Yahoo Web Search

 1. Imperiul German - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Imperiul_German

  „Imperiul German” (Deutsches Reich) a fost numele oficial al statului atât în perioada de domnie a kaizerilor (1871 - 1918), cât și în timpul republicii de la Weimar și a Germaniei naziste, de aceea următoarele trei articole ale seriei Istoriei Germaniei acoperă denumirea oficială de Deutsches Reich.

 2. Imperiul colonial german - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Imperiul_colonial_german

  Imperiul colonial german (în germană Deutsches Kolonialreich) era constituit din coloniile și teritoriile dependente de peste mări ale Germaniei imperiale. A fost fondat în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, după unificarea Germaniei, și a durat până la sfârșitul Primului Război Mondial.

 3. Categorie:Imperiul German - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Categorie:Imperiul_German

  ► State ale Imperiului german ‎ (1 C, 3 P) Pagini din categoria „Imperiul German” Următoarele 12 pagini aparțin acestei categorii, dintr-un total de 12. Categorii: Utilizate • Dorite • Necategorizate • Nefolosite • Aleatorii • Toate categoriile

 4. Imperiul German - Wikiwand

  www.wikiwand.com/ro/Imperiul_German

  Termenul Imperiul German se referă de obicei la Germania începând cu fondarea ei ca stat național unificat la 18 ianuarie 1871 și până la abdicarea ultimului kaizer, Wilhelm al II-lea, la 9 noiembrie 1918.

 5. Germania Nazistă - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Imperiul_German_(1933-1945)

  Germania Nazistă, Germania național-socialistă, Germania hitleristă sau Al Treilea Reich (Al Treilea Imperiu, Imperiul German 1933–1945) desemnează statul german în perioada anilor 1933–1945, când țara a stat sub controlul ferm al partidului totalitar nazist NSDAP - Partidului Muncitoresc German Național-Socialist - și a fost condusă de regimul dictatorial al liderului nazist ...

 6. Armata Germană (Imperiul German) - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org/wiki/Armata_Germană_(Imperiul...

  Statele care au făcut Imperiul German aveau fiecare armata sa separată. În cadrul Confederației Germane, formată după Războaiele Napoleoniene fiecare stat era responsabil să mențină câteva unități armate, care în cazul unui conflict armat erau puse la dispoziția confederației.

 7. Imperiul German - Uniunpedie

  ro.unionpedia.org/Imperiul_German

  Termenul Imperiul German (în limba germană: Deutsches Kaiserreich) se referă de obicei la Germania începând cu fondarea ei ca stat național unificat la 8 ianuarie 1871 și până la abdicarea ultimului kaizer, Wilhelm al II-lea, la 9 noiembrie 1918. 148 relaţii.

 8. Reichstag (Imperiul German) - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org/wiki/Reichstag_(Imperiul_German)

  Reichstag-ul (pronunțat în germană /ˈʁaɪçstaːk/ (), Dieta Regatului sau Dieta Imperială) a fost Parlamentul Imperiului German din 1871 până în 1918. Adoptarea legilor a fost partajată între Reichstag și Bundesrat, care era Consiliul Imperial al prinților domnitori ai Statelor Germane.

 9. Germania - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Germania

  Pe timpul domniei împăraților salici (1024-1125), Sfântul Imperiu Roman (Imperiul romano-german) a cucerit nordul Italiei și Burgundia, dar împărații și-au pierdut din putere în urma unei controverse privind învestitura.

 10. Imperiul Roman de Răsărit - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Imperiul_Roman_de_Răsărit

  Termenul Imperiul Bizantin a fost inventat în 1557, la aproximativ un secol după căderea Constantinopolului, de către istoricul german Hieronymus Wolf (1516 - 1580), care a introdus un sistem de istoriografie bizantină în lucrarea sa Corpus Historiae Byzantinae, cu scopul de a deosebi istoria antică romană de istoria medievală greacă, fără a mai atrage atenția asupra predecesorilor lor antici și continuității imperiale romane (în Est).