Yahoo Web Search

 1. Szintetizátor – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Szintetizátor

  A szintetizátor hangok elektronikus előállítására alkalmas, többnyire zenei hangszerként szolgáló eszköz. A zenei felhasználáson kívül korán felismert alkalmazási területük volt a hangeffektek előállítása hangmérnökök számára (pl. filmek, televíziós és színházi műsorok aláfestő hangkörnyezetének – nem csak a zene! – megalkotása).

 2. Szintetizátor - Wikiwand

  www.wikiwand.com/hu/Szintetizátor

  A szintetizátor hangok elektronikus előállítására alkalmas, többnyire zenei hangszerként szolgáló eszköz.[1] A zenei felhasználáson kívül korán felismert alkalmazási területük volt a hangeffektek előállítása hangmérnökök számára .

 3. Vita:Szintetizátor – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Vita:Szintetizátor

  Köszönet. Köszönet Tacsipacsi szerkesztőnek, hogy állandóan visszaállítgatja a szerkesztésben lévő cikket egy általam nemkívánatosnak tartott formára. Így sajnos ennek a befejezése és felpofozása is rátok marad ezentúl.

 4. Electronic Dream Plant - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Electronic_Dream_Plant

  Electronic Dream Plant (EDP) was a small British synthesizer manufacturer, active during the late 1970s and early 1980s. At the time their products were not particularly successful commercially.

 5. Szintipop – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Szintipop

  A szintipop (synth pop, synthpop) pop és az elektronikus zene egyik ága, ahol a szintetizátor a domináns hangszer. A stílus a '70-es évek végétől a '80-as évek közepéig alakult ki és mind a mai napig létezik. A 21. században újra emelkedni látszik a népszerűsége.

 6. LMMS – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/LMMS

  Organic - Additív szintetizátor orgonaszerű hangokhoz. SID - A Commodore számítógépekben használt SID audió chip emulációja. Triple oscillator - 3 oszcillátoros szintetizátor 5 modulációs móddal: MIX, SYNC, PM, FM, AM. Vibed - Rezgő húrok fizikai modellezése pengetős hangszerek szimulációjához.

 7. Roland SH-101 - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Roland_SH-101

  The Roland SH-101 is an analog synthesizer manufactured by the Roland Corporation between 1982 and 1986. Though it was a commercial failure, it became a staple of electronic music in the 1990s, particularly house music

 8. Robert Moog – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Robert_Moog

  A szintetizátor elemeinek fejlesztése eleinte a Columbia-Princeton Electronic Music Center-ben történt (mai neve Computer Music Center). Moog az itt töltött évek alatt fejlesztette ki Herbert Deutsch zeneszerzővel együtt a feszültségvezérelt oszcillátorokat , az ADSR burkológörbe-generátort és egyéb szintetizátormodulokat.

 9. Elektronikus zene – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Elektronikus_zene

  Az 1960-as években Wendy Carlos két számottevő albummal népszerűsítette a korai szintetizátoros zenét: a The Well Tempered Synthesizer-rel és a Switched On Bach-hal, mely klasszikus barokk zenei részleteket dolgoz fel egy Moog szintetizátor segítségével. Mivel a Moog egy monofonikus hangszer volt, így Carlosnak rengeteg ...

 10. Medellín - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Medellín

  Medellín (Spanish pronunciation: [meðeˈʝin] or [meðeˈʎin]), officially the Municipality of Medellín (Spanish: Municipio de Medellín), is the second-largest city in Colombia, after Bogotá, and the capital of the department of Antioquia.