Yahoo Web Search

 1. Basszusgitár – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Basszusgitár

  A basszusgitár a gitár mélyebb hangfekvésű változata. Legismertebb ezek közül az elektromos basszusgitár, ami külsőre hasonlít az elektromos gitárhoz, de legtöbbször csak négyhúros, és menzúrája, tehát rezgőhúr-hosszúsága nagyobb, húrjai vastagabbak a gitárhoz képest.

 2. Gitár – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Gitár

  A basszusgitár az 1950-es években váltotta fel a nagybőgőt. A legtöbb műfajban a ritmusszekcióhoz tartozik, de a dzsessz és funk stílusokban szólózásra is használják. Meghatározó szerepe miatt az elektromos gitárokhoz hasonlóan szinte az összes könnyűzenei műfaj elengedhetetlen szereplője.

  • E – A – d – g – h – e'
  • Gitáros
 3. Vita:Basszusgitár – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Vita:Basszusgitár

  A basszusgitár az 50-es években váltotta fel a nagybőgőt. A fordítási szándék dicséretes. De igazán jó szócikkünk az eredeti információtartalommal lenne, és nem egy tévessé lebutított gyorsangyorsannal. Senki nem sürgeti a szócikket.--Egyfejű Godson fóruma 2007. január 11., 18:09 (CET) Hmmm...

 4. Cutting Crew – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Cutting_Crew

  A Cutting Crew angol pop-rock/újhullámos (new wave) együttes. 1985-ben alakultak Londonban. Nick Van Eede alapította a zenekart, amikor még tinédzser korú volt. Van Eede egy The Drivers nevű zenekarban játszott.

 5. Yob – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Yob

  Aaron Rieseberg – basszusgitár (2009–) Travis Foster – dob (2003–2005, 2008–) Korábbi tagok Lowell Iles – basszusgitár (1996-2001)

  • Neurot Recordings
 6. Acoustic bass guitar - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Acoustic_bass_guitar

  The Bassoguitar built by the Regal Musical Instrument Company is likely the first mass-produced acoustic bass to make use of a guitar-like body. This was an upright instrument, too big to play in a transverse position.

 7. Rolls Frakció – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Rolls_Frakció

  A Rolls Frakció egy kezdetben punk-rockot, később újhullámos popzenét játszó magyar együttes. Az együttes 1978-ban alakult Rolls néven D. Nagy Lajos vezetésével. . Basszusgitáros hiányában rövidesen csatlakozott hozzájuk D. Nagy gyermekkori barátja, Trunkos Andr

 8. Basszusgitárok - Kytary.hu

  kytary.hu/basszusgitarok

  Robbantson ki egy basszusvihart, vagy indítsa be a megfelelő groove-ot. Válogasson a basszusgitárok, basszusgitár erősítők és hangfalak közt az összes világhírű gyártótól. Ha új hangzáslehetőségekre vágyik, válasszon a basszusgitár effektek szekcióban. Itt egy helyen megtalálja a basszus világ valamennyi hangszerét ...

 9. Stress – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/Stress

  Tagok. Jelenlegi felállás Lőrincz Tibor – ének (1978-1985, 1988-1995, 2002-től) Fábri László – gitár (2001-től) Baranyai László - basszusgitár (2013 óta)

 10. Bass guitar - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Bass_guitar

  The bass guitar, electric bass, or simply bass, is the lowest-pitched member of the guitar family. It is a plucked string instrument similar in appearance and construction to an electric or an acoustic guitar, but with a longer neck and scale length, and typically four to six strings or courses.