Yahoo Web Search

 1. Unlimited talk, data and text. $39.99/mo.

  Get started
 1. Italy - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Italija

  Italy (Italian: Italia ), officially the Italian Republic (Italian: Repubblica Italiana [reˈpubblika itaˈljaːna]), is a country consisting of a peninsula delimited by the Alps and surrounded by several islands. Italy is located in south-central Europe, and it is also considered a part of western Europe.

  • 91.5% Italians, 8.5% others
  • Italian
 2. Italija - Wikipedija, prosta enciklopedija

  sl.wikipedia.org/wiki/Italija

  Italija je znana po svojih vidnih arhitekturnih dosežkih, kot je na primer gradnja lokov, kupol in podobnih struktur v antičnem Rimu, od konca 14. do 16. stoletja je bila zibelka renesančnega gibanja v arhitekturi; Italija je domovina paladijevske arhitekture, to je sloga, ki je navdihoval nastanek in razvoj neoklasicistične arhitekture in ...

  • 36 (srednji)
  • 0,874 (visok) (24.)
 3. Italija – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Italija

  Italija je znamenita zbog svoje umjetnosti, kulture i brojnih spomenika, od kojih su najslavniji kosi toranj u Pisi i Koloseum u Rimu, a poznata je i po dobroj hrani (pizza, špageti itd.), vinu, modi, dizajnu, operi i mnogo čemu drugome. Italija je začela europsku renesansu tijekom 14. i 15. stoljeća. Pečat na zapadnoj kulturi ostavili su ...

 4. Italija - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/Italija

  Italija raspolaže sa 1.700 televizijskih stanica i oko 30 miliona gledalaca. Takođe vrlo uticajna osoba u medijima je bivši premijer Silvio Berluskoni u čijem se vlasništvu nalaze tri televizijske stanice ( Canale 5 , Italia 1 i Rete 4 ) pod zajedničkim imenom Mediaset koje je kupio u periodu između 1980. i 1984. godine.

  • 31.9, srednji
  • 0.872, jako visok • 26..
 5. Italija – Vikipedija

  lt.wikipedia.org/wiki/Italija

  Italija, arba Italijos Respublika – valstybė pietų Europoje. Italija apima bato (aulinuko) formos Apeninų pusiasalį ir dvi dideles salas Viduržemio jūroje: Sardiniją ir Siciliją bei daug mažesnių (tarp jų žymesnės – Elbos , Kaprio salos).

 6. Italija ima 60,532,020 stanovnika, nalazi se na dvadeset i drugom mestu svetske rang liste i četvrtom mestu rang liste Evropske unije posle Nemačke, Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva. 67% Italijana živi u gradovima i to pretežno na severu. Najveće migracije iz nerazvijenih regiona u gradove bile su u periodu od 1950. do 1960.

 7. Italija - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/Italija

  Italija je znamenita zbog svoje umjetnosti, kulture i brojnih spomenika, od kojih su najslavniji kosi toranj u Pisi i Coloseum u Rimu, a poznata je i po dobroj hrani (pizza, špageti itd.), vinu, modi, dizajnu, operi i mnogo čemu drugom. Italija je začela evropsku renesansu tokom 14. i 15. vijeka. Pečat na zapadnoj kulturi ostavili su ...

 8. Kraljevina Italija – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Kraljevina_Italija

  Kraljevina Italija (talijanski: Regno d'Italia) bila je država koja je nastala 1861. godine ujedinjenjem Italije. Ova država pod vodstvom Savojske dinastije službeno je postojala sve do 1946 . godine, kad je monarhiju zamijenila republika .

 9. Markė (Italija) – Vikipedija

  lt.wikipedia.org/wiki/Markė_(Italija)

  Markė (italų kalba – Marche) – centrinės Italijos regionas. Ribojasi su Emilija-Romanija ir Toskana šiaurėje, Adrijos jūra rytuose, Abruciu bei Lacijumi pietuose ir Umbrija vakaruose.

 10. Geografija Italije - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/Geografija_Italije

  Italija je izrazito pomorska, mediteranska zemlja budući da joj granice na moru obuhvataju ¾ dužine svih njenih granica. Radi se o poluostrvu koje se proteže 900 km od severa prema jugu, a široko 150 – 200 km. Ima 6.660 km obale (80 % od ukupne dužine granice), tako da nijedna tačka na njenom kopnu nije udaljena od mora više od 100 km.