Yahoo Web Search

 1. Amerikai Egyesült Államok – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Amerikai_Egyesült_Államok

  Az Amerikai Egyesült Államok, gyakran Egyesült Államok, a köznyelvben egyszerűen Amerika (angolul: United States of America, United States, USA) független szövetségi köztársaság, amely ötven tagállamot és egy szövetségi kerületet foglal magában.

 2. Az Amerikai Egyesült Államok államai – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyesült...

  Az Amerikai Egyesült Államok tagállamai közé az 50 szövetségi tagállam tartozik, amelyek együtt alkotják az Amerikai Egyesült Államokat.A tagállamok parlamentjeit együtt illeti meg a szuverenitás az Amerikai Egyesült Államok szövetségi törvényhozásával.

 3. Amerikai Egyesült Államok - Wikiwand

  www.wikiwand.com/hu/Amerikai_Egyesült_Államok

  Az Amerikai Egyesült Államok, gyakran Egyesült Államok, a köznyelvben egyszerűen Amerika független szövetségi köztársaság, amely ötven tagállamot és egy szövetségi kerületet foglal magában. Az ország Észak-Amerika középső részén terül el, ahol negyvennyolc állama és a fővárosi kerülete fekszik a Csendes- és az Atlanti-óceán között, északról Kanada és ...

 4. Amerikai Egyesült Államok – Wikitravel

  wikitravel.org/hu/Amerikai_Egyesült_Államok

  Az Amerikai Egyesült Államok (röviden: USA) Észak-Amerika nagyterületű, népes állama. A világ vezető gazdasági és politikai hatalma. Északról Kanadával, délről Mexikóval, tengeren Kubával határos.

 5. Amerikai Egyesült Államok – Wikidata

  www.wikidata.org/wiki/Q30?uselang=hu

  föderatív ország Észak-Amerikában

 6. Az Amerikai Egyesült Államok függetlenségi nyilatkozata ...

  www.wikiwand.com/hu/Az_Amerikai_Egyesült...

  1776. július 4-én a Kontinentális Kongresszus elfogadta a tizenhárom gyarmatnak a Brit Birodalomtól való függetlenségét kimondó Lee-határozatot. A döntést hivatalosan bejelentő és megindokló dokumentum, az Amerikai Egyesült Államok függetlenségi nyilatkozata július 4-én került jóváhagyásra.

 7. USA államai, amerikai államok, USA tagállamai - Amerikai utazásom

  amerika.bmintbalazs.com/elet-amerikaban/amerikai-allamok

  Az Amerikai Egyesült Államok, vagyis az USA államai, tagállamai. Az USA államai – a teljes lista. Az amerikai államokat területi elhelyezkedés szerint sorolom fel. Zárójelben az eredeti angol név (ha különbözik a magyartól).

 8. Amerikai Egyesült Államok in Észak-Amerika | Sygic Travel

  travel.sygic.com/hu/poi/amerikai-egyesult...

  Az Amerikai Egyesült Államok, gyakran: Egyesült Államok, a köznyelvben egyszerűen Amerika, független szövetségi köztársaság, amely ötven tagállamot és egy szövetségi kerületet foglal magába.

 9. A misszió, az Egyesült Államok Nagykövetsége, hogy előre érdekeit az Egyesült Államokban, és szolgálni és védeni amerikai állampolgárok közé tartozik.

 10. Térkép - Amerikai Egyesült Államok (United States) - MAP[N ...

  www.mapnall.com/hu/Térkép-Amerikai-Egyesült-Államok...

  Amerikai Egyesült Államok (United States) Az Amerikai Egyesült Államok zászlaja Az Amerikai Egyesült Államok, gyakran, ám pontatlanul: Egyesült Államok (angolul: United States of America, United States, USA), független szövetségi köztársaság, amely ötven tagállamot és egy szövetségi kerületet foglal magába.