Yahoo Web Search

 1. Latinalaiset aakkoset – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Latinalaiset_aakkoset

  Latinalaiset aakkoset Tämän artikkelin tai sen osan kieliasua on pyydetty parannettavaksi. Voit auttaa Wikipediaa parantamalla artikkelin kieliasua. Tarkennus: Artikkelissa käytetään sekaisin yksikköä ja monikkoa, esim. kaksi ensimmäistä lausetta "Latinalaiset aakkoset ovat laajimmin käytetty aakkospohjainen kirjoitusjärjestelmä.

 2. Latinalaiset aakkoset - Wikiwand

  www.wikiwand.com/fi/Latinalaiset_aakkoset

  Latinalaiset aakkoset ovat laajimmin käytetty aakkospohjainen kirjoitusjärjestelmä. Se kehittyi Apenniinien niemimaalla 700-luvulla eaa. Kaikki länsieurooppalaiset kielet käyttävät nykyisin latinalaista aakkostoa. Se on levinnyt myös muiden alueiden kielten kirjoitusjärjestelmäksi, jossain tapauksissa syrjäyttäen vanhemman järjestelmän, esimerkiksi turkissa ja vietnamissa.

 3. Latin alphabet - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Latin_alphabet

  Etymology. The term Latin alphabet may refer to either the alphabet used to write Latin (as described in this article) or other alphabets based on the Latin script, which is the basic set of letters common to the various alphabets descended from the classical Latin alphabet, such as the English alphabet.

 4. Suomen kielen aakkoset – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_kielen_aakkoset

  Suomen kielessä käytetään latinalaista kirjaimistoa, johon on lisätty muutamia kirjaimia, joita latinassa ei ole. Kirjoitetun suomen kielen aakkosiksi ovat vakiintuneet seuraavat 29 (31) kirjainta aakkosjärjestyksessä:

 5. Latinalaiset aakkoset - Muut kielet – Wikipedia

  fi.m.wikipedia.org/.../Latinalaiset_aakkoset

  Latinalaiset aakkoset on saatavilla 151 muulla kielellä. Palaa sivulle Latinalaiset aakkoset. Kielet. Afrikaans; Alemannisch; aragonés; asturianu; Avañe'ẽ

 6. Malline:Latinalaiset aakkoset – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Malline:Latinalaiset_aakkoset

  Malline:Latinalaiset aakkoset. Siirry ... Wikipedia® on Wikimedia Foundationin rekisteröimä tavaramerkki. Ongelma artikkelissa? Tietosuojakäytäntö ...

 7. Latin script - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Latin_script

  Latin script, also known as Roman script, is a set of graphic signs based on the letters of the classical Latin alphabet.This is derived from a form of the Cumaean Greek version of the Greek alphabet used by the Etruscans.

 8. Aakkoset – Wikipedia

  fi.m.wikipedia.org/wiki/Aakkoset

  Aakkoset eli aakkosto on tietyn kielen äännekirjoitukseen vakiintunut järjestetty kokoelma kirjaimia.Äänne- eli aakkoskirjoituksessa kukin kirjain edustaa joko yksin tai yhdessä muiden kanssa jotakin puhutun kielen äännettä tai äänneryhmää.

 9. Venäjän kieli/Aakkoset – Wikikirjasto

  fi.wikibooks.org/wiki/Venäjän_kieli/Aakkoset

  Vaikka latinalaiset aakkoset eivät tavoitakaan kaikkia venäjän kielen äänteitä, alkuun pääsee hyvin tälläkin tavalla. Täysin samanlaisia ovat seuraavat aakkoset: Aa, Ee, Kk, Mm, Oo ja Tt, venäjäksi Аа Ее Кк Мм Оо Тт

 10. Luokka:Latinalaiset kirjaimet – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Latinalaiset_kirjaimet

  Sivut, jotka ovat luokassa Latinalaiset kirjaimet. Seuraavat 98 sivua kuuluvat tähän luokkaan. Sivujen kokonaismäärä luokassa on 98.