Yahoo Web Search

 1. Macrofamilia nostrática - Wikipedia, la enciclopedia libre

  es.wikipedia.org › wiki › Macrofamilia_nostrática

  El nostrático es una hipotética familia de lenguas, o mejor una macrofamilia, que incluiría a las lenguas indoeuropeas junto con las lenguas urálicas, las lenguas altaicas, las lenguas afroasiáticas y las lenguas dravídicas, entre otras. Existen diversas propuestas sobre qué lenguas forman parte de la macrofamilia nostrática.

 2. Macrofamilia nostrática - Wikipedia

  ast.wikipedia.org › wiki › Macrofamilia_nostrática

  Macrofamilia nostrática Árbol filoxenéticu propuestu por Bomhard. El nostrático ye una hipotética familia de llingües, o meyor una macrofamilia, qu'incluyiría a les llingües indoeuropees xuntu coles llingües uráliques, les llingües altaiques, les llingües afroasiátiques y les llingües dravídiques, ente otres.

 3. Macrofamilia - Wikipedia

  ast.wikipedia.org › wiki › Macrofamilia

  Macrofamilia nostrática, a pesar de que s'editaron diccionarios con centenares de términos supuestamente reconstruyíos casi tou son raigaños monosilábicos y esisten argumentos probabilísticos pa suxurir que dicha evidencia ye insatisfactoria

 4. Lingua nostrática - Wikipedia, a enciclopedia libre

  gl.m.wikipedia.org › wiki › Lingua_nostrática

  O nostrático é unha hipotética familia de linguas, ou mellor unha macrofamilia, que incluiría ás linguas indoeuropeas xunto coas linguas urálicas, as linguas altaicas, as linguas afroasiáticas e as linguas dravídicas, entre outras. Existen diversas propostas sobre que linguas forman parte da macrofamilia nostrática.

 5. File:Nostratic tree.svg - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › File:Nostratic_tree

  Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts.

 6. Macrofamília - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org › wiki › Macrofamília

  En lingüística històrica, una macrofamília o superfamilia és una unitat filogenètica conjecturada que englobaria diverses famílies de llengües, filogenèticament demostrades. És convenient reservar el nom família per a grups de llengües emparentades més estretament, i que és possible reconstruir amb abundància de detalls la protollengua que va donar origen per diversificació a la família.

 7. Llingües d'Asia - Wikipedia

  ast.wikipedia.org › wiki › Llingües_d&

  La macrofamilia nostrática que incuiría a la macrofamilia euroasiática anterior según a a les llingües dravídiques, les llingües afroasiátiques y les llingües kartvelianas. La macrofamilia dené-caucásica o sinón-caucásica que venceya les llingües sinón-tibetanes, coles llingües caucásiques septentrionales, les llingües ...

 8. Llengües nostràtiques - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org › wiki › Llengües_nostràtiques

  Les llengües nostràtiques constitueixen hipotètica família de llengües reconstruïda que presenta una extremada controvèrsia entre els lingüistes històrics.Segons els seus proponents, el nostràtic inclouria una gran porció de famílies lingüístiques d'Europa, Àsia, Àfrica i el nord d'Amèrica.

 9. Llingües íbero-caucásiques - Wikipedia

  ast.wikipedia.org › wiki › Llingües_íberu-caucásiques

  D'alcuerdu a J. Greenberg y S. Stárostin les llingües caucásiques meridionales seríen parte de la macrofamilia nostrática, ente que'l restu de llingües caucásiques seríen parte de la macrofamilia dené-caucásica. Los ibero-caucásicos permanecen más a efeutos de designación xeográfica que de parentescu llingüísticu.