Yahoo Web Search

 1. Franța - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Franța

  Franța metropolitană se află la una dintre extremitățile vestice ale Europei. Are ieșire la Marea Nordului către nord, la Canalul Mânecii către nord-vest, la Oceanul Atlantic către vest și la Marea Mediterană către sud-est. Se învecinează cu Belgia și Luxemburg la nord-est, cu Germania și Elveția la est, cu Italia și cu Monaco la sud-est, cu Spania și cu Andorra la sud-vest.

  • 0,26%
  • Mont Blanc (4.808,72 m)
 2. Portal:Franța - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Portal:Franța

  Franța (franceză France, /fʁɑ̃s/), oficial Republica Franceză (franceză: République française, /ʁepyblik fʁɑ̃sɛz/) este o țară situată în Europa de Vest (Franța metropolitană), care cuprinde și diverse insule și teritorii situate în alte părți ale planetei (Franța de peste mări).

 3. Lista orașelor din Franța - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Lista_orașelor_din_Franța

  Din punct de vedere administrativ Franța este divizată în comune conduse de către un consiliu municipal și de către un primar. Din punct de vedere statistic Institutul Național de Statistică și de Studii Economice Francez definește orașele ca fiind comune cu o populație mai mare de 2.000 de locuitori ce locuiesc într-un habitat aglomerat.

 4. Regatul Franței - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Regatul_Franței

  Expansiunea teritorială. La jumătatea secolului XV Franța era mult mai restrânsă teritorial decât actualmente și numeroase provincii frontaliere (ca de exemplu Roussillon, Cerdagne, Calais, Béarn, Navarre, Comitatul Foix, Flandra, Artois, Lorena, Alsacia, Trois-Évêchés, Franche-Comté, Savoia, Bresse, Bugey, Gex, Nisa, Provence, Dauphiné și Bretania) erau fie autonome, fie ...

 5. Franța metropolitană - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Franța_metropolitană

  Franța metropolitană (franceză France métropolitaine) este un termen ce desemnează partea europeană a statului francez: teritoriul continental și insulele apropiate din Oceanul Atlantic, Marea Mânecii și din Marea Mediterană, inclusiv Corsica. În tratatele Uniunii Europene termenul juridic exact folosit este teritoriul european al Franței.

 6. Educația în Franța - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Educația_în_Franța

  Notele în Franța se acordă de la zero la 20 ; nota 20 este cea mai bună notă. Ea este însă în general teoretică, dat fiind că profesorii nu obisnuiesc sa o acorde. începând cu nota 16 elevul are mențiunea maximă très bien, adică foarte bine. Nota minimă de trecere este nota 10.

 7. France - Wikimedia Commons

  commons.wikimedia.org › wiki › France

  Apr 14, 2021 · Wikipedia Wikiquote ... Blason de France, dynastie capétienne (1376–1789) Les armoiries du Royaume de France (1589–1792) Map . Main gallery: Maps of France.

 8. Franța de peste mări - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org › wiki › Franța_de_peste_mări

  Franța de peste mări (franceză France d'outre-mer), deseori desemnată cu ajutorul abrevierii DOM-TOM definește ansamblul de teritorii sub suveranitate franceză situate în afara teritoriului metropolitan. Aceste teritorii sunt foste colonii franceze. Acest articole este parte din seria Organizarea administrativă a Franței

 9. Virgiliu Postolachi - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Virgiliu_Postolachi

  Virgiliu Postolachi (born 17 March 2000) is a Moldovan professional footballer who plays as a forward for Danish club Vendsyssel on loan from Belgian club Mouscron, and the Moldova national team

 10. Goodbye to Gravity - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Goodbye_to_Gravity

  Goodbye to Gravity was a Romanian metalcore band from Bucharest, active from 2011 until 2015, when four of the band's five members died during their concert at a night club in Bucharest, due to a burning firework that started a large fire

 11. People also search for