Yahoo Web Search

 1. Egyesült Királyság – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Egyesült_Királyság

  Az Egyesült Királyság valamint függelékeinek területén az angol mellett több másikat is elismernek mint honos regionális nyelvet, melynek eljárását a Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Kartája tartalmazza. Ezeken a nyelveken a következőképp nevezik az Egyesült Királyságot:

 2. Az Egyesült Királyság városai – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/Az_Egyesült_Királyság...

  Az Egyesült Királyság városainak népesség szerinti listája, az 1981-es, 1991-es, 2001-es népszámlálások és a 2007-es becslés alapján: Rangsor

  Rangsor
  Város
  1981
  1991
  1.
  6.574.009
  6.638.109
  2.
  1.013.995
  965.928
  3.
  765.030
  658.379
  4.
  538.809
  481.786
 3. Az Egyesült Királyság földrajza – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Az_Egyesült_Királyság...

  Az Egyesült Királyság, hivatalos nevén Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága (angolul: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland) Nyugat-Európában elhelyezkedő szigetország, melynek összterülete 242 910 km², fővárosa London, az ország lakosainak száma 58,8 millió fő (2001).

  • 242 910 km²
  • Európa
 4. Kategória:Egyesült Királyság – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Kategória:Egyesült...

  Bővebben: Egyesült Királyság Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságára vonatkozó szócikkek. Az állam köznapi magyar neve Nagy-Britannia , ez azonban kétértelmű, mivel a Brit-szigetre is vonatkozhat (angol: Great Britain ), ezért a Wikipédiában az Egyesült Királyság nevet részesítjük előnyben.

 5. Egyesült Királyság - Wikiwand

  www.wikiwand.com/hu/Egyesült_Királyság

  Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága – egyszerűen csak Egyesült Királyság vagy Nagy-Britannia – nyugat-európai szigetország,[10][11] mely a Brit-sziget teljes területét és az Ír-sziget északkeleti részét, valamint több kisebb szigetet foglal magába. Szárazföldi határa csak Észak-Írországnak van, Írországgal,[12][13] ettől eltekintve az ...

 6. Az Egyesült Királyság kultúrája – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Az_Egyesült_Királyság...

  Az Egyesült Királyság a korábban független államok politikai uniója. A brit kultúrát a nemzet története befolyásolta; a múltban túlnyomórészt keresztény vallásos élete, kapcsolata Európa más kultúráival, Anglia, Wales, Skócia és Írország hagyományaival, valamint a hatalmas Brit Birodalom hatása.

 7. Képviselőház (Egyesült Királyság) – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Képviselőház_(Egyesült...

  Az Egyesült Királyság Képviselőháza (angolul House of Commons of the United Kingdom am. Az Egyesült Királyság közrendűinek háza, teljes nevén The Honourable the Commons of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland in Parliament assembled) az Egyesült Királyság kétkamarás parlamentjének az egyik kamarája, az alsóház.

 8. Az Egyesült Királyság történelme – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Az_Egyesült_Királyság...

  Az Egyesült Királyság, mint Anglia és Skócia uniójának történelme 1707-ben kezdődött. Nagy-Britannia egyesített monarchiájának hannoveri származású királyai ellen az elűzött Stuart-ház katolikus tagjai több ízben is felkelést szerveztek, de a Hannoveri-dinasztiának a 18. század közepére sikerült stabilizálnia hatalmát.

 9. Vita:Egyesült Királyság – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/Vita:Egyesült_Királyság

  Az Egyesült Királyság nem azonosítható Nagy-Britanniával, ugyanakkor van Brit-sziget szócikkünk, ami igen. Nem kellene ráerősítenünk az elterjedt fogalmi zavarra, Nagy-Britannia és az Egyesült Királyság egyszerűen nem azonos, akkor sem, ha sokan azt gondolják.

 10. Az Egyesült Királyság miniszterelnökeinek listája – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Az_Egyesült_Királyság...

  Az Egyesült Királyság miniszterelnökeinek listája A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából Ez a közzétett változat , ellenőrizve : 2020. augusztus 30.