Yahoo Web Search

 1. Amerikai Egyesült Államok – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Amerikai_Egyesült_Államok

  Az Amerikai Egyesült Államok, gyakran Egyesült Államok, a köznyelvben egyszerűen Amerika (angolul: United States of America, United States, USA) független szövetségi köztársaság, amely ötven tagállamot és egy szövetségi kerületet foglal magában.

 2. Az Amerikai Egyesült Államok államai – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az Amerikai Egyesült Államok tagállamai közé az az 50 szövetségi tagállam tartozik, amelyek együtt alkotják az Amerikai Egyesült Államokat.A tagállamok parlamentjeit együtt illeti meg a szuverenitás az Amerikai Egyesült Államok szövetségi törvényhozásával.

  Állam
  Székhely
  Postai rövidítés
  AP-rövidítés
  AL
  Ala.
  AK
  Alaska
  AZ
  Ariz.
  AR
  Ark.
 3. Amerikai Egyesült Államok - Wikiwand

  www.wikiwand.com/hu/Amerikai_Egyesült_Államok

  Az Amerikai Egyesült Államok, gyakran Egyesült Államok, a köznyelvben egyszerűen Amerika független szövetségi köztársaság, amely ötven tagállamot és egy szövetségi kerületet foglal magában. Az ország Észak-Amerika középső részén terül el, ahol negyvennyolc állama és a fővárosi kerülete fekszik a Csendes- és az Atlanti-óceán között, északról Kanada és ...

 4. Az Amerikai Egyesült Államok történelme – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az amerikai cégek egyre fokozódó versenyhelyzetben találták magukat, ahogyan a külföldi gyártmányú autók, ruhák, elektronikai cikkek elárasztották az Egyesült Államok piacát. A 70-es évek végére a gazdasági növekedés lelassult, a munkanélküliség és az infláció megugrott.

 5. Az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészete – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészete (angolul United States Navy vagy rövidítve US Navy, illetve USN) az az Amerikai Egyesült Államok haderejének a négy haderőnem közül a haditengerészeti műveletekért felelős haderőneme, egyike az USA hét egyenruhás szolgálatának.

 6. Az Amerikai Egyesült Államok first ladyje – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az Amerikai Egyesült Államok first ladyje (a titkosszolgálatban használt kódneve: FLOTUS) egy de facto létező feladatkör, melyet az éppen hatalmon lévő elnök felesége (kivételes esetekben – férfi elnök esetén – más nőnemű rokona) tölt be. A first lady szerepe nem hivatalos, semmiféle törvényben nem szerepel feladata.

  Elnök Nr.
  First lady (születéskori neve, születési és halálozási ideje, életkora)
  Időszak
  Életkora a feladatkör betöltésének kezdetekor
  45
  Melanija Knavs 1970. április 26. (50 éves)
  2017. január 20. – Hivatalban
  46 év 270 nap
  44
  Michelle LaVaughn Robinson 1964. január 17. (56 éves)
  2009. január 20. – 2017. január 20.
  45 év 3 nap
  43
  Laura Lane 1946. november 4. (73 éves)
  2001. január 20. – 2009. január 20.
  54 év 77 nap
  42
  Hillary Diane Rodham 1947. október 26. (72 éves)
  1993. január 20. – 2001. január 20.
  45 év 86 nap
 7. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az Amerikai Egyesült Államok elnöke az Egyesült Államok állam- és kormányfője, az ország legbefolyásosabb személye és legmagasabb rangú tisztségviselője.Az elnök a szövetségi kormány végrehajtó hatalmának irányítója; az alkotmány értelmében feladata a kongresszus által megalkotott törvények végrehajtása.

 8. Republikánus Párt (Amerikai Egyesült Államok) – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Republikánus_Párt...

  Az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának képviselőházában 2016 áprilisában 246 képviselőjük volt (56%-os többség), a szenátusban 54 szenátoruk van (54%-os többség). Jelképük az elefánt, színük – nem hivatalosan – a vörös. A párt alapítása óta megválasztott 29 amerikai elnökből 18 volt republikánus.

 9. Az Amerikai Egyesült Államok elnökének leváltása – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az Amerikai Egyesült Államok elnökének leváltása az ország alkotmányának előírásai szerint a Kongresszus mindkét házának részvételével lefolytatott eljárás keretében lehetséges. Az elnök elmozdítása nem puszta politikai aktus: az ország vezetőjét csak akkor lehet hivatalától megfosztani, ha a szenátus kétharmados ...

 10. Az Amerikai Egyesült Államok zászlaja – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az Amerikai Egyesült Államok zászlaja – ismert nevén „csillagok és csíkok” (Stars and Stripes), magyarul gyakran: „csillagos-sávos lobogó” – a történelem során nem egyszer változott meg, tagállamok be-, illetve kilépése folytán. A jelenlegi zászlón 7 piros és 6 fehér vízszintes vonal található, a zászló bal ...