Yahoo Web Search

Search results

  1. Aici în vale e Moara cu noroc. Ori din care parte ar veni, drumețul se bucură când o zărește din culmea dealului pleșuv, căci, venind dinspre locurile rele, ea îl vestește că a scăpat norocos, iară mergând spre ele, la moară poate să găsească ori să aștepte alți drumeți, ca să nu plece singur mai departe.

  2. va hotarati sa mergeti, ma duc si eu cu voi si ma duc cu toata inima, cu tot sufletul, cu toata dragostea mamei care incearca norocul copilului iesit in lume. Dar nu cereti ca eu sa hotarasc pentru voi. — Atunci sa nu mai pierdem vorba degeaba: ma duc sa vorbesc cu arandasul, si de la Sf. Gheorghe carciuma de la Moara cu noroc e a noastra.

  3. Preliminarii Ioan Slavici, un important prozator, unul dintre cei 4 mari clasici ai literaturii române: Creangă, Eminescu, Caragiale publicată în 1881, în volumul Novele din popor, Moara cu noroc este o scriere reprezentativă pentru ilustrarea viziunii autorului asupra vieții rurale într-o notă profund tradițională. 1.Încadrarea într-o specie/ curent specie – nuvelă are un ...

  4. Cum a scris Preda Moromeții mi-a plăcut, cum a scris Călinescu Enigma Otiliei mi-a plăcut (poate cu un lux plictisitor de detalii la un moment dat, dar a fost altceva). Bine, poate că n-ar trebui să-l compar pe Slavici care a scris Moara cu noroc în secolul 19 cu ceilalți doi care și-au scris cărțile în prima jumătate a secolului 20.

    • (12.8K)
    • Ebook
    • Ioan Slavici
  5. Jan 15, 2024 · Introducere “Moara cu Noroc” este o nuvelă scrisă de Ioan Slavici și reprezintă una dintre cele mai importante opere ale literaturii române. Povestea, încadrată în realismul literar, explorează teme precum avaritia, corupția, pierderea valorilor morale și impactul acestora asupra relațiilor umane și a destinului individual.

  6. Moara cu noroc” e o nuvelă solidă, cu subiect de roman. Marile crescătorii de porci în pusta arădană şi moravurile sălbatice ale porcarilor au ceva din grandoarea istoriilor americane cu imense prerii şi cete de bizoni.

  7. — Nu zic, grai soacra asezata. Eu zic numai ce zic eu, va spun numai asa, gandurile mele, iara voi faceti dupa gandul vostru, si stiti prea bine ca, daca voi va duceti la moara, nici vorba nu poate fi ca eu sa raman aici ori sa ma duc in alta parte: daca va hotarati sa mergeti, ma duc si eu cu voi si ma duc cu toata inima, cu tot sufletul, cu toata dragostea mamei care incearca norocul ...

  1. People also search for