Yahoo Web Search

 1. Nivelul mării - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Nivelul_mării

  În decursul istoriei geologice, nivelul mării a urmat îndeaproape fluctuațiile termice cauzate de schimbarea parametrilor orbitali ai Pământului. De exemplu, în urmă cu 81.000 de ani, la circa 2000 de ani după ce s-a înregistrat maximul insolației termice la latitudinea de 65º N, nivelul mării era cu 1 m peste cel actual.

 2. Nivelul mării - Wikiwand

  www.wikiwand.com/ro/Nivelul_mării

  Nivelul mării este considerat, în mod convențional, un punct situat la înălțimea mijlocie a mărilor și a oceanelor care comunică între ele, în raport cu care se măsoară toate altitudinile.[1]

 3. Metri deasupra nivelului mării - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org/wiki/Metri_deasupra_nivelului...

  Nivelul mediu al mării este afectat de-a lungul timpului de schimbările climatice și de alți factori. Din acest motiv, măsurătorile înregistrate în trecut ale altitudinii deasupra nivelului mării a unui anumit punct pot diferi față de altitudinea actuală.

 4. Altimetrie - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org/wiki/Altimetrie

  În aviație altimetria este preocupată cu stabilirea altitudinii de zbor a aeronavei (distanța pe verticală a aeronavei față de nivelul mării). Este de o importanță vitală pentru deplasarea aeronavelor cunoașterea culoarului de zbor, stabilit în strânsă legătură cu altitudinea, deoarece debitul circulației este stabilit și organizat în funcție de aceasta.

 5. Marea Moartă - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Marea_Moartă

  Salvarea Mării Moarte Nivelul apei în anii 1930–2020 Planurile de salvare a Mării Moarte prevăd săparea unui canal de 300 km lungime până la Marea Roșie , lucrare ce ar necesita 5 miliarde de dolari americani.

  • Lungime: 50 km, Lățime: 15 km (zona cea mai lată)
  • 605 km²
 6. Category:Sea level - Wikimedia Commons

  commons.wikimedia.org/wiki/Category:Sea_level

  This page was last edited on 17 August 2018, at 17:24. Files are available under licenses specified on their description page. All structured data from the file and property namespaces is available under the Creative Commons CC0 License; all unstructured text is available under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License; additional terms may apply.

 7. Wikizero - Nivelul mării

  www.wikizero.com/ro/Nivelul_mării

  În decursul istoriei geologice, nivelul mării a urmat îndeaproape fluctuațiile termice cauzate de schimbarea parametrilor orbitali ai Pământului. De exemplu, în urmă cu 81.000 de ani, la circa 2000 de ani după ce s-a înregistrat maximul insolației termice la latitudinea de 65º N, nivelul mării era cu 1 m peste cel actual.

 8. Creșterea nivelului mării - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Creșterea_nivelului_mării

  Creșterea nivelului curent al mării a avut loc cu o rată medie de 1,8 mm pe an în secolul al XX-lea și, mai recent, în timpul erei măsurătorilor prin satelit, nivelul mării a crescut cu rate între 2,8 ± 0,4 și 3,1 ± 0,7 mm pe an (1993–2003).

 9. Marea Neagră - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Marea_Neagră

  Marea Neagră este întinderea de ape din bazinul geomorfologic denumit pontic, unul din bazinele complexului tectonic tethysian, el însuși parte a orogenezei alpino-himalayene, din care fac parte și munții care o mărginesc la nord (în Crimeea), la nord-est și la sud (lanțurile pontice).

 10. Nivelment - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org/wiki/Nivelment

  Pentru harta de bază a României a fost considerată ca suprafață de nivel zero, nivelul zero al Mării Baltice în portul Kronstadt. Începând din anul 1971, s-a revenit la suprafața de nivel a Mării Negre în portul Constanța. Această suprafață de nivel a Mării Negre este materializată printr-un reper, numit reper zero fundamental ...