Yahoo Web Search

 1. Marea Moartă - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Marea_Moartă

  Marea Moartă, în ebraică (ים המלח) Yam HaMelach, respectiv în arabă „Marea Moartă“ (بحر الميّت)- Bahr al Meyt, este un lac (mare închisă) fără legătură cu oceanul planetar. Apa sărată este adunată aici în depresiunea Iordanului care este continuarea nordică a „Marelui rift sau Marea falie Siro-Africană”.

  • 360 m
  • 810 km²
  • 33,7 Procent
  • 147.000 hm³
 2. Manuscrisele de la Marea Moartă - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Manuscrisele_de_la_Marea

  Manuscrisele de la marea moartă, 24 mai 2008, Andrei Bacalu, Jurnalul Național Manuscrisele de la Marea Moartă, publicate online , 28 august 2008, Arina Avram, Adevărul - [1] Manuscrisele de la Marea Moartă nu au avut autori? , 18 martie 2009, Descoperă

 3. Mare - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Mare

  Mare este un nume generic dat vastelor întinderi de apă stătătoare, adânci și sărate, de pe suprafața Pământului, care de obicei sunt unite cu oceanul printr-o strâmtoare.

 4. Dead Sea Scrolls - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Dead_Sea_scrolls

  The Dead Sea Scrolls (also the Qumran Caves Scrolls) are ancient Jewish and Hebrew religious manuscripts that were found in the Qumran Caves in the Judaean Desert, near Ein Feshkha on the northern shore of the Dead Sea in the West Bank, and the last discovered scrolls found in the Cave of Horror in Israel.

  • 1946/47–1956
  • Papyrus, parchment and bronze
 5. Ein Bokek - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Ein_Bokek

  Ein Bokek (în ebraică: עין בוקק) este un district stațiune de pe malul israelian de la Marea Moartă și hotel, lângă Neve Zohar.Este sub jurisdicția Consiliului Regional Tamar

 6. Discuție:Marea Moartă - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Discuție:Marea_Moartă

  Discuție:Marea Moartă Sari la navigare ... Am facut niște schimbări precum ați sugerat. Oricum în wikipedia nu exista un autor principal, toți suntem voluntari ...

 7. Dimona - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org › wiki › Dimona

  Dimona (în ebraică: דִּימוֹנָה‎) este un oraș israelian din deșertul Negev, în Districtul de Sud al Israelului, la 36 kilometri la sud de Beer Șeva și la 35 kilometri la vest de Marea Moartă la nord vest de Valea Arava. La sfârșitul anului 2007, populația era de 33,600 locuitori.

 8. Râul Iordan - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org › wiki › Râul_Iordan

  Distanța dintre Hermon până la vărsarea în Marea Moartă este de 215 km, dar calculând și multiplele oscilații din traseu, măsoară 320 km. Lățimea medie este de 27–45 m și adâncimea de 1,5-3,5 m.

 9. Jannes and Jambres - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Jannes_and_Jambres

  Hebrew Bible. Jannes and Jambres are not specifically mentioned in the Tanakh ("Hebrew Bible"), but the Egyptian "wise men and sorcerers" (two of whom were identified with Jannes and Jambres in Jewish and Christian traditions) are mentioned in Exodus 7:10-12 ()

 10. Sulul de cupru, harta unei comori colosale pe care nimeni nu ...

  incredibilia.ro › sulul-de-cupru-marea-moarta

  Sulul de cupru, unul dintre manuscrisele de la Marea Moartă, îi fascinează de mult timp pe arheologii și vânătorii de comori din întreaga lume.Acest document antic este considerat harta unei comori și indică 64 de puncte în care sunt îngropate cantități uimitoare de aur și argint.

 11. People also search for