Yahoo Web Search

 1. Yhdysvallat – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvallat

  Yhdysvallat osallistui Korean sotaan 1950–1953 ja Vietnamin sotaan 1964–1975. Lisäksi maa tuki Sikojenlahden maihinnousuyritystä Kuubaan ja oli mukana Kuuban ohjuskriisissä. Neuvostoliittoa vastaan käytiin myös avaruuskilpaa.

 2. Wikiprojekti:Yhdysvallat – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Wikiprojekti:Yhdysvallat

  Jos törmäät Yhdysvallat-aiheiseen artikkeliin, joka ei vielä kuulu projektiin, liitä se tänne ja pane sen keskustelusivulle linkki projektiin. Lisää {{Yhdysvallat-projektin tehtävät}} omalle käyttäjäsivullesi ja/tai tarkkailulistallesi. Keskustele projektin kehittämisestä. Lisää myös nimesi alle, mikäli tiedät aiheesta mitään.

 3. Yhdysvallat wikipedia - Yahoo-Zoekresultaten

  nl.search.yahoo.com/mobile/s?ei=UTF-8&fl=0&rd=r1&...

  When in a very official context, the full name of the country is Amerikan yhdysvallat – that omission is similar to the omission of "of America" in the English name. Yhdysvaltain talous – Wikipedia

 4. Yhdysvallat wikipedia - Yahoo-Zoekresultaten

  nl.search.yahoo.com/mobile/s?p=Yhdysvallat...

  Yhdysvallat on perustuslaillinen liittotasavalta, jonka hallinto määritellään perustuslaissa. Yhdysvallat koostuu osavaltioista, joita on nykyään 50. Osavaltioilla on rajoitettu itsehallinto, mutta liittovaltion laki ylittää osavaltioiden lait.

 5. Keskustelu:Yhdysvallat – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu:Yhdysvallat

  Yhdysvallat on aiheena niin laaja, että jos jokaisesta osa-alueesta alettaisiin keräämään näin pientä statistiikkaa, niin artikkeli laajenisi aivan hirvittäväksi. Lähiliikenteen luvuista ei välttämättä esimerkiksi tässä kannata hirveästi kertoa. Rautateistä lisäsin jotain. Vielä puuttuu vesiliikenteen tietoja.

 6. Yhdysvallat wikipedia - Yahoo-Zoekresultaten

  nl.search.yahoo.com/mobile/s?p=Yhdysvallat...

  Sitä mukaa kun Yhdysvallat laajeni itärannikolta länteen, ja uusia osavaltioita liittyi unioniin, kongressi päätyi sarjaan kompromisseja, joihin molemmat osapuolet pystyivät tyytymään. Ensimmäinen merkittävä sopimus vuonna 1820 sai nimen Missourin kompromissi.

 7. Länsi-Yhdysvallat – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Länsi-Yhdysvallat

  Länsi-Yhdysvallat (engl. Western United States, usein lyhyemmin American West tai the West) viittaa perinteisesti Yhdysvaltojen läntisiin osavaltioihin.Koska Yhdysvallat laajeni perustamisensa jälkeen länteen päin, käsitys ”lännestä” on laajentunut ajan kuluessa: ennen 1800-lukua Appalakit nähtiin läntisenä rajana, sittemmin raja liikkui lännemmäs ja Mississippijokea pidettiin ...

 8. Yhdysvallat wikipedia - Yahoo-Zoekresultaten

  nl.search.yahoo.com/mobile/s?ei=UTF-8&fl=0&rd=r1&...

  Amerikan yhdysvallat (engl. United States of America , lyh. USA [1] ) eli Yhdysvallat on pääosin Pohjois-Amerikan keskiosassa sijaitseva perustuslaillinen liittovaltio , joka koostuu 50 osavaltiosta ja yhdestä liittovaltion hallinnollisesta piirikunnasta sekä useista erillisalueista.

 9. Jussi Hanhimäki - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Jussi_Hanhimäki

  Jussi M. Hanhimäki (born February 3, 1965 in Espoo) is a Finnish historian, specializing in the history of the Cold War, American foreign policy, transatlantic relations, international organizations and refugees.

 10. Yhdysvaltain jääkiekkomaajoukkue – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain...

  Yhdysvaltain suurimmat saavutukset ovat vuoden 1980 olympiakulta (”Miracle on Ice”), jossa ratkaisevassa mitalisarjan ottelussa Yhdysvallat voitti suursuosikki Neuvostoliiton maalein 4–3, sekä vuoden 1996 maailmancupin voitto, jossa Yhdysvallat voitti loppuotteluissa Kanadan. Yhdysvaltain joukkue kuuluu niin sanottuun jääkiekon ”big ...