Yahoo Web Search

 1. Olaszország – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Olaszország

  Olaszország (hivatalosan Olasz Köztársaság; olaszul Italia, hivatalosan Repubblica Italiana) független ország Dél-Európában, amely magába foglalja a Pó-folyó völgyét, az Appennini-félszigetet és a Földközi-tenger két legnagyobb szigetét, Szicíliát és Szardíniát illetve számos kisebb szigetet. Északnyugatról Franciaország, északról Svájc és Ausztria, északkeletről Szlovénia, keletről az Adriai-tenger, délről a Jón- és a Földközi-tenger, nyugatról ...

 2. Olaszország hadereje – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Olaszország_hadereje

  Olaszország hadereje A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából Ez a szócikk nem tünteti fel a független forrásokat, amelyeket felhasználtak a készítése során. Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e.

  • hivatásos és szerződéses katonák, köztisztviselők, közalkalmazottak
  • 1861. május 4.
 3. Velence (Olaszország) – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Velence_(Olaszország)

  Velence (Olaszország) A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából Ez a szócikk az olaszországi városról szól. Hasonló címmel lásd még: Velence (egyértelműsítő lap).

 4. Olaszország repülőtereinek listája – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Olaszország...

  Olaszország közlekedése; További információk. ICAO Location Indicators by State . International Civil Aviation Organization, 2010. szeptember 17. IATA Airline and Airport Code Search. International Air Transport Association; UN Location Codes: Italy. UN/LOCODE 2012-1. UNECE, 2012. szeptember 14. – tartalmazza az IATA kódokat

 5. Portál:Olaszország – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Olaszország

  Az olaszok saját országukat lo Stivale -nak (magyarul „a Csizma”), il Belpaese -nek (magyarul „a Szépország”) vagy la Penisola -nak (magyarul „a Félsziget”) hívják. Olaszország számos jól ismert, befolyásos európai kultúra otthona volt, például az etruszkoké, a görögöké és a rómaiaké.

 6. Olaszország zászlaja – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Olaszország_zászlaja

  1915-ben, az első világháború során Olaszország az antant mellett lépett hadba, a háború végén megkapta az Osztrák–Magyar Monarchiától elszakított adriai partvidéket (Küstenland), Triesztet, Isztriát, Görz és Gradisca tartományokat, valamint Tirol déli felét (Dél-Tirolt.

 7. Olaszország történelme – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Olaszország_történelme

  Olaszország történelme A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából Ez a lap vagy szakasz tartalmában elavult, korszerűtlen, frissítésre szorul. Frissítsd időszerű tartalommal, munkád végeztével pedig távolítsd el ezt a sablont!

 8. Dél-Olaszország – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/Dél-Olaszország

  Dél-Olaszország, vagy Mezzogiorno Olaszország déli régióinak csoportja, melyek nyelvészetileg, kulturálisan, történelmileg és gazdaságilag szorosan kötődnek egymáshoz. Ezek Basilicata , Campania , Calabria , Puglia , Abruzzo , Molise illetve Szicíliát és Szardíniát is idesorolják, habár az Eurostat és az Olaszországi ...

 9. Olasz - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Olasz

  Olasz is located in Baranya County, about 20 kilometers southeast of Pécs and about 10 kilometers northwest of Bóly. The municipality lies within the Southern Transdanubia Region of Hungary. It previously was part of the Mohács Subregion but during the creation of districts in 2013, it became part of Bóly District.

 10. Wikipédia:Olaszország-műhely – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:Olaszország...

  Az Olaszország-műhely célja a már meglévő Olaszországgal kapcsolatos szócikkek értékelése, fejlesztése; valamint a még nem létező cikkek megtervezése, előkészítése és kivitelezése. Kérjük, hogy az Olaszország-műhellyel kapcsolatos észrevételedet és javaslatodat az Olaszország-műhely vitalapján tedd meg! Köszönjük!