Yahoo Web Search

 1. New York – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/New_York_(savezna_država)

  New York je savezna država u sjeveroistočnom dijelu SAD-a.Ova država je veliko financijsko i trgovačko središte SAD-a, kao i značajno industrijsko središte. S 19 milijuna stanovnika, država New York je treća najnaseljenija američka savezna država nakon Kalifornije i Teksasa.

 2. New York (država) - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/New_York_(država)

  New York je bio 11. savezna država koja je ratificirala Ustav SAD 26. jula 1788. godine. Robovlasništvo je bilo vrlo rašireno u New York Cityu i nekim poljoprivrednim područjima. Ubrzo nakon Američke revolucije, država je donijela zakon o postepenom ukidanju ropstva, međutim posljednji robovi u New Yorku nisu oslobođeni sve do 1827. godine.

  • Albany
  • 530 km
 3. New York (savezna država) - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/New_York_(savezna_država)

  New York) je savezna država u severoistočnom delu SAD. Država je podeljena na 62 okruga, a u njoj se nalazi i Njujork, najveći grad u SAD. Država Njujork ima obale na dva Velika jezera, Iri i Ontario, koja su povezana rekom Nijagarom.

  • Nema, ali prevladava engleski
  • Andrew Cuomo
 4. Kategorija:New York (savezna država) – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Kategorija:New_York...

  Kategorija:New York (savezna država) Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje. Politička podjela Sjedinjenih Američkih Država; Savezne države: Alabama ...

 5. New York - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/New_York

  New York; Središnji dio Manhattana. Zastava Osnovni podaci Država Sjedinjene Američke Države: Gradonačelnik Bill de Blasio: Savezna država New York: Stanovništvo Stanovništvo (2010.) 8.175.133 Geografija Koordinate Vremenska zona UTC-5, leti UTC-4 Nadmorska visina 6 m

 6. New York (savezna država) - Wikiwand

  www.wikiwand.com/sh/New_York_(savezna_država)

  Država je podeljena na 62 okruga, a u njoj se nalazi i Njujork, najveći grad u SAD. Njujork je savezna država u severoistočnom delu SAD. For faster navigation, this Iframe is preloading the Wikiwand page for New York (savezna država) .

 7. New York - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/New_York

  New York se može odnositi na: . New York (država), savezna država u sjeveroistočnom dijelu SAD-a New York City, najveći grad po broju stanovnika u SAD-u; nalazi se u saveznoj državi New York

 8. Kategorija:New York (savezna država) - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/Kategorija:New_York...

  Glavni članak u ovoj kategoriji je New York (savezna država). Potkategorije. Ova kategorija ima sljedećih 5 potkategorija, od 5 ukupno.

 9. New York City, New York – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/New_York_City,_New_York

  New York (eng. izgovor /nuːˈjɔːɹk/; hrv. izgovor nju jȍrk, hrv. pučki naziv zabilježen u Hrvata u tuzemstvu i u SAD-u: Navijork, Nevijork, Nevejork, Nevjork) je najnaseljeniji grad u SAD-u i središte metropolitanskog područja New York, jednog od najnaseljenijih metropolitanskih područja u svijetu.

 10. Sjedinjene Američke Države – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Sjedinjene_Američke_Države

  Boston je najstariji, a New York najveći grad u SAD-u. New York je osnovan kao New Amsterdam, a 1664. godine kupuju ga Englezi i mijenjaju mu ime. Zbog najpovoljnijeg prometnog položaja bio je najvažnija imigracijska luka, kroz koju je u SAD uselilo više od 60 milijuna ljudi. I danas je važna američka luka s više od 100 km operativne obale.