Yahoo Web Search

 1. Ucraïnès - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org/wiki/Ucraïnès

  L’ucraïnès o ucraïnés és una de les llengües eslaves de la branca oriental, parlat per uns 40 milions de persones. Té una gran varietat dialectal, explicable per la gran extensió del territori i la fragmentació política que ha viscut Ucraïna (aquest nom pot significar tant “terra de frontera” com simplement “país”).

 2. Ucraïna - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org/wiki/Ucraïna

  Ucraïna ( ? i escolteu-ne la pronunciació en ucraïnès) és un estat de l'Europa de l'Est.En el sentit de les agulles del rellotge, limita amb Bielorússia al nord, amb Rússia al nord-est i a l'est, amb la mar d'Azov i la mar Negra al sud, amb Romania i Moldàvia al sud-oest, i amb Hongria, Eslovàquia i Polònia a l'oest.

  • 42.558.328 (2017)
  • Kíev
 3. Ukrainian - Wiktionary

  en.wiktionary.org/wiki/Ukrainian

  Sep 01, 2020 · Ukrainian (countable and uncountable, plural Ukrainians) A person of Ukrainian ethnicity or a citizen of Ukraine. (uncountable) The East Slavic language of Ukrainians, and the official language of Ukraine. Synonyms . bohunk, hunky (pejorative) Cossack (obsolete) Little Russian (obsolete) Malo-Russian (obsolete)

 4. Category:Ukrainian language - Wikimedia Commons

  commons.wikimedia.org/wiki/Category:Ukrainian...

  Dec 18, 2018 · This page was last edited on 18 December 2018, at 08:27. Files are available under licenses specified on their description page. All structured data from the file and property namespaces is available under the Creative Commons CC0 License; all unstructured text is available under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License; additional terms may apply.

 5. Estat Ucraïnès - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org/wiki/Estat_Ucraïnès

  L'Hetmanat (en ucraïnès: Гетьманат o Het'manat), també Atamanat o Estat ucraïnès (Ukrainska Derjava o Українська держава) va ser una institució política de govern ucraïnesa, amb una curta existència en la història d'Ucraïna.

 6. Nacionalisme ucraïnès - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org/wiki/Nacionalisme_ucraïnès

  Nacionalisme cosac. Els cosacs van jugar un paper en tornar a despertar un sentit d'identitat ucraïnès dins de la regió de l'estepa. Una figura dominant en el moviment cosac i en la història nacionalista ucraïnesa, Bohdan Khmelnitski (c. 1595-1657), va comandar els cosacs zaporoges i va conduir la rebel·lió de Khmelnitski contra el govern polonès a mitjan segle XVII.

 7. File:Map of the war in Donbass.svg - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/File:East_Ukraine_conflict.svg

  Català : Vermell i rosa: Les ciutats o zones que es troben sota el control de l'exèrcit de la Nova Rússia; Color taronja: Les ciutats que són objecte de controvèrsia o on hi ha combats; Blau i groc: Les ciutats o zones que estan sota el control del govern ucraïnès.

 8. Exèrcit insurgent ucraïnès - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org/wiki/Exèrcit_insurgent_ucraïnès

  La lluita contra l'Alemanya nazi. L'UPA es va formar a final de 1942 per tres raons: per servir com una base per al futur exèrcit ucraïnès, per defensar els vilatans ucraïnesos indefensos contra la repressió alemanya i per evitar que els partisans comunistes soviètics, que havien començat a establir-se al nord-oest d'Ucraïna, es convertissin en protectors de facto del poble ucraïnès.

 9. Odessa - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.m.wikipedia.org/wiki/Odessa

  Oleksandr Beiderman (ucraïnès: Олександр Абрамович Бейдерман, transcrit: Oleksandr Abràmovytx Beiderman, neix a Odessa el 1949), professor i escriptor jueu ucraïnès que escriu en jiddisch, ucraïnès i rus. Viu a Odessa, on treballa de professor de filologia hebraica, russa i anglesa. És considerat un dels ...

 10. Pichi Alonso - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Pichi_Alonso

  Playing career. Born in Benicarló, Castellón, Valencian Community, Alonso made his professional debut with local club CD Castellón in the second division, in 1975.Two years later he moved to Real Zaragoza, playing 33 La Liga matches in every season he remained there and never netting less than 15 goals; in his debut year, he scored five in an 8–1 rout of RCD Español.