Yahoo Web Search

 1. Izomfájdalom – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Izomfájdalom

  Tisztázatlan eredettel létrejött kötőszöveti és izomfájdalom. A népesség 5-7%-ban előfordul, amin belül 80-90%-os gyakorisággal fiatal, középkorú nőknél jelentkezik. Következménye ez a gyakran terápiarezistens kórkép, az aktív korban lévő egyének teljesítőképességét rontja, ami munkából való kiesést ...

 2. Izomláz – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Izomláz

  Az izomláz órákkal vagy rögtön testmozgás után jelentkező, leginkább nagy megterhelések és edzetlen izmok esetén fellépő izomfájdalom. Az érzés a legtöbbször 24-72 óra hosszú ideig tart.

 3. Arthur Balfour - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Balfour

  Arthur James Balfour, 1st Earl of Balfour KG OM PC FRS FBA DL (/ ˈ b æ l f ər,-f ɔːr /, traditionally Scottish / b əl ˈ f ʊər /; 25 July 1848 – 19 March 1930) was a British Conservative statesman who served as Prime Minister of the United Kingdom from 1902 to 1905.

 4. Izom – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/Izom

  Az izmok lat. musculus, ang. muscle, gör. sarx; (mint táplálék: hús, caro) összehúzódásra specializálódott szövetből felépülő állati szervek.Összehúzódásuk során kémiai energiát (ATP, glikogén, glükóz) mechanikai energiává alakítanak át, ezzel biztosítják a test, a belső zsigeri szervek aktív mozgásait, valamint a szív munkáján és az erek átmérőjének ...

 5. Az izomfájdalom lehetséges okai - HáziPatika

  www.hazipatika.com/eletmod/fajdalom/cikkek/az...

  Láz, fáradtság,fejfájásés izomfájdalom is szerepel a Lyme-kór tünetei közt. Fontos, hogy a betegséget időben felismerjék és a beteg antibiotikumos kezelést kapjon, de néhányan még akkor is tapasztalnak fáradtságot és fájdalmat, amikor már nem kell tovább szedniük a gyógyszereket.

  • (1)
 6. Izomfájdalom és görcsök okai - Vitalitás Portál

  vitalitasportal.com/fajdalom-enyhitese/...

  Izomfájdalom és görcsök okai Tünetek. Izomgörcsök: éles, csavaró fájdalom, melyet az érintett izom összehúzódása és működőképességének átmeneti elvesztése kísér. Gyulladásos izombetegségek: izom- és ízületi fájdalom, fokozott izomgyengeség, kimerültség, hőemelkedés, esetleg nyelési és légzési nehézségek.

 7. Izomfájdalom: 41 enyhítő lehetőség

  vitalitasportal.com/hazi-gyogymodok/izomfajdalom...

  Izomfájdalom: 41 enyhítő lehetőség. Az alábbiakban következik néhány ötlet, amelyet önnek is ismernie kell, hogy meg tudjon küzdeni az izomfájdalommal, legyen az görcs, húzódás vagy egyszerű izomláz. Csak okosan! „Valahányszor megfeszített testmozgást végez, izmai sérülnek” – mondja dr. Gabe Mirkin sportorvos.

 8. Amikor az izomfájdalom nem izomgörcs következtében lép fel, hanem izomláz, vagy izomsérülés eredménye, a kezelés elsőrendű célja a fájdalom és a gyulladás csökkentése. Fontos, hogy a gyógyszeres terápia mellett, az érintett testrész terhelését a gyógyulás első szakaszában minimálisra csökkentsük.

 9. Izomorfizem - Wikipedija, prosta enciklopedija

  sl.wikipedia.org/wiki/Izomorfizem

  Izomorfizem (iz grščine ἴσος: isos - enak in μορφή: morfe - oblika) je bijektivna preslikava med dvema matematičnima strukturama za katero je značilno, da sta in obratna vrednost − homomorfizma.

 10. Dolomitska izjava - Wikipedija, prosta enciklopedija

  sl.wikipedia.org/wiki/Dolomitska_izjava

  ——Janez Stanovnik, - “ Podpis Dolomitske izjave je bil strateško vojno dejanje, brez katerega bi se nam zgodilo enako, kot se je belogardistom. Razdelili bi se in se spopadli. ” ——Janez Stanovnik “ ... bi lahko povzeli z izjavo Toneta Ferenca na posvetu ob 60. obletnici ustanovitve Osvobodilne fronte leta 2001, ko je dejal, da je prepričan, da bo prej umrl, preden bo prišlo do ...