Yahoo Web Search

  1. About 9,700 search results
  1. 2. milenijum je milenijum, odnosno period koji je započeo 1. januara 1001. godine ( nove ere ), a završio 31. decembra 2000. godine. U većini historijskih periodizacija obuhvaća razvijeni i kasni srednji vijek, novi vijek i tzv. najnovije doba .

  2. 2. milenijum je milenijum, odnosno period koji je započeo 1. januara 1001. godine ( nove ere ), a završio 31. decembra 2000. godine. U većini istorijskih periodizacija obuhvata razvijeni i kasni srednji vek, novi vek i tzv. savremeno doba .

  3. vijek pne. 2. milenijum pne. označava prijelaz od Srednjeg prema Kasnom Brončanom dobu. Njegovom prvom polovicom dominiraju Srednje egipatsko kraljevstvo i Babilonija. Indo-iranska ekspazija dotiče Perzijsku visoravan i Indijski podkontinent, a širi se upotreba kočije. Razvijaju se alfabeti. Korištenje kočija u ratne svrhe i seobe naroda ...

  4. 2. milenij je bio period od hiljadu godina, koji je započeo 1. januara 1001. godine, i završio 31. decembra 2000., obuhvatajući Razvijeni srednji vijek, Renesansu, Rano moderno doba, doba Kolonijalizma, industrijalizaciju, uspon država nacija, i kulminira u 20-tom vijeku sa uticajem nauke, širokog obrazovanja, univerzalne zdravstvene zaštite i vakcinacije u mogim državama.

  5. Potkategorije. Ova kategorija ima sljedećih 12 potkategorija, od 12 ukupno. Stranice u kategoriji "2. milenijum" Prikazano je 11 stranica od ukupno 11 u ovoj kategoriji.

  6. Jezičke veze se nalaze na vrhu stranice pored naslova članka. Idite na vrh.

  7. Milenijum. Milenijum je vremenski interval koji traje 10 vekova odnosno 1.000 godina. Izraz je nastao kombinovanjem latinskih reči mille, što znači hiljadu i annum, što znači godina. Milenijum može biti bilo koji period od hiljadu godina, ali je ipak odomaćeno da se godine računaju od prve pa do hiljadite.

  1. People also search for