Yahoo Web Search

 1. Amerikai Egyesült Államok – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Amerikai_Egyesült_Államok

  Az Amerikai Egyesült Államok, gyakran Egyesült Államok, a köznyelvben egyszerűen Amerika (angolul: United States of America, United States, USA) független szövetségi köztársaság, amely ötven tagállamot és egy szövetségi kerületet foglal magában.

 2. Az Amerikai Egyesült Államok államai – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az Amerikai Egyesült Államok tagállamai közé az az 50 szövetségi tagállam tartozik, amelyek együtt alkotják az Amerikai Egyesült Államokat.A tagállamok parlamentjeit együtt illeti meg a szuverenitás az Amerikai Egyesült Államok szövetségi törvényhozásával.

 3. Az Amerikai Egyesült Államok történelme – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az amerikai cégek egyre fokozódó versenyhelyzetben találták magukat, ahogyan a külföldi gyártmányú autók, ruhák, elektronikai cikkek elárasztották az Egyesült Államok piacát. A 70-es évek végére a gazdasági növekedés lelassult, a munkanélküliség és az infláció megugrott.

 4. Az Amerikai Egyesült Államok közigazgatási egységei – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az Amerikai Egyesült Államok közigazgatási egységei közé tartozik: . Az 50 szövetségi tagállam, amelyek megyékből (county) és megyei jogú városokból (township) állnak, valamint saját önkormányzattal rendelkező városokat, falvakat és egyéb községeket tartalmaznak.

 5. Az Amerikai Egyesült Államok Tengerészgyalogsága – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az Amerikai Egyesült Államok Tengerészgyalogsága (angolul: United States Marine Corps, vagy rövidítve USMC) az amerikai fegyveres erők egyik haderőneme a négyből, Haditengerészetük szárazföldön bevethető csapatokkal rendelkező „kvázi” ága, mely csapatokat a Haditengerészet hajóegységei szállítanak, gyors szárazföldi telepítésükről a kombinált erejű ...

  • harcra kész tengerészgyalogsági és légi csapatok fenntartása, kiképzése és felszerelése
  • Amerikai Egyesült Államok
 6. Republikánus Párt (Amerikai Egyesült Államok) – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Republikánus_Párt...

  Az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának képviselőházában 2016 áprilisában 246 képviselőjük volt (56%-os többség), a szenátusban 54 szenátoruk van (54%-os többség). Jelképük az elefánt, színük – nem hivatalosan – a vörös. A párt alapítása óta megválasztott 29 amerikai elnökből 18 volt republikánus.

 7. Az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészete – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészete A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából Ez a közzétett változat , ellenőrizve : 2020. október 17.

 8. Az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa az Amerikai Egyesült Államok törvényhozó testülete. A Kongresszus két házból áll: a képviselőházból és a szenátusból. A kongresszus mindkét kamarája a washingtoni Capitoliumban ülésezik. A két kamara egymással egyenlő és joguk van megvétózni a másik kamara döntését ...

 9. Az Amerikai Egyesült Államok himnusza – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az Egyesült Államok himnusza A The Star-Spangled Banner -nek ez az 1814 -es kiadása volt az első nyomtatott változat, amely egyszerre tartalmazta a szöveget és a kottát. Francis Scott Key a zászló felé emeli kezét Percy Moran 1913 -as festményén.

 10. Amerikai Egyesült Államok - Wikiwand

  www.wikiwand.com/hu/Amerikai_Egyesült_Államok

  Az Amerikai Egyesült Államok, gyakran Egyesült Államok, a köznyelvben egyszerűen Amerika független szövetségi köztársaság, amely ötven tagállamot és egy szövetségi kerületet foglal magában. Az ország Észak-Amerika középső részén terül el, ahol negyvennyolc állama és a fővárosi kerülete fekszik a Csendes- és az Atlanti-óceán között, északról Kanada és ...