Yahoo Web Search

 1. Spanyolország – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Spanyolország

  Spanyolország, hivatalos nevén Spanyol Királyság (spanyolul és galiciai nyelven Reino de España, katalánul Regne d’Espanya, baszk nyelven Espainiako Erresuma) független állam Dél-Európában, illetve Észak- és Nyugat-Afrikában (a hozzá tartozó Ceuta és Melilla autonóm városokkal, valamint a Kanári-szigetekkel).

 2. Spanyolország földrajza – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Spanyolország_földrajza

  Spanyolország határainak nagy része vízi: a Földközi-tengertől, keletről, a francia határtól egészen Gibraltárig és a Gibraltári-szorosig, amely az északi szakasz mentén felosztható a Baleár-tengerre, a déli szakasznál az Alborán-tengerre, valamint az Atlanti-óceán északnyugattól egészen délnyugatig (délen a Cádizi-öböl, északon pedig a Vizcayai-öböl).

  • 504782 km²
  • Európa
 3. Spanyolország közigazgatási beosztása – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Spanyolország

  Spanyolország közigazgatási beosztása háromszintű. A legnagyobb egységet az autonóm közösségek (comunidades autónomas) alkotják, melyek mindegyike egy vagy több tartományból (provincia) áll. A tartományok önkormányzattal rendelkező településekre (municipios, községek) oszlanak.

 4. Spanyolország kultúrája – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org › wiki › Spanyolország_kultúrája

  Spanyolország kultúráját a történelem folyamán különféle népek alakították, főleg az ibérek, kelták, baszkok, föníciaiak, karthágóiak, görögök, rómaiak, vizigótok, mórok, zsidók és romák.

 5. Spanyolország zászlaja – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Spanyolország_zászlaja

  Spanyolország zászlaja jelenlegi formáját 1981. december 19-én kapta meg. A királyság hivatalos lobogója piros-sárga-piros csíkokból áll, amelyeknek aránya 1:2:1. Ez a különleges arány régen arra szolgált, hogy a spanyol hont még ebben is megkülönböztesse a többi európai államtól. A zászló rúdrészén az ország ...

  • 2:3
  • ? Nemzeti zászló és lobogó
  • 1785. május 5. (eredeti változat), 1981. október 5. (jelenlegi változat)
  • Antonio Valdés y Bazán
 6. Spanyolország éghajlata – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Spanyolország_éghajlata

  A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából Spanyolország éghajlata igen változatos, ami a zárt belső fennsík, valamint az északnyugatról, illetve keletről a tenger közvetlen hatása következtében alakult ki.

 7. Spanyolország történelme – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org › wiki › Spanyolország_történelme

  Spanyolország történelmének előzményei 1,4 millió évre nyúlnak vissza: ekkora datálják az ember első nyomait az Ibériai-félszigeten. A vaskorban kelták települtek be a félszigetre a korábbi őslakosok, az ibérek, turdetánok, valamint a mai baszkok ősei mellé.

 8. Vita:Spanyolország – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org › wiki › Vita:Spanyolország

  Földrajzi témájú szócikkek (jól használható besorolás) ; Ez a szócikk témája miatt a Földrajzműhely érdeklődési körébe tartozik. Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!

 9. Spanyolország uralkodóinak listája – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Spanyolország

  Uralkodó Életterminusa Uralkodása kezdete Uralkodása vége Uralkodóháza Megjegyzés Portré VII. Ferdinánd spanyolul: Fernando VII Spanyolország 12. királya

 10. Spanyolország - Wikiwand

  www.wikiwand.com › hu › Spanyolország

  Spanyolország, hivatalos nevén Spanyol Királyság független állam Dél-Európában, illetve Észak- és Nyugat-Afrikában . A spanyol szárazföld délről és keletről a Földközi-tenger , északról a Vizcayai-öböl és nyugatról az Atlanti-óceán alkot vele határt. A szárazföldön Portugáliával, Franciaországgal, Andorrával, Gibraltárral és Marokkóval határos ...

 11. People also search for