Yahoo Web Search

 1. Cehia - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Cehia

  Cehia (în cehă Česko, pronunție cehă: /ˈt͡ʃɛsko/), oficial Republica Cehă (în cehă Česká republika, pronunțat [ˈtʃɛskaː ˈrɛpuˌblɪka] (ascultă)) este o țară fără ieșire la mare, aflată în Europa Centrală.

  • 2
  • Sněžka (1.603,3 m)
 2. Czech Republic - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Cehia

  The Czech Republic is a developed country with an advanced, high income social market economy. It is a welfare state with a European social model, universal health care, and tuition-free university education.

 3. Cehia - Wikipedia, Ențiclopedia liberâ

  roa-rup.wikipedia.org/wiki/Cehia

  Republica Cehia (Česká republika, literal s-tradutse ca Republica cechescã), pi shcurtu s-dzãse shi Česko (Cehia) easte statu tu Unia europeanâ shi tu Europa țentralâ. Cehia are sinurle cu Polandia tu Aratsile-Datlu, Ghermãnia tu Westu shi Aratsile-Westu, Austria tu Datlu shi Slovachia tu Notlu.

 4. Cehia - Wikiwand

  www.wikiwand.com/ro/Cehia

  Cehia, oficial Republica Cehă) este o țară fără ieșire la mare, aflată în Europa Centrală. Ea se învecinează cu Polonia la nord, cu Germania la vest, cu Austria la sud și cu Slovacia la est. Capitala sa și cel mai mare oraș, având 1,3 milioane de locuitori, este Praga.

 5. Istoria Cehiei - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Istoria_Cehiei

  În 28 octombrie 1918, Cehia și Slovacia își proclamă independența și unirea, formând un nou stat: Prima Republică Cehoslovacă. În 1938 aceasta cedează Ungariei, Ucraina subcarpatică. În perioada interbelică, Cehoslovacia era anexată la Germania nazistă și eliberată de aliați la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

 6. Comunele Cehiei - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Comunele_Cehiei

  La data de 27 septembrie 2008 în Cehia erau 592 de orașe, toate fiind și capitale de district. Dintre acestea, capitala Praga constituie o diviziune administrativă de nivel regional ( Hlavní město Praha ), iar statut de district ( Statutární města ) au orașele Brno , Ostrava și Plzeň .

 7. Drapelul Cehiei - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Drapelul_Cehiei

  Acest articol despre Cehia este un ciot. Puteți ajuta Wikipedia prin completarea lui! Ultima editare a paginii a fost efectuată la 12 iulie 2020, ora 14:01. ...

 8. Cehi - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Cehi

  Cehii sunt un popor de origine slavă, care trăiește preponderent în Cehia.Numără ca. 11 milioane de oameni. Minorități cehe există în Austria, Ungaria, Polonia, România, precum și statele din Europa Apuseană și în America. În România, la recensământul din 1992, s-au declarat cehi 5797 de persoane, în timp ce la recensământul din 2002, numai 3941 de persoane.

 9. Brno - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Brno

  Brno a fost numit oraș în 1243 de Václav I al Boemiei, dar zona a fost locuită din secolul V. Începând cu secolul XI, castelul dinastiei conducătoare, Přemyslovci, se află în Brno, fiind reședința prinților. În secolul XIV, Brno a fost unul dintre centrele adunărilor regionale morave. În timpul Războaielor Husite, orașul a rămas credincios regelui Sigismund, husiții având ...

 10. Coroană cehă - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Coroană_cehă

  Coroană cehă · Coroană daneză (Danemarca și Insulele Feroe) · Coroană suedeză · Euro (Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Republica Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Slovacia, Slovenia și Spania) · Forint (Ungaria) · Kuna (Croația) · Leu românesc · Leva (Bulgaria) · Liră din Gibraltar · Liră ...

 1. Related searches

  cehia wikipedia romana