Yahoo Web Search

 1. Unlimited talk, data and text. $39.99/mo.

  Get started
 1. Pečat grada New Yorka – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Pečat_grada_New_Yorka

  Pečat grada New Yorka se u današnjem obliku koristi od 1977. godine, kada je izmijenjena godina na njemu. Prijašnja je godina na pečatu bila 1664., kada su Englezi osnovali New York, a u novoj je inačici na pečatu godina 1625., kada su Nizozemci na Manhattanu osnovali naselje Novi Amsterdam, što se danas uzima kao godina službenog osnutka grada New Yorka.

 2. Zastava grada New Yorka – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Zastava_grada_New_Yorka

  Zastava grada New Yorka je okomita trobojnica s plavom, bijelom i narančastom bojom. Boje su preuzete sa zastave Nizozemske, jer su Nizozemci 1625. godine na Manhattanu osnovali naselje Novi Amsterdam, a ta je godina službeno prihvaćena kao godina osnutka grada New Yorka. U sredini se nalazi pečat grada New Yorka.

  • Trobojnica od tri okomita polja (plavo, bijelo i naranđasto) u čijoj bijeloj sredini se nalazi grb grada.
  • Zastava grada
 3. New York City, New York – Wikipedija

  hr.m.wikipedia.org/wiki/New_York_City,_New_York

  New York (eng. izgovor /nuːˈjɔːɹk/; hrv. izgovor nju jȍrk, hrv. pučki naziv zabilježen u Hrvata u tuzemstvu i u SAD-u: Navijork, Nevijork, Nevejork, Nevjork) je najnaseljeniji grad u SAD-u i središte metropolitanskog područja New York, jednog od najnaseljenijih metropolitanskih područja u svijetu.

 4. Yonkers, New York - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/Yonkers,_New_York

  Yonkers je grad u američkoj saveznoj državi New York.Po popisu stanovništva iz 2010. u njemu je živelo 195.976 stanovnika. Predstavlja četvrti po veličini grad u Državi New York, a smješten je u neposrednoj blizini grada New Yorka (3 km zračne linije od središta Manhattana), odnosno graniči se za njujorškom općinom Bronx.

 5. Havana - Wikipedia

  sh.m.wikipedia.org/wiki/Havana

  Sredinom 18. vijeka, Havana je imala više od 70 000 stanovnika, te je bila treći najveći grad u Amerikama, iza Lime i Méxica, ali ispred Bostona i New Yorka. Britanska flota ulazi u Havanu 1762. Godine 1762., Grad su osvojili Britanci za vrijeme sedmogodišnjeg rata .

 6. Sve o Evi - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/Sve_o_Evi

  Sve o Evi američki je dramski film snimljen 1950; scenarij i režiju je uradio Joseph L. Mankiewicz, a temelji se na kratkoj priči iz 1946. Evina mudrost, autorice Mary Orr.

 7. Žaoka (film) - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/Žaoka_(film)

  Lonnegan povjerava posao nekome pod imenom Solino, koji je jako vješt asasin. Poručnik Snyder (Charles Durning), policajac iz Jolieta, je pratio Hookera do velikog grada zato što je Hooker podvalio Snyderu lažni novac kad je Snyder pokušao da ga pretrese. Snyder ne pravi nikakav napredak; Hooker uspijeva da umaken Snyderu.

 8. 1957 - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/1957.

  - Uhapšen George Metesky, "Ludi bombaš", koji je od 1940 postavio bar 33 bombe u New York Cityju. 22. 1. - Epilog Suecke krize: izraelske snage se povlače sa Sinaja, osim Akapskog zaliva i Pojasa Gaze, gde traže garancije UN (i odatle se povlače u martu). 25. 1.

  • 2.7K
  • 1335 – 1336
  • 1957, MCMLVII
  • 1376 – 1377
 9. Posljednji kineski car - Wikipedia

  bs.m.wikipedia.org/wiki/Posljednji_kineski_car

  Posljednji kineski car biografski je film snimljen 1987. o životu Puyija, posljednjeg kineskog cara, čija je autobiografija bila osnova za scenarij koji su napisali Mark Peploe i Bernardo Bertolucci.

 10. Pročetnička Banja Luka pametuje o Titu i antifašizmu | BiH ...

  balkans.aljazeera.net/vijesti/procetnicka-banja-luka...

  Jedino, o gle čuda ironijskog!, ovo objavljuju banjalučke Nezavisne novine, iz grada koji je Tita "protjerao" još na početku posljednjeg rata. Ali, hajmo biti to kraja objektivni. I u tom Rudom je bilo stanovnika partizanske orjentacije taman toliko koliko je i crnog ispod nokata tog 22. decembra 1941. godine, kada su "dođoši" formirali ...