Yahoo Web Search

 1. Listă de boli infecțioase - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Listă_de_boli_infecțioase

  Bolile infecțioase (bolile contagioase, boli transmisibile) sunt provocate de agenți infecțioși, transmisibili, care pot fi microbi, virusuri, paraziți mono- sau pluricelulari sau fracțiuni proteice (peptide).

  Boala
  Agent etiologic
  Cale de transmitere
  Perioada de incubație
  Bacterie - Bacillus anthracis
  obiecte, pășuni, cadavre infectate
  2–7 zile
  Boala Lyme (Borrelioza)
  Bacterie - Borrelia Burgdorferi
  infecție imediată, sistemică - v. Boala Lyme sau Lyme Borrelioza
  Bacterie - Brucelle
  animale domestice
  2 săptămâni
  Bacterie - Corynebacterium diphtheriae
  aerosoli (picături) tuse, contact, haine
  1–7 zile
 2. Categorie:Boli infecțioase - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Categorie:Boli_infecțioase

  Pagini din categoria „Boli infecțioase” Următoarele 59 pagini aparțin acestei categorii, dintr-un total de 59. Categorii: Utilizate • Dorite • Necategorizate • Nefolosite • Aleatorii • Toate categoriile

 3. Boli infecțioase - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Boli_infecțioase

  Sub denumirea de boli infecțioase este reprezentată specialitatea medicală care se ocupă cu studiul bolilor provocate de agenți infecțioși transmisibili și netransmisibili, precum și cu prevenirea, depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor provocate de prioni, virusuri, bacterii, fungi, paraziți și alți agenți patogeni.

 4. Boli infecțioase - Wikiwand

  www.wikiwand.com/ro/Boli_infecțioase

  Sub denumirea de boli infecțioase este reprezentată specialitatea medicală care se ocupă cu studiul bolilor provocate de agenți infecțioși transmisibili și netransmisibili, precum și cu prevenirea, depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor provocate de prioni, virusuri, bacterii, fungi, paraziți și alți agenți patogeni.[1]

 5. Boală infecțioasă - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Boală_infecțioasă

  Boala infecțioasă (boală contagioasă, boală comunicabilă, boală transmisibilă, boală infecto-contagioasă, boală molipsitoare), este cauzată de un agent biologic (virus, bacterie, parazit mono sau multicelular, ciupercă, insectă, sau prion - un peptid, o fracțiune de proteină) față de care organismul atacat, în cadrul unui complex de împrejurări, nu este capabil să se apere.

 6. Boală infecțioasă - Wikiwand

  www.wikiwand.com/ro/Boală_infecțioasă

  Boala infecțioasă , este cauzată de un agent biologic față de care organismul atacat, în cadrul unui complex de împrejurări, nu este capabil să se apere. Bolile infecțioase afectează omul, animalele, plantele, insectele, chiar și bacteriile . Ele pătrund în corp prin anumite „porți de intrare”, fiind transmise direct, de la persoană la persoană, sau prin vectori [1].

 7. Boală - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Boală

  Sub aspect general, evoluția unei boli cuprinde trei etape: debutul, perioada de stare și sfârșitul. Perioada de debut - în sens scolastic - are două faze: Debutul fiziopatologic sau perioada de latență - asimilat perioadei de incubație din bolile infecțioase. Are o durată variabilă (secunde - otrăvuri, traumatisme puternice, zile ...

 8. Infection - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Infectious_disease

  An infection is the invasion of an organism's body tissues by disease-causing agents, their multiplication, and the reaction of host tissues to the infectious agents and the toxins they produce.

 9. boli infecțioase care se transmit prin intermediul apei sau alimentelor, având ca poartă de intrare tubul digestiv: febra tifoidă, dizenteria, holera, toxiinfecțiile alimentare ; boli cu poartă de intrare cutanată sau prin mucoase, dacă acestea prezintă leziuni (plăgi) neînsemnate: tetanosul, turbarea.

 10. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” Iaşi. Sistem de gardă 24 ore / 24 ore, 7 zile pe săptămână inclusiv pentru urgenţele de profil (meningite, encefalite, leptospiroza, sepsis etc.) din judetele Regiunii Moldova.