Yahoo Web Search

  1. About 98,200 search results

      • A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. Franciaország jelenlegi címere 1953 óta az ország jelképe, bár jogilag nem számít hivatalos címernek. Megtalálható a francia útleveleken és eredetileg a francia külügyminisztérium használta 1912 -ben a Jules-Clément Chaplain szobrász által tervezett szimbólumot diplomáciai és konzuli küldetések esetén.
  1. Franciaország (franciául: La France), vagy hivatalos nevén a Francia Köztársaság (franciául: République française), egy független állam Nyugat-Európában, amely európai közigazgatási és tengerentúli területekkel egyaránt rendelkezik.

  2. Franciaország jelenlegi címere 1953 óta az ország jelképe, bár jogilag nem számít hivatalos címernek. Megtalálható a francia útleveleken és eredetileg a francia külügyminisztérium használta 1912-ben a Jules-Clément Chaplain szobrász által tervezett szimbólumot diplomáciai és konzuli küldetések esetén.

  3. Franciaország jelenlegi címere 1953 óta az ország jelképe, bár jogilag nem számít hivatalos címernek. Megtalálható a francia útleveleken és eredetileg a francia külügyminisztérium használta 1912-ben a Jules-Clément Chaplain szobrász által tervezett szimbólumot diplomáciai és konzuli küldetések esetén.

  4. Franciaország az 5. legtöbb UNESCO világörökségi helyszínnel rendelkező ország, egyben vezető idegenforgalmi célpont, 2018-ban több mint 89 millió külföldi látogatóval. Franciaország egy posztindusztriális ország, amely a nominális GDP szerint a világ 7. legnagyobb gazdaságának számít, valamint a 10. legnagyobbnak a ...

  5. Franciaország, hivatalosan Francia Köztársaság (franciául: la France vagy République française) egy független ország. Központi területe Nyugat-Európában helyezkedik el, de világszerte rendelkezik megyékkel és területekkel .

  6. Franciaország jelenlegi címere 1905 óta francia szimbólum, [2][ sikertelen ellenőrzés],de nem rendelkezik nemzeti címer státuszával . Kokárda. Fő cikk: kokárda Franciaország. A francia kokárda Franciaország nemzeti dísze, amelyet kék, fehér és piros szalag körkörös redőzésével nyernek.