Yahoo Web Search

 1. Yhdistynyt kuningaskunta – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistynyt_kuningaskunta

  Vuodesta 1801, jolloin Irlanti tuli osaksi kuningaskuntaa, vuoteen 1921, jolloin Irlanti itsenäistyi, valtion nimenä oli Ison-Britannian ja Irlannin yhdistynyt kuningaskunta. Tämän edeltäjänä oli Ison-Britannian kuningaskunta , joka muodostui vuonna 1707 Englannin ja Skotlannin kuningaskuntien yhdistyessä.

 2. Yhdistyneen kuningaskunnan osat – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistyneen_kuningaskunnan...

  Yhdistynyt kuningaskunta koostuu neljästä osasta, joita yleisesti nimitetään maiksi (englanniksi country).Nämä ovat Englanti, Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti. ...

 3. Yhdistynyt Alankomaiden kuningaskunta – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistynyt_Alankomaiden...

  Yhdistynyt Alankomaiden kuningaskunta (holl. Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, ransk. Royaume-Uni des Pays-Bas) on epävirallinen nimi vuosina 1815–1830 olemassa olleelle valtiolle, joka käsitti nykyiset Benelux-maat. Valtio muodostettiin Wienin kongressissa vuonna 1815 vastapainona Ranskan valtaa vastaan.

 4. Luokka:Yhdistynyt kuningaskunta – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/.../Luokka:Yhdistynyt_kuningaskunta

  Pääartikkeli: Yhdistynyt kuningaskunta Tyngät: Yhdistynyt kuningaskunta -tyngät Tyngät: Haku PetScan-työkalulla Alaluokat. Seuraavat 24 alaluokkaa kuuluvat tähän luokkaan.

 5. Viktoria (Iso-Britannia) – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Viktoria_(Yhdistynyt...

  Viktorian valtakaudella eli viktoriaanisella aikakaudella 1837–1901 Yhdistynyt kuningaskunta muuttui lopullisesti perustuslailliseksi monarkiaksi, jossa hallitsijalla ei ole paljon valtaoikeuksia. Viktoria ei kuitenkaan pysytellyt yksityisesti täysin puolueettomana, ja hän pystyi myös edelleen vaikuttamaan maansa asioihin korkean ...

  • 28. kesäkuuta 1838
  • Vilhelm IV
  • 20. kesäkuuta 1837 –, 22. tammikuuta 1901
  • Edvard VII
 6. Ely (Yhdistynyt kuningaskunta) – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Ely_(Yhdistynyt_kuningaskunta)

  Ely ['iːli] on noin 20 000 asukkaan katedraalikaupunki (city) ja 22 000 asukkaan kunta (civil parish) Cambridgeshiren kreivikunnassa Itä-Englannissa, 27 kilometriä Cambridgestä koilliseen.

 7. Konservatiivipuolue (Yhdistynyt kuningaskunta) – Wikipedia

  fi.m.wikipedia.org/wiki/Konservatiivipuolue...

  Kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Konservatiivipuolue (Yhdistynyt kuningaskunta) Wikimedia Commonsissa Viimeksi muokattu 12. kesäkuuta 2020 kello 18.21 ...

 8. Työväenpuolue (Yhdistynyt kuningaskunta) – Wikipedia

  fi.m.wikipedia.org/wiki/Työväenpuolue...

  Työväenpuolue eli Labour-puolue (The Labour Party) on toinen Britannian kahdesta pääpuolueesta konservatiivipuolueen ohella. Aatteeltaan se on keskusta-vasemmistolainen ja sosiaalidemokraattinen.

 9. Työväenpuolue (Yhdistynyt kuningaskunta) – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Työväenpuolue_(Yhdistynyt...

  Työväenpuolue (Yhdistynyt kuningaskunta) Siirry navigaatioon Siirry hakuun ... Wikipedia® on Wikimedia Foundationin rekisteröimä tavaramerkki.

 10. Keskustelu:Yhdistynyt kuningaskunta – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu:Yhdistynyt...

  Ja jos löydätte lähteen jonka mukaan Wikipedia on "virallinen valtiollinen yhteys", lupaan välittömästi kannattaa muotoa Yhdistynyt kuningaskunta. 85.217.39.127 18. helmikuuta 2012 kello 23.29 (EET)