Yahoo Web Search

 1. Den katolske kirke – Wikipedia

  no.wikipedia.org › wiki › Den_katolske_kirke

  Den katolske kirke (av gresk: καθολικός, katholikos: allmenn eller universell), også kalt Den romersk-katolske kirke, er verdens største kristne kirke. Kirken ledes av paven og definerer sitt oppdrag til det å spre evangeliene til Jesus Kristus, administrere sakramentene og drive barmhjertighetsarbeid.

  • 1 272 000 000 (pr 2014)
  • Regner seg som grunnlagt av Jesus Kristus
 2. Portal:Den katolske kirke – Wikipedia

  no.wikipedia.org › wiki › Portal:Den_katolske_kirke

  Den katolske kirke er en samlebetegnelse på de kristne kirker som har paven, nå Frans, som sitt overhode.Den består av 22 særkirker, hvorav «vestkirken» (egentlig: Den latinske kirke, ofte noe tvetydig omtalt som den romersk-katolske kirke) er langt den største med omkring 1 060 000 000 medlemmer ().

 3. Romerskkatolske kirke - Wikipedia, den frie encyklopædi

  da.wikipedia.org › wiki › Romerskkatolske_kirke

  Den romerskkatolske kirke (også kaldet Den katolske kirke) er den største af de kristne kirker og verdens største trossamfund med i alt 1,196 mia. troende (pr. 2010.) [1] Om læren eller livsholdningen bag den katolske kirke bruges ordet katolicisme .

 4. Den kaldeisk-katolske kirke – Wikipedia

  no.wikipedia.org › wiki › Den_kaldeisk-katolske_kirke

  Historie. Den kaldeisk-katolske kirke stammer fra den assyriske kirke i øst, som tidligere også ble kalt den kaldeiske kirke.På 1400-tallet oppsto det meningsforskjeller, da den assyriske kirken mente at bare slektninger av den daværende katolikos-patriarken Mar Simon IV kunne inneha dette embetet.

 5. Den katolske kirke i USA – Wikipedia

  no.m.wikipedia.org › wiki › Den_katolske_kirke_i_USA

  Den katolske kirke har i USA 195 bispedømmer eller erkebispedømmer, et apostolisk eksark og personlige ordinariat for konvertering til Den katolske kirke av folk av anglikansk bakgrunn. Den amerikanske katolske bispekonferansen er kirkens koordinerende organ i en rekke saker.

 6. Den katolske kirke i Skottland – Wikipedia

  no.m.wikipedia.org › wiki › Den_katolske_kirke_i

  Det er viktig å merke seg at Den katolske kirke anerkjenner at Skottland og England og Wales er helt uavhengige enheter i forhold til hverandre. Den katolske kirke i Skottland blir ledet av sitt eget hierarki med sin egen bispekonferanse og er ikke underlagt engelske biskoper, men forholder seg direkte til Den hellige stol.

 7. Den Katolske Kirke

  denkatolskekirke.wordpress.com

  Den Katolske Kirke Den katolske kirke, eller Den romersk-katolske kirke er verdens største kirke. I 2010 hadde kirken 1 196 000 medlemmer, det tilsvarer ca. 17,5% av jordens befolkning. Paven er kirkens leder, og hans oppdrag er å spre evangeliene til Jesus Kristus, administrerer sakramentene og drive barmhjertighetsarbeid.

 8. Den nordisk-katolske kirke – Wikipedia

  fi.wikipedia.org › wiki › Den_nordisk-katolske_kirke

  Den nordisk-katolske kirken perusti 1999 ryhmä Norjan kirkon tunnustukselliseen, naispappeutta vastustavaan oppositioon kuuluvia korkeakirkollisia pappeja. Uuden kirkkokunnan muodostaminen tapahtui prosessissa, jossa anglikaaninen Forward in Faith sekä Svenska kyrkans fria synod pidettiin mukana.

 9. Den Katolske Kirke

  prisherren.wordpress.com

  Verdens største kristne kirke er Den katolske kirke, som også er kjent som Den romersk-katolske kirke. 1 196 000 000 medlemmer, og dekker 17,5 % av jordens befolkning, Fra Wikipedia 29.03.16 Katolsk kommer fra gresk "katholikos" og betyr allmenn og universell.

 10. Utbredelse | Den katolske kirke

  katolskekirke.wordpress.com › utbredelse

  Den katolske kirke er den største kristne kirken, med 17,5 % av befolkningen. Dette tilsvarer over 1 196 000 000 medlemmer. Det er den latinske kirke som er den største særkirken, med 1 131 000 000 medlemmer.

 11. People also search for