Yahoo Web Search

 1. Svájc – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Svájc

  Svájc, hivatalos nevén Svájci Konföderáció, Svájci Államszövetség, Svájci Esküszövetség (franciául: Suisse vagy Confédération suisse, németül: Schweiz vagy Schweizerische Eidgenosseschaft, olaszul: Svizzera vagy Confederazione Svizzera, rétorománul: Svizra) tengerparttal nem rendelkező, kantonokból (tartományokból) álló szövetségi köztársaság Közép-Európában.

 2. Switzerland - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Switzerland

  Switzerland, officially the Swiss Confederation, is a country situated at the confluence of Western, Central, and Southern Europe. It is a federal republic composed of 26 cantons, with federal authorities based in Bern.

 3. Gruyères (Svájc) – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Gruyères_(Svájc)

  A középkori város fölé tornyosuló kastély tulajdonosai Gruyères grófjai voltak, akik Nyugat-Svájc legjelentősebb nemesi családjai közé tartoztak. Eredetük ismeretlen, a 11. századtól a 16. századig 19 gróf neve ismert.

 4. Svájc történelme – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Svájc_történelme

  Svájc területén ez volt az utolsó fegyveres összecsapás. A polgárháború után 1848-ban új alkotmányt fogadtak el (melyet 1874-ben jelentősen átdolgoztak), amely a védelmi, külkereskedelmi és törvényhozási feladatokat szövetségi kézben hagyta, de minden egyéb jogot a kantonoknak hagyott.

 5. Svájc földrajza – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Svájc_földrajza

  Svájc Közép-Európában elhelyezkedő hegyes, tengerpart nélküli ország, területe 41 277 km², lakosainak száma 7 544 661 fő. Öt országgal határos: Németországgal északon, Liechtensteinnel és Ausztriával keleten, Olaszországgal délen és Franciaországgal nyugaton.

  • 41 277 km²
  • Európa
 6. Altdorf (Svájc) – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Altdorf_(Svájc)

  Altdorf Svájc középső részén található, egy, az Alpok által körülvett völgyben, a Reuss folyó és az Umersee tó partján. A fővárostól, Berntől 154 km-re keletre, Luzerntől 43 km-re délkeletre található.

 7. Kategória:Svájc hegyei, hegységei – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Kategória:Svájc_hegyei...

  A(z) „Svájc hegyei, hegységei” kategóriába tartozó lapok. A következő 15 lap található a kategóriában, összesen 15 lapból.

 8. Szövetségi Tanács (Svájc) – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Szövetségi_Tanács_(Svájc)

  A Svájci Konföderáció elnökét a Tanács tagjai közül választják, ahogy Magyarországon is az Elnöki Tanács tagjai közül került ki annak elnökeként az ország névleges államfője. Svájc elnökének a megbízatása egy évre szól, reprezentatív feladatokat tölt be, valamint névleges állam- és kormányfőként is funkcionál.

 9. Zürichi repülőtér – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Zürichi_repülőtér

  Noha Svájc nem tagja az EU-nak, ennek ellenére a Schengeni egyezményben foglaltak rá is érvényesek, ám csak 2009. márciusától alkalmazza a repülőterein. Az ellenőrzések szúrópróba szinten ugyan, de megmaradnak.

 10. Canton of Schwyz - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Canton_of_Schwyz

  The canton of Schwyz (German: Kanton Schwyz ()) is a canton in central Switzerland between the Alps in the south, Lake Lucerne to the west and Lake Zürich in the north, centered on and named after the town of Schwyz.