Yahoo Web Search

 1. Trumset – Wikipedia

  sv.wikipedia.org/wiki/Trumset

  Ett trumset (eller batteri) är en uppsättning olika slagverksinstrument (främst trummor, pukor och cymbaler [1]) som spelas på med trumstockar (trumpinnar), vispar eller klubbor. Vissa av dessa, vanligtvis hi-hat och bastrumma men ibland även andra delar, spelas med pedaler samtidigt som andra, vanligen virveltrumma och pukor, spelas med ...

  • Slagverksfamiljen
  • Vanlig trumset, Elektroniskt trumset och Bastrumma
 2. Tromsø - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Tromsø

  The city of Tromsø is named after the island of Tromsøya, on which it stands.The last element of the city's name comes from 'island' (Norwegian: øy, Danish: ø), but the etymology of the first element is uncertain.

  • Nord-Troms
  • Norway
 3. Elektroniskt trumset – Wikipedia

  sv.wikipedia.org/wiki/Elektroniskt_trumset

  Elektroniska trumset har funnits på marknaden sedan sent 1970-tal.Ofta efterliknar de akustiska trumset men de "cymbaler" och "pukor" och liknande som brukar tillhöra trumset består här av pads som fångar upp tillslagen och skickar informationen vidare till en elektronisk trummodul där ljuden skapas.

 4. Trumma – Wikipedia

  sv.wikipedia.org/wiki/Trumma

  Ett trumset kallas den uppsättning av olika slaginstrument, däribland trummor, som en musiker spelar på.Under 1930-talet tog den idag använda trumsetsuppsättningen sin form, med bastrumma, virveltrumma, på bastrumman hängande pukor (ibland två), hi-hat och varierande mängd cymbaler.

 5. Wikipedia's Trumset as translated by GramTrans Nedenstående er den originale artikel Trommesæt fra den danske Wikipedia , hentet af GramTrans den 2014-09-08 06:21:54. Eventuelle ændringer i den danske original vil blive fanget igennem regelmæssige opdateringer.

  • wer
  • r
 6. Bastrumma – Wikipedia

  sv.wikipedia.org/wiki/Baskagge

  Bastrumma, i vardagstal ofta kallad baskagge, är den största och lägst stämda trumman i ett trumset.Normalt är den gjord för ett skinn på varje sida, men det är inte ovanligt att resonansskinnet är avtaget eller har ett stort hål utskuret för att man ska kunna stoppa in lagom mängd dämpmaterial i trumman och kunna placera en mikrofon nära anslagspunkten för att få ett ljud med ...

 7. Slagverk – Wikipedia

  sv.wikipedia.org/wiki/Percussion

  Slagverk, percussion eller perkussion är ett samlingsnamn för slaginstrument som används i en ensemble eller orkester. [1] Dessa instrument spelas med händerna eller någon form av träpinnar (klubbor), vilka ofta är klädda med något mjukt material.

 8. TruJet - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/TruJet

  Turbo Megha Airways Private Limited was incorporated on March 14, 2013 with Ram Charan and Vankayalapati Umesh as promoters, with the backing of 20 investors. The company planned to operate ATR aircraft primarily aimed at pilgrims and middle class travellers to destinations like Tirupati.

 9. Puka – Wikipedia

  sv.wikipedia.org/wiki/Pukor

  En puka, eller tom-tom, är ett slagverksinstrument med bestämd tonhöjd.Pukan härstammar från Orienten och kom till Europa under 1100- och 1200-talen. Det finns olika typer av pukor; den ena varianten används i trumset, den andra i orkestrar.

 10. Trackermodul – Wikipedia

  sv.wikipedia.org/wiki/Trackermodul

  Trackermodul (engelska module, egentligen tracker module 'trackermodul') är ett samlingsnamn dels för musikfiler sparade av trackerprogram, dels för själva musiken.En modul består i allmänhet av ett sequencersegment, där noter och tillhörande volym och effekter sparas, och ett samplingssegment, där instrumenten med ljuddata sparas.