Yahoo Web Search

 1. Washington (főváros) – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Washington_(főváros)

  Washington (főváros) A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából Ez a szócikk az USA fővárosáról szól. Hasonló címmel lásd még: Washington (egyértelműsítő lap).

  • főváros
  • -
 2. Vita:Washington (főváros) – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Vita:Washington_(főváros)

  Washington nevű településből pl. csak Wisconsin államban 8 (nyolc) darab van, itt az államon kívül a megyét is oda szokták írni. Amikor városnévre hivatkoznak, akkor alapértelmezett, hogy a megye rövidítését is jelölik. Washington (a főváros) tekintetében így a hivatalos forma a Washington, D.C. [vagy DC].

 3. Washington (főváros) – Wikipédia

  static.hlt.bme.hu › semantics › external

  Washington (főváros) A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából, : Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez. Ez a szócikk az USA fővárosáról szól. ...

 4. Washington (főváros) - Wikiwand

  www.wikiwand.com › hu › Washington_(főváros)

  Washington az Amerikai Egyesült Államok fővárosa. Nevét az ország első elnökéről, George Washingtonról kapta. For faster navigation, this Iframe is preloading the Wikiwand page for Washington (főváros) .

 5. Washington (állam) – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Washington_(állam)

  Washington állam adórendszere regresszív, azaz minél nagyobb a jövedelem, annál kisebb az adókulcs, viszont egyike azon hét államnak, ahol nincs jövedelemadó. Az alacsony és középkeresetűek százalékosan több adót fizetnek, mint a gazdagabb réteg. [34]

  • Washington címere
  • Jay Inslee (D)
 6. A világ fővárosai – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › A_világ_fővárosai

  Washington (főváros) Egyesült Arab Emírségek: Abu-Dzabi / Abū Dhabi Egyiptom: Kairó / al-Qāhirah Elefántcsontpart: Yamoussoukro (politikai) Abidjan (diplomáciai) Eritrea: Aszmara / Asmara Észak-Korea: Phenjan / P’hŏngyang (평양직할시) Észtország: Tallinn Etiópia: Addis Abeba / Addisz-Abeba Fehéroroszország: Minszk ...

 7. Washington (főváros) wikipedia - Yahoo Suchergebnisse

  ch.search.yahoo.com › mobile › s

  1791-ben Washington elnök megbízta L'Enfant-t, hogy készítse el az új főváros terveit. L'Enfant barokk stílusú tervet készített, széles sugárutakkal, amelyek téglalapokból és körökből ágaztak szét sugárirányban, sok nyílt teret hagyva.

 8. Washington, D.C. - Simple English Wikipedia | WikiRank

  wikirank.net › simple › Washington, D

  Washington, D.C. was on the 4 th place in local ranking of cities in Simple English Wikipedia and on the 12 th place in global ranking of cities in December 2020. The article is cited 1666 times in Simple English Wikipedia (148 th place) and cited 287240 times in all languages (310 th place). The highest Authors’ Interest rank from 2002:

 9. Washington (főváros) wikipedia – Yahoo Sökresultat

  se.search.yahoo.com › mobile › s

  Washington nevű településből pl. csak Wisconsin államban 8 (nyolc) darab van, itt az államon kívül a megyét is oda szokták írni. Amikor városnévre hivatkoznak, akkor alapértelmezett, hogy a megye rövidítését is jelölik. Washington (a főváros) tekintetében így a hivatalos forma a Washington, D.C. [vagy DC].

 10. Főváros – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Főváros

  A főváros a szó köznapi értelmében egy ország közigazgatásának, állami csúcsszerveinek székhelye, hivatalosan deklarált központja.. Tágabb értelemben használható nemcsak egy ország, hanem nagyobb régiók (térségek, szigetek, földrészek) társadalmi, kulturális, ipari, szolgáltatási, közlekedési stb. központjának megnevezéseként is.

 11. People also search for
 1. Ad
  related to: Washington (főváros) wikipedia