Yahoo Web Search

 1. 2. milenijum - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/2._milenijum

  2. milenijum je milenijum, odnosno period koji je započeo 1. januara 1001. godine (), a završio 31. decembra 2000. godine.U većini historijskih periodizacija obuhvaća razvijeni i kasni srednji vijek, novi vijek i tzv.

 2. 2. milenijum pne. - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/2._milenijum_pne.

  2. milenijum pne. označava prijelaz od Srednjeg prema Kasnom Brončanom dobu.Njegovom prvom polovicom dominiraju Srednje egipatsko kraljevstvo i Babilonija. Indo-iranska ekspazija dotiče Perzijsku visoravan i Indijski podkontinent, a širi se upotreba kočije.

 3. 2. milenij - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/2._milenijum

  2. milenij je bio period od hiljadu godina, koji je započeo 1. januara 1001. godine, i završio 31. decembra 2000., obuhvatajući Razvijeni srednji vijek, Renesansu, Rano moderno doba, doba Kolonijalizma, industrijalizaciju, uspon država nacija, i kulminira u 20-tom vijeku sa uticajem nauke, širokog obrazovanja, univerzalne zdravstvene zaštite i vakcinacije u mogim državama.

 4. 2. milenijum — Vikipedija, slobodna enciklopedija

  sr.wikipedia.org/sr-el/2._миленијум

  2. milenijum je milenijum, odnosno period koji je započeo 1. januara 1001. godine (), a završio 31. decembra 2000. godine.U većini istorijskih periodizacija obuhvata razvijeni i kasni srednji vek, novi vek i tzv.

 5. 2. milenij p. n. e. - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/2._milenijum_pne.

  2. milenij p. n. e. je milenij koji je trajao od 2000. p. n. e. do 1001. p. n. e. Označava prijelaz od srednjeg prema kasnom bronzanom dobu. Njegovom prvom polovinom dominiraju Srednje egipatsko carstvo i Babilon. Dolazi do razvoja protosinajskog pisma.

 6. 2. milenijum - Wikiwand

  www.wikiwand.com/sh/2._milenijum

  2. milenijum je milenijum, odnosno period koji je započeo 1. januara 1001. godine , a završio 31. decembra 2000. godine. U većini historijskih periodizacija obuhvaća razvijeni i kasni srednji vijek, novi vijek i tzv. najnovije doba.

 7. Kategorija:2. milenijum - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/Kategorija:2._milenijum

  Glavni članak u ovoj kategoriji je 2. milenijum. Potkategorije. Ova kategorija ima sljedećih 12 potkategorija, od 12 ukupno. 0–9 11. vijek‎ (16 K, 27 P ...

 8. 2. milenijum - Drugi jezici - Wikipedia

  sh.m.wikipedia.org/.../2._milenijum

  2. milenijum - Drugi jezici. Stranica 2. milenijum dostupna je na 85 jezika. Vrati me na članak: 2. milenijum. Jezici. asturianu; Avañe'ẽ ...

 9. 2. milenijum p. n. e. — Vikipedija, slobodna enciklopedija

  sr.wikipedia.org/sr-el/2._миленијум_п...

  Ova stranica je poslednji put uređena na datum 23. jul 2019. u 09:08 č. Tekst je dostupan pod licencom Krijejtiv komons Autorstvo—Deliti pod istim uslovima; mogući su i dodatni uslovi.

 10. 1. milenijum - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/1._milenijum

  1. milenijum je milenijum, odnosno period koji je započeo 1. januara 1. godine (), a završio 31. decembra 1000. godine.. Pregled. Period je karakterističan po tome što se u njegovo vrijeme prvi put bilježi razvoj potpuno samonikle civilizacije na zapadnoj hemisferi, odnosno mezoameričke civilizacije, od kojih se najviše ističe civilizacija Maja doživljavaju svoj vrhunac, poznat kao ...