Yahoo Web Search

 1. Hove - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Hove

  Hove / h oʊ v / is a seaside resort and one of the two main parts of the city of Brighton and Hove.Along with Brighton.Originally a "small but ancient fishing village" surrounded by open farmland, it grew rapidly in the 19th century in response to the development of its eastern neighbour Brighton, and by the Victorian era it was a fully developed town with borough status.

 2. Johan Hove - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Johan_Hove

  Johan Hove (born 7 September 2000) is a Norwegian footballer who plays for Strømsgodset and the Norway national under-17 football team.. On 15 August 2018 Hove signed with Strømsgodset on a three years contract.

  • 7 September 2000 (age 20)
  • 1.77 m (5 ft 10 in)
  • Johan Hove
  • Sogndal, Norway
 3. People also ask

  How did the Brighton and Hove bus get its name?

  When was the Hove and District Omnibus Company created?

  When did go ahead take over Brighton and Hove?

 4. Hove, South Australia - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Hove,_South_Australia

  Hove is a coastal suburb of Adelaide, South Australia.It is situated north of Brighton, west of Warradale, and south of North Brighton.Running along the west of the suburb is the Esplanade, a street with numerous townhouses with views of the Gulf St Vincent.

 5. Brighton and Hove - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Brighon_And_Hove
  • Overview
  • History
  • Geography
  • Wording of the Letters Patent
  • City Council

  Brighton and Hove is a city and unitary authority in East Sussex, England. It is comprised primarily of the settlements of Brighton and Hove, alongside neighbouring villages. Often referred to synonymously as Brighton, the City of Brighton of Hove is England’s most populous seaside resort, as well as the most populous urban area in South East England. It is administered by Brighton and Hove City Council, which is currently in Green minority control.

  The City of Brighton and Hove was formerly two separate towns: Hove and Brighton. The present local authority structure is the result of a number of historic local government reorganisations.

  From west to east the administrative boundary of Brighton and Hove begins on the coast at Gate 4 of Shoreham Port. It crosses the Southwick Ship Canal and the A259 between Brambledean Road and St Richard's Road in Portslade. From here, the border joins Eastbrook Road, and runs north up St Aubrey's Crescent. It then runs along the Sussex Border Path, through Fishersgate Station, separating Portslade from the neighbouring town of Southwick. Running west of Mile Oak, the border crosses the A27 skir

  The Letters Patent of 2001 that confers City status is worded thus

  As a unitary authority, Brighton and Hove City Council provides a full range of local government services, combining the functions of a non-metropolitan county and district council. Elections to the council are held every four years, with the most recent taking place in 2019. Councillors annually elect a Mayor of Brighton and Hove - a ceremonial position. The current mayor is Councillor Alan Robins. A proposal to introduce a directly elected mayor to the city was rejected by referendum in 2001.

 6. Hove (Antwerpen) - Wikipedia

  nl.wikipedia.org › wiki › Hove_(Antwerpen)
  • Toponymie
  • Geschiedenis
  • Geografie
  • Politiek
  • Bezienswaardigheden
  • Cultuur
  • Religie en Levensbeschouwing
  • Mobiliteit
  • Economie
  • Sport

  Het toponiem Hove is vermoedelijk afkomstig uit het Germaans en heeft de betekenis pachthoeve, hoeve of boerenerf. Hove heeft verschillende naamgenoten in de wereld (Engeland, Duitsland (2), Denemarken (3), Noorwegen (2), Australië en de USA). Het Vlaamse Hove is de enige zelfstandige gemeente Hove in de wereld, de anderen zijn deelgemeenten en maken deel uit van een groter geheel. Tot op heden zijn er geen specifieke contacten gelegd tussen al deze gemeenten.

  Bij spoorwegwerken in 1835, 1872 en 1873 werden in Hove brandurnen uit de vroege ijzertijdgevonden. In 1988 vond men aan de Holleweg een kobaltblauwe, vijfribbige glazen armband uit de late ijzertijd. Vóór 1200 bestond hier een leen- en laathof Frythout, dit is Vrijhout, genaamd naar het vroegere bos. In 1370 gaf Laureys Volcaert, leenman van de hertog van Brabant, de grote tienden in leen aan de kerk van Hove. Daardoor werd het na 1370 soms verkeerdelijk laathof Sint Laureys genoemd. Omstreeks 1200 scheurde Hove zich af van Kontich en vormde met Boechout een schepenbank. Toen de hertog van Brabant in 1356 de oorlog tegen de graaf van Vlaanderen verloor, moest hij zijn rechten en gebied over Hove afstaan. In 1406 kwamen Hove en Boechout weer in handen van één man, hertog van Brabant, Antoon van Bourgondië. Jarenlang bleven de twee dorpen deel uitmaken van het hertogelijke domein. Hove telde in 1437 maar 47 haarden of 250 inwoners. Om zijn oorlogen te financieren gaf Filips II in 155...

  Kernen

  Hove heeft geen deelgemeenten of gehuchten en is in hoofdzaak een forensendorp met villawijken. In het zuidoosten bevinden zich bossen en weiden en het landelijk gebied Boshoek (gespreid over de gemeenten Hove, Boechout, Lint en Lier).

  Officieuze wijken

  Ten noorden van Hove centrum ligt de Bloemetjeswijk, zo geheten omdat de straten er namen van bloemen dragen. Ten zuiden van het centrum ligt de Meylwijk, genoemd naar de Meylstraat. Ten oosten van het gemeentepark ligt de Vogeltjeswijk, waar de straten vogelnamen hebben. Ten zuiden van het Gemeentepark ligt de Dallaswijk. Aan de westkant van het spoor ligt de Vredewijk, vernoemd naar de Vredestraat.

  Hydrografie

  Hove ligt tussen de stroomgebieden van de Nete en de Schijn die beide tot het stroomgebied van de Schelde behoren. Zowel de Lauwerijkbeek, als de Koudebeekontspringen in de gemeente.

  Structuur

  De gemeente Hove ligt in het kieskanton Kontich, het provinciedistrict Boom, het kiesarrondissement Antwerpen en ten slotte de kieskring Antwerpen.

  Schepencollege

  – Koen Volckaerts: Burgemeester (N-VA) : Infrastructuur en Mobiliteit (Openbare Werken, Patrimonium, AGB en Veiligheid). – Luc Vuylsteke de Laps: Eerste schepen (Fan van Hove / CD&V) : Omgeving, Bestuurlijke Organisatie en Lokale Economie (Personeel, Intergemeentelijke Samenwerking, Financiën en Ruimtelijke Ordening, inclusief Vergunningsbeleid). – Gerda Lambrecht: Tweede schepen (N-VA) : Onderwijs en Cultuur (Kinderopvang, Erfgoed, Bibliotheek). – Bart Van Couwenberghe: Derde schepen (N-VA)...

  De laatgotische Sint-Laurentiuskerkuit witte zandsteen dateert van 1500. De kerk werd zwaar beschadigd tijdens de Godsdienstoorlogen, de Franse Revolutie en beide wereldoorlogen. Bij de restauratie...
  Het kasteel Weyninckxhoven aan de Geelhandlaan met conciërgewoning en remise wordt in 1270 vermeld; het kwam in 1762 onder Hove. Het symmetrische gebouw kreeg omstreeks 1900 een vleugel toegevoegd....
  Het kasteel Rattennestaan de Mortselsesteenweg was in de 17de eeuw het rijke buitenverblijf van de bankiersfamilie Spinola van Genua.
  Het kasteel Cappenberg aan de Wouwstraat, vroeger stede van Jan Willebeys, maakt van eind 18de eeuw deel uit van Hove. Tijdens de Franse bezetting (1794-1815) werden er geheime missen gelezen. Leid...

  Bijnamen

  De bijnaam van de Hovenaars is "keeskoppen". De Hovenaars droegen op het einde van de 16de eeuw de bijnaam van Cardinalisten (aanhangers van kardinaal Granvelle). Granvelle was een van de invloedrijkste raadgevers van Margaretha van Parma, die de Nederlanden bestuurde onder het bewind van Filips II. De vete van de kardinaal met Oranje en Egmond (1563) deed twee partijen ontstaan, de kardinalisten en de anti-kardinalisten. De Hovenaars droegen ook de spotnaam van Keescoppen naar een gekend spo...

  Evenementen

  1. Hove Livewas een kleinschalig muziekfestival dat opgericht werd in Hove en georganiseerd wer begin september in het plaatselijke gemeentepark. Jeugdhuis TJOK organiseert geregeld optredens in het gemeentepark. 2. De eerste zaterdag na Driekoningen is er een Driekoningenactiviteit en kerstboomverbranding. 3. Het laatste volledig weekend van augustus zijn er zomer-endfeesten en vroeger was er elk jaar een wielerwedstrijd "De Ster der Beloften" voor internationale liefhebbers en de Vlaamse Pi...

  Verenigingen

  Het koninklijk harmonieorkest "Sint-Laureys", werd opgericht op 10 december 1878als "Fanfaren Sint-Laurentius". Een vijftigtal verenigingen zijn aangesloten bij de Gemeentelijke Cultuurraad.

  De gemeente Hove wordt bestreken door drie parochies. Sint-Laurentius bestrijkt alleen het grondgebied van Hove. Sint-Jozef bestrijkt voor 2/3 grondgebied van Hove en voor 1/3 grondgebied van Kontich. Onze-Lieve-Vrouw Geboorte bestrijkt de grondgebieden van Hove (4%) en Lint (96%).

  Openbaar vervoer

  De spoorlijn Antwerpen-Brussel doorsnijdt de gemeente. Het station Hove ligt op de spoorlijnen 25 en 27 (Antwerpen - Brussel). Het oude stationsgebouw is omgevormd tot een taverne. Er rijden bussen naar Mortsel, Edegem, Kontich, Lint, Duffel, Antwerpen.

  Wegennet

  De westgrens van Hove wordt gevormd door de gewestweg N1, die leidt naar de steden Antwerpen en Brussel en bereikbaar is vanaf Antwerpse Ring afrit 4 en 5. Door de gemeente Kontich is er aansluiting op de snelweg A1/E19.

  Wandel en fietsroutes

  In de gemeente zijn diverse wandel- en fietsroutes zijn uitgezet, onder andere de Brialmontroute en de Abraham Hansroute.

  Een belangrijke economische activiteit in de gemeente Hove is het onderwijs. De gemeente heeft geen industriezones en telt 9 land- en tuinbouwbedrijven. 12 bedrijven stellen meer dan vijf werknemers te werk. In de gemeente wonen vele hoge ambtenaren, kaderleden, magistraten, beoefenaars van vrije beroepen.Er is een KMO-zone (baanwinkels en horeca) aan de N-1 Mechelsesteenweg. De firma Alfacamontstond in 1985 in Hove aan de Mechelsesteenweg. Het is vandaag een van de grootste bedrijven ter wereld wat betreft tv-facilitaire diensten. Het bedrijf geeft werk aan zo'n 150 mensen. De vestiging ligt vandaag in buurgemeente Lint, naast het treinstation van Kontich. Er zijn televisiestudio's, waar onder andere Eén- en VTM-programma's worden opgenomen. De Antwerpse rechtbank van koophandel heeft midden april 2013 het faillissement van mediadienstenbedrijf Alfacam uitgesproken. Begin mei 2013 werd er door de kinderen van de stichters de bvba "Hove Media" opgericht, om interessante delen uit de...

  Voetbalclub K. Hove Sport is aangesloten bij de KBVB. De eerste ploeg speelt er in de provinciale reekse en de club heeft ook een damesafdeling. SK De Vrede en FC Copain spelen in het liefhebbersve...
  In het korfbal speelt Hove Korfbalclub in het gemeentepark.
  Wielerclub K. Hovese Vitesse Club.
  Tennisclub Sporting Club Hoveheeft een sporthal aan de Elzenstraat 33.
 7. Hove - Wikipedia

  sn.m.wikipedia.org › wiki › Dakashwa

  Shoko rokuti hove (fish in English) rinoreva mhuka dzinorarama mumvura dzisina makumbo uye dzinorarma mumvura chete dzisingabude kunze kwemvura. Mhando dzehove dziriko dzakawanda. Mhando idzi dzinosanganisira gwaya , jenya , muramba , zitye , mukunga nedzimwewo.

 8. Anthaeum, Hove - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Anthaeum,_Hove

  Anthaeum, Hove. The Anthaeum (also spelt Antheum or Anthæum) was an iron and glass conservatory planned by English botanist and landscape gardener Henry Phillips and designed by architect Amon Henry Wilds on land owned by Sir Isaac Goldsmid in Hove, a Sussex seaside town which is now part of the city of Brighton and Hove.

 9. Ramón ten Hove - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Ramón_ten_Hove
  • Overview
  • Professional career
  • Honours

  Ramón ten Hove is a Dutch professional footballer who plays as a goalkeeper for the Dutch club Feyenoord in the Eredivisie.

  On 13 June 2017, ten Hove signed his first professional contract with Feyenoord. After starting his early career as a backup goalkeeper at Feyenoord, ten Hove joined Dordrecht on loan on 6 July 2019. Ten Hove made his professional debut with Dordrecht in a 2-0 Eerste Divisie loss to NAC Breda on 9 August 2019.

  Feyenoord 1. Eredivisie: 2016–17 2. KNVB Cup: 2017–18 3. Johan Cruyff Shield: 2017, 2018

  • 3 March 1998 (age 23)
  • 1.94 m (6 ft 4 in)
  • Ramón ten Hove
  • Spijkenisse, Netherlands
 10. Hove Methodist Church - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Hove_Methodist_Church

  Hove Methodist Church is one of five extant Methodist churches in the city of Brighton and Hove, England.Founded on a site on Portland Road, one of Hove's main roads, in the late 19th century by a long-established Wesleyan community, it was extended in the 1960s and is now a focus for various social activities as well as worship.

 11. People also search for
 1. Ad
  related to: Hove wikipedia