Yahoo Web Search

   • From Wikipedia, the free encyclopedia Pantjiti Unkari McKenzie OAM (born 1941 or 1942) is a senior Pitjantjatjara woman from the Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) Lands. She has worked as an artist, film maker, actor, teacher, oral historian and recorder of cultural heritage, Ngangkari and as a senior law woman in her community.
   en.wikipedia.org/wiki/Pantjiti_Unkari_McKenzie#:~:text=From%20Wikipedia%2C%20the%20free%20encyclopedia%20Pantjiti%20Unkari%20McKenzie,as%20a%20senior%20law%20woman%20in%20her%20community.
 1. Unkari – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Unkari

  Unkari on sisämaavaltio, jonka pinta-ala on 93 028 neliökilometriä. Maan rajojen pituus on yhteensä 2 158 km. Sen naapurimaat ovat lännessä Slovenia ja Itävalta, pohjoisessa Slovakia, koillisessa Ukraina, kaakossa Romania sekä etelässä Serbia ja Kroatia.

 2. Pantjiti Unkari McKenzie - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Pantjiti_Unkari_McKenzie

  From Wikipedia, the free encyclopedia Pantjiti Unkari McKenzie OAM (born 1941 or 1942) is a senior Pitjantjatjara woman from the Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) Lands. She has worked as an artist, film maker, actor, teacher, oral historian and recorder of cultural heritage, Ngangkari and as a senior law woman in her community.

 3. Unkarin kieli – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Unkarin_kieli

  Unkari on myös suomen kielen etäinen sukulainen, mutta sen konsonantisto on huomattavasti rikkaampi kuin suomen ja muutenkin sanaston tasolla kielet poikkeavat toisistaan voimakkaasti. Yhtäläisyyksiä on lähinnä kieliopin perusrakenteissa, esimerkiksi samantapainen sijamuotojärjestelmä , possessiivisuffiksit ja vokaalisointu .

 4. Unkarin historia – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Unkarin_historia

  Unkari liittyi Natoon 1999 ja Euroopan unioniin vuonna 2004. Naton tehtävissä ja YK:n rauhanturvaajatehtävissä maa on ollut mukana useimmissa paikoissa. Tällä hetkellä Unkarin asevoimat ovat läsnä seuraavissa maissa: Serbia ( Kosovo ) 312+159 miestä, Afganistan 191 miestä, Bosnia ja Hertsegovina 158 miestä, Kypros 84 miestä, Egypti ...

 5. Unkarin kansantasavalta – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Unkarin_kansantasavalta

  Unkari julistettiin sosialistiseksi kansantasavallaksi vuonna 1949. Stalinin kuoleman jälkeen pääministeriksi valittiin Imre Nagy vuonna 1953. Vuonna 1956 tapahtui Unkarin kansannousu , jonka Varsovan liiton maat Romaniaa lukuun ottamatta kukistivat Neuvostoliiton johdolla estääkseen Unkaria irtautumasta Neuvostoliiton ulkopolitiikan ja ...

  • 93 030 km²
  • Budapest
 6. Itävalta-Unkari – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Itävalta-Unkari

  Itävalta-Unkari (saks. Österreichisch-Ungarische Monarchie, Österreich-Ungarn, unk. Osztrák–Magyar Monarchia, Ausztria-Magyarország) oli Itävallan keisarikunnan ja Unkarin kuningaskunnan välinen kaksoismonarkia vuosina 1867–1918.

 7. Unkarin väestö – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Unkarin_väestö

  Unkari on saanut lainasanoina vaikutteita erityisesti turkkilaisista kielistä, slaavilaisista kielistä ja saksasta. Unkarissa puhuttavat unkarin murteet poikkeavat toisistaan hyvin vähän. Kehitystavoitteet. Vuonna 2007 arvioitiin, että Unkari saavuttaa todennäköisesti YK:n vuosituhattavoitteista viisi. Sen sijaan nälän ja köyhyyden ...

 8. Unkari Eurovision laulukilpailussa – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Unkari_Eurovision...

  Unkari osallistui myös vuoden 1993 Eurovision laulukilpailun esikarsintaan Kvalifikacija za Millstreet, jossa Unkarin kappaletta johti kisan slovenialainen pääkapellimestari Petar Ugrin.

 9. Tapani I (Unkari) – Wikipedia

  fi.m.wikipedia.org/wiki/Tapani_I_(Unkari)

  Tapanin oma asema kuninkaana tekisi hänestä muiden länsimaisten kuninkaiden veroisen hallitsijan ja osoittaisi, ettei Unkari ollut näiden alainen. Kruunua oli tärkeää myös pyytää paavilta keisarin sijaan, jottei Unkarista tulisi keisarin alaista. Tapani kruunattiin todennäköisesti Esztergomissa joko joulupäivänä vuonna 1000 tai ...

 10. Unkarilaiset – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Unkarilaiset

  Unkarilaiset eli madjaarit (unk. magyarok) ovat uralilaisiin kansoihin kuuluva etninen ryhmä Keski-Euroopassa. Madjaari-nimitys juontaa juurensa omakielisestä nimestä magyar, ja sitä käytetään yleensä pelkästään historiallisissa yhteyksissä, kun nykyaikana kansaan viitatessa käytetään suomen kielessä miltei poikkeuksetta latinalaisperäistä unkarilaiset-nimitystä.