Yahoo Web Search

 1. Vitača - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Vitača

  Vitača married Ostoja, the illegitimate son of King Tvrtko I of Bosnia, before his accession to the throne of Bosnia. Ostoja was a member of the Bosnian Church and Vitača was most likely a member of that church as well. It is unknown whether they had any children. Vitača became queen when her husband was elected to succeed Jelena Gruba in ...

 2. Vitača - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/Vitača

  Vitača, bosanska kraljica, je bila prva od tri supruge kralja Stjepana Ostoje. Vitača se udala za vanbračnog sina kralja Tvrtka I još prije njegovog izbora za kralja. Nije poznato jesu li imali djece, pa i ako jesu, ona se ne spominju. Godine 1398. Vitačin suprug je bio izabran za kralja, što je nju učinilo kraljicom.

 3. Vitača – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Vitača

  Vitača, bosanska kraljica te prva od tri supruge kralja Stjepana Ostoje. Vitača se udala za izvanbračnog sina kralja i bana Tvrtka I. još prije njegovog izbora za kralja. Nije poznato jesu li imali djece jer se ne spominju. Godine 1398. Vitačin suprug je bio izabran za kralja, što je nju učinilo kraljicom i banicom.

 4. Talk:Vitača - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Talk:Vitača

  Vitača is part of the WikiProject Bosnia and Herzegovina, a collaborative effort to improve the coverage of articles related to Bosnia and Herzegovina on Wikipedia. If you would like to participate, please visit the project page, where you can join the project and see a list of open tasks.

 5. Vitača - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/Vitača

  Vitača Kotromanić poznata kao samo Vitača, ( oko 1380 - nakon 1420.. ) bosanska kraljica, je bila prva od tri supruge kralja Stjepana Ostoje.. Biografija. Vitača je rođena oko 1380. godine u kmetskoj porodici koja je služila tada princu Stefanu Ostoji.

 6. Vitača - Sensagent.com

  dictionary.sensagent.com/vitaca/en-en

  Vitača married Ostoja, the illegitimate son of King Tvrtko I of Bosnia, before his accession to the throne of Bosnia. Ostoja was a member of the Bosnian Church and Vitača was most likely a member of that church as well. It is unknown whether they had any children. Vitača became queen when her husband was elected to succeed Jelena Gruba in ...

 7. Vitača Kotromanić — Vikipedija, slobodna enciklopedija

  sr.wikipedia.org/sr-el/Vitača_Kotromanić

  Vitača je rođena oko 1380. godine u kmetskoj porodici, koja je služila tada princu Stefanu Ostoji. Ostoja se kao 15. godišnjak zaljubio u Vitaču i oženio je. U trenutku udaje Vitača je imala manje od 15. godina. Vitača se udala za vanbračnog sina kralja Tvrtka I još prije njegovog izbora za kralja. Nije poznato jesu li imali djece ...

 8. Razgovor:Vitača - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/Razgovor:Vitača

  Razgovor:Vitača. Idi na navigaciju Idi na pretragu. Ovo je stranica za razgovor na kojoj možete predlagati izmjene na članku. Pogledajte pravila korištenja ...

 9. Stjepan Ostoja, kralj Bosne - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/Stjepan_Ostoja,_kralj_Bosne

  Stjepan Ostoja se ženio tri puta. Njegova prva žena zvala se Vitača. Od nje se raveo 1399. godine, nakon što je izabran za kralja, pošto je želio oženiti ženu višeg roda. Iste godine oženio je Kujavu Radenović. S kraljicom Kujavom imao je sina: Stjepan Ostojić, kralj Bosne (umro cca 1422)

 10. Vojača – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Vojača

  Vojača (Rama? 1417. - prije 1463.) je bila hrvatska kraljica u Bosni kao prva supruga bosanskog kralja Stjepana Tomaša.. Vojača je bila krstjanka i nije bila plemenitog roda, a neki smatraju da je podrijetlom bila Ramkinja.