Yahoo Web Search

 1. Billentyűs hangszerek – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Billentyűs_hangszerek

  Billentyűs hangszereknek nevezzük azon hangszereket, melyeken a hangokat egy billentyű megnyomásával érhetjük el. . Ezen hangszerek tartozhatnak a húros hangszerek, fúvós hangszerek, ütőhangszerek és az elektromos hangszerek csoportjába is.

 2. Hangszerek listája – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Hangszerek_listája

  A lap utolsó módosítása: 2020. június 16., 14:53; A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt van; egyes esetekben más módon is felhasználható.

 3. Billentyűs hangszerek - Wikiwand

  www.wikiwand.com/hu/Billentyűs_hangszerek

  Billentyűs hangszereknek nevezzük azon hangszereket, melyeken a hangokat egy billentyű megnyomásával érhetjük el. For faster navigation, this Iframe is preloading the Wikiwand page for Billentyűs hangszerek .

 4. Kordofon hangszerek – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Húros_hangszerek

  Húros vagy kordofon hangszereknek nevezzük azokat a hangszereket, amelyeknél a hangot elsődlegesen kifeszített húrok rezgése állítja elő. Közéjük tartoznak a pengetős hangszerek, a vonós hangszerek, a billentyűs húros hangszerek, és egyéb, az előzőkbe egyértelműen nem sorolható típusok (például berimbau, tekerőlant, aeolhárfa, cimbalom).

 5. Billentyűs hangszerek - További nyelvek – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/Speciális...

  Billentyűs hangszerek - További nyelvek. A(z) Billentyűs hangszerek lap további 55 nyelven érhető el. Vissza a(z) Billentyűs hangszerek laphoz. Nyelvek.

 6. Hangszer – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Hangszer

  Hangszer a legáltalánosabb értelemben minden olyan eszköz, amelyet abból a célból készítettünk, vagy arra használunk, hogy hangot állítsunk vele elő. Szorosabb értelemben a hangszer vagy zeneszerszám olyan tárgy vagy készülék, amelyet zene létrehozása szándékával használunk hang előállítására.

 7. Magyar népi hangszerek – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_népi_hangszerek

  Magyar népi hangszerek alatt a magyar népzenében meggyökeresedett, hagyományosan használt hangszereket értjük.. A magyar népzene hangszerei nagy változatosságot mutatnak a hétköznapi használati tárgyakkal kezdve – mint a kanna vagy egy pár kanál – az önellátás keretében házilag készített hangszereken keresztül – például a tilinkó, ütőgardon – a ...

 8. Hungária-tagok listája – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/Hungária-tagok_listája

  Alkalmi összeállások. 1989-ben a Budapest Sportcsarnokban egy koncertet adott a „Beatles”-Hungária Fenyő Miklós (ének, ritmusgitár), Sipos Péter (basszusgitár, ének), Szikora Róbert (dob, ütőhangszerek, ének), Fekete Gyula (billentyűs hangszerek, ütőhangszerek, ének) felállásban, vendégként Laár Andrással (gitár, ének) kiegészülve.

 9. Barokk zene – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Barokk_zene

  Idiofon és membranofon hangszerek. Az üstdobtól eltekintve kevés ütős hangszert használtak, bár létezett a hengerdob, triangulum és a kasztanyetta. Billentyűs hangszerek. Az orgona népszerűségének csúcspontján volt a barokkban mind építés, mind a rá írt művek tekintetében.

 10. Szintetizátor – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Szintetizátor

  Vannak azonban olyan elektronikus hangszerek, amelyeket bizonyos meghatározottabb zenei célokra optimalizáltak, hogy professzionálisabb módon valósítsák meg az amúgy is funkcióterhelt (túl nagy, túl drága, de pl. mégsem „elég jól doboló”) billentyűs szintetizátorok olyan részfunkcióit, melyeket esetleg érdemes külön ...