Yahoo Web Search

Search results

  1. Cetatea romană Napoca. Prima atestare documentară a unei așezări pe teritoriul de astăzi al Clujului a fost făcută de geograful grec Claudius Ptolemeu, care a menționat aici una dintre cele mai însemnate localități din Dacia romană, cu numele Napuca. La scurt timp după cuceririle romane din 101 - 102 și 105 - 106, Napuca a fost ...

  2. Zona metropolitană Cluj-Napoca este una dintre cele mai mari zone metropolitane din România. Tabel cu populația și cele mai importante comunități etnice ale celor 20 de unități administrative componente, potrivit Recensământului Populației și al Locuințelor din 2011:

    • 255 loc./km²
    • EET (+2)
    • 418,153 locuitori
    • +40 x64 [1]
  3. Mărturie a vechimii şi persistenţei poporului român în centrul Transilvaniei, oraşul Cluj-Napoca se prezintă astăzi ca o veritabilă capitală culturală de nivel european. Important centru istoric si universitar, Clujul reuşeşte să îmbine armonios moştenirea seculară şi agitaţia contemporană.

    • cluj napoca wikipedia in romana traducere word pdf1
    • cluj napoca wikipedia in romana traducere word pdf2
    • cluj napoca wikipedia in romana traducere word pdf3
    • cluj napoca wikipedia in romana traducere word pdf4
    • cluj napoca wikipedia in romana traducere word pdf5
  4. Arhitectura Clujului este compusă din clădiri și monumente din fiecare perioadă istorică, începând cu Evul Mediu până în secolul XXI, din antichitate păstrându-se numai ruine. Clujul deține un amplu ansamblu de monumente istorice, edificate în stiluri diverse, care au adus urbei supranumele de Oraș Comoară.

  5. ro.wikivoyage.org › wiki › Cluj-NapocaCluj-Napoca - Wikivoyage

    Cluj-Napoca ( Kolozsvár în maghiară, Klausenburg în germană, Claudiopolis în greacă, Napoca în latină, Kluż în poloneză) este al treilea oraș ca mărime din România, cu 321.000 locuitori. Se află în partea de nord-vest a țării, în centrul Transilvaniei, aproape de Carpații Apuseni .

  6. Dec 12, 2017 · Cluj-Napoca. „Oare ce istorie mai scriem?“, se întreabă Varga Attila, istoric şi cercetător al Academiei Române din Cluj. Vreme de săptămâni bune a tradus din maghiara veche sute de pagini dintr-o lucrare străină românilor, dar valoroasă pentru cei aproape 1.000 ...

  7. La mijlocul sec. al III-lea, dupa retragerea romana, populatia a continuat sa traiasca aici, drept marturie stand descoperirile arheologice din Piata Unirii. In secolele ce-au urmat, populatia a rezistat navalirilor ostrogotilor si gepizilor , popoare migratoare care au devastat orasul.

  1. People also search for