Yahoo Web Search

 1. Stema Iordaniei - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Stema_Iordaniei

  Stema Iordaniei La 25 august 1934, Consiliul Executiv (Consiliul de Miniștri la acel moment) a emis Directiva nr. 558 privind decretarea stemei din Regatul Hașemit al Iordaniei (în arabă شعار المملكة الأردنية الهاشمية) ca stemă oficială a țării. Același document a conturat și aspectul designului.

 2. Iordania - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org › wiki › Regatul_Iordaniei

  Iordania (în arabă أردنّ, El Urdun), oficial denumită Regatul Hașemit al Iordaniei (în arabă المملكة الأردنّيّة الهاشميّة - El-Mamlaka el-Urdunia el-Hașemia), este o țară arabă din Orientul Apropiat care se învecinează cu Siria în nord, cu Irak în nord-est, cu Arabia Saudită la est și la sud și cu Israel și Autoritatea Națională Palestiniană ...

 3. Categorie:Iordania - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org › wiki › Categorie:Iordania

  Ultima editare a paginii a fost efectuată la 23 iulie 2020, ora 20:40. Acest text este disponibil sub licența Creative Commons cu atribuire și distribuire în condiții identice; pot exista și clauze suplimentare.

 4. Categorie:Steme după țară - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Categorie:Steme_după_țară

  Stema Indoneziei; Stema Iordaniei Ultima editare a paginii a fost efectuată la 3 aprilie 2013, ora 08:04. Acest text este disponibil sub licența ...

 5. Israel - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org › wiki › Israel

  Evrei (74,8%) Arabi (20,8%) Alții (creștini non-arabi, Bahá'í etc.) (4,4%) Folosirea limbii ebraice în Israel și zonele A, B și C Ebraica este majoritară (>50%).

 6. Drapelul Irakului - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Drapelul_Irakului

  Istoric Începutul mandatului britanic. În anii 1919-1924 după instituirea Mandatului britanic asupra Mesopotamiei, s-au folosit mai multe drapele asemănătoare în culorile pan-arabe.Toate modelele au avut trei benzi orizontale in negru, alb și verde, în ordini variate, și un triunghi roșu în partea dinspre catarg.

 7. Wikizero - Iordania

  www.wikizero.com › ro › Iordania

  WikiZero Özgür Ansiklopedi - Wikipedia Okumanın En Kolay Yolu . După ce Regatul Unit a fost nevoit, în 1947, să retrocedeze mandatul asupra Palestinei Organizației Națiunilor Unite, ca urmare a hotărârii (Rezoluția 181 din noiembrie 1947) Adunării Generale a ONU de a împărți Palestina între evrei și arabi, „Legiunea Arabă” a fost una dintre cele 6 armate arabe care au ...

 8. Vultur (heraldică) - Eagle (heraldry) - qaz.wiki

  ro.qaz.wiki › wiki › Eagle_(heraldry)

  Stema Iordaniei (1921) cuprindea un vultur înainte de dezvoltarea emblema „Eagle de Saladin“. Stema Islandei (1944) are un vultur sau griffin ( Gammur ) printre susținătorii săi. Stema Filipine (1946) include vulturul plesuv al Statelor Unite ale Americii.

 9. Infanta Elena, ducesa de Lugo - Infanta Elena, Duchess of ...

  ro.qaz.wiki › wiki › Infanta_Elena,_Duchess_of_Lugo

  Infanta Elena sa născut la 20 decembrie 1963 , la Fecioarei de la Loreto Hospital, acum cunoscut sub numele de ORPEA Madrid Loreto, în Madrid .Ea este fiica cea mare a regelui Juan Carlos I , fostul monarh spaniol, și a soției sale, regina Sofía (fosta prințesă a Greciei și Danemarcei ).

 10. VIDEO Regele Mihai, ovationat indelung marti seara, la Opera ...

  www.hotnews.ro › stiri-esential-10529567-regele

  Oct 26, 2011 · Regele Mihai I a fost ovationat indelung, marti seara, de aproape o mie de romani, la Opera Nationala din Bucuresti, unde a participat la spectacolul de gala organizat cu prilejul implinirii a 90 de

 11. People also search for