Yahoo Web Search

 1. Dinastia Àngel - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org › wiki › Dinastia_Àngel

  Sota el regnat corrupte i dissolut de la dinastia dels Àngel, l'Imperi Romà d'Orient es va deteriorar i aviat va caure presa de croats i venecians. Els emperadors pròpiament dits de la Dinastia dels Àngels van ser: Isaac II Àngel, emperador del 1185 al 1195. Aleix III Àngel, emperador del 1195 al 1203, germà d'Isaac, a qui va destronar.

 2. Discussió:Dinastia Àngel - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org › wiki › Discussió:Dinastia_Àngel

  Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-SA-3.0 i/o GFDL: « Angelos » (anglès) en la seva versió del 13-I-2020. Consulteu l'historial de la pàgina original per a conèixer la llista d'autors.

 3. Constantí Àngel - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org › wiki › Constantí_Àngel

  Constantí Àngel, en grec medieval Κωνσταντίνος Άγγελος, mort l'any 1166, va ser un noble i almirall de l'Imperi Romà d'Orient sota l'emperador Manuel I Comnè. Va ser el fundador de la dinastia Àngel .

  • c. 1166 (72/73 anys)
  • (el) Κωνσταντίνος Άγγελος
  • c. 1093
  • Militar
 4. Aleix III Àngel - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org › wiki › Aleix_III_Àngel

  Aleix III Àngel (en grec: Ἄλεξις o Ἀλέξιος Ἄγγελος, en llatí: Alexius III Angelus) (vers 1153- després del 1211) fou emperador romà d'Orient del 1195 al 1203. Formava part de la Dinastia dels Àngel. Va usurpar el tron al seu germà Isaac II Àngel. Durant el seu regnat el seu poder va estar afeblit per nombrosos ...

  • 1153 (Gregorià)
  • 1211 (Gregorià) (57/58 anys), İzniq
 5. Teodora Comnè (filla d'Aleix I) - Viquipèdia, l'enciclopèdia ...

  ca.wikipedia.org › wiki › Teodora_Comnè_(filla_d

  Pels seus fills, Teodora va ser la progenitora de la dinastia Àngel, que va donar tres emperadors , i la primera dinastia del Despotat d'Epir. Joan Ducas, Sebastocràtor , nascut cap al 1125 - 1127 i mort cap al 1200 , va tenir diversos fills per un o dos matrimonis i un fill bastard, Miquel I Àngel-Comnè fundador del Despotat d'Epir.

 6. «Ángel» (o «angels» o ángeles) puede referirse a: Wikcionario tiene definiciones y otra información sobre ángel.; Ángel - ser espiritual, mensajero.. Ángel - nombre de pila masculino.

 7. Exèrcit romà d'Orient - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.m.wikipedia.org › wiki › Exèrcit_romà_d&

  Aquest domini s'estengué fins al regnat de la dinastia Comnè, però durant el regant de la dinastia Àngel s'inicià un període de decadència. Miquel VIII Paleòleg provar de revertir la situació i endegà la construcció de noves naus de guerra fins a assolir una flota total formada per unes 80 naus.

 8. Compromise of Caspe - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Compromise_of_Casp

  The 1412 Compromise of Caspe was an act and resolution of parliamentary representatives of the constituent realms of the Crown of Aragon (the Kingdom of Aragon, Kingdom of Valencia, and Principality of Catalonia), meeting in Caspe, to resolve the interregnum following the death of King Martin of Aragon in 1410 without a legitimate heir.

 9. Aleix IV Àngel - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.m.wikipedia.org › wiki › Aleix_IV_Àngel

  Aleix IV Àngel (en grec: Ἄλεξις o Ἀλέξιος Ἄγγελος, en llatí: Alexius IV Angelus) (vers 1182-8 de febrer del 1204) fou emperador romà d'Orient del 29 de juliol del 1203 al 28 de gener del 1204, nominalment junt al seu pare. Era fill de l'emperador Isaac II Àngel i l'emperadriu Irene, i nebot de l'emperador Aleix III ...

 10. Quarta croada - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.m.wikipedia.org › wiki › Quarta_Croada

  La quarta croada (1202 - 1204) fou promoguda pel papa Innocenci III amb la intenció originària d'alliberar Terra Santa mitjançant una invasió des d'Egipte. Per contra, l'abril del 1204, els croats occidentals catòlics acabaren conquerint Constantinoble, l'epicentre dels cristians ortodoxos, i derrocant l'Imperi Romà d'Orient.