Yahoo Web Search

 1. Limba turcă - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Limba_turcă

  Limba turcă De la Wikipedia, enciclopedia liberă Limba turcă (Türkçe (ajutor·info)) este cea mai vorbită limbă turcică, cu 10–15 milioane de vorbitori nativi în sud-estul Europei (majoritatea în Tracia Răsăriteană) și 60–65 de milioane de vorbitori nativi în Asia de Vest (majoritatea în Anatolia).

 2. Discuție:Limba turcă - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Discuție:Limba_turcă

  Articolul Limba turcă este un subiect de care se ocupă Proiectul Lingvistică, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre lingvistică teoretică și aplicată, fonetică, etimologie, gramatică și limbile vorbite în lume Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.

 3. Limba turcă otomană - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Limba_turcă_otomană

  Limba turcă otomană ori uneori limba otomană (لسان عثمانى Lisân-ı Osmânî) este o varietate a limbii turce care a fost folosită ca limbă literară și în administrația Imperiului Otoman. Această limbă are împrumuturi extinse din arabă și persană și a fost scrisă în alfabetul turco-otoman.

  • ota
  • alfabetul turco-otoman
 4. Limba azeră - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Limba_azeră

  De la Wikipedia, enciclopedia liberă Limba azeră sau limba azerbaidjană (Azəricə, Azərbaycan dili) face parte din limbile turcice și este limba oficială a Republicii Azerbaidjan. Limba azeră este vorbită în Azerbaidjan, Iran, Irak, Georgia, Federația Rusă.

 5. Turcia - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Turcia

  De la Wikipedia, enciclopedia liberă Republica Turcia (limba turcă: Türkiye) este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia de Sud-Vest (peninsula Anatolia) și 3% în Europa (peninsula Balcanică).

  • 1.3%
  • Ararat (5.137 m)
 6. People also ask

  De ce Turcia este o republică?

  Unde se află Turcia?

  Care sunt cuvinte similare din turcă?

  De ce turcii sunt etnici?

 7. Cinematografia turcă - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org › wiki › Cinematografia_turcă

  Primul film realizat în limba turcă a fost un documentar intitulat Ayastefanos'taki Rus Abidesinin Yıkılıșı (Demolarea monumentului rus de la San Stefano), regizat de Fuat Uzkınay și finalizat în 1914. Primul film narativ, Casus (Spionul) de Sedat Simavi, a fost lansat în 1917.

 8. Limba turcă - Wikiwand

  www.wikiwand.com › ro › Limba_turcă

  Limba turcă ) este cea mai vorbită limbă turcică, cu 10–15 milioane de vorbitori nativi în sud-estul Europei și 60–65 de milioane de vorbitori nativi în Asia de Vest . Turca este limbă oficială în Turcia, Ciprul de Nord și Cipru, iar comunități vorbitoare de turcă există și în Germania, Bulgaria, Macedonia, Grecia și alte părți ale Europei și Asiei Centrale.[3]

 9. Armonie vocalică - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org › wiki › Armonie_vocalică

  În limba turcă. În turcă de asemenea, vocalele se împart în privința armoniei vocalice în anterioare și posterioare.De pildă, pluralul formându-se cu sufixul având variantele -ler și -lar, cel al următoarelor cuvinte este: ev „casă” → evler „case”, at „cal” → atlar „cai”.

 10. Limba turcă otomană - Wikiwand

  www.wikiwand.com › ro › Limba_turcă_otomană

  Limba turcă otomană ori uneori limba otomană (لسان عثمانى Lisân-ı Osmânî) este o varietate a limbii turce care a fost folosită ca limbă literară și în administrația Imperiului Otoman. Această limbă are împrumuturi extinse din arabă și persană și a fost scrisă în alfabetul turco-otoman.

 11. People also search for