Yahoo Web Search

 1. 29 Nëntor - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/29_Nëntor

  1944 - Msakra në Iseukaj, Caravajkë. 1944 - U çlirua Shqipëria nga Gjermania naziste. 1945 - U shpall Republika Federale Popullore e Jugosllavisë. 1972 - Nolan Bushnell (bashkë themelues i kompanisë Atari) paraqiti lojën Pong në Andy Capp’s Tavern ë Sunnyvale, Calif.

 2. Dita e Çlirimit Kombëtar - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Dita_e_Çlirimit_Kombëtar

  Dita e çlirimit të Shqipërisë - Dokumentet e dhuruara nga ish-këshilltari ushtarak gjerman, koloneli Volfman Hofman, nuk dëshmojnë ikjen e "ushtarit të fundit gjerman nga Shqipëria më 29 nëntor 1944".Ceremonia që u organizua në shkurt të vitit 2002 nga Ministria e Mbrojtjes e Republikës së Shqipërisë për marrjen në dorëzim të fotokopjeve të dy dokumenteve për datën e ...

 3. Çlirimi i Shqipërisë - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Çlirimi_i_Shqipërisë

  Clrimi i Shqipërisë si një nga momentet me te rendesishme te historisë së Shqipërise moderne dokumentohet deri me sot me date 29 nëntor 1944

 4. 29 NËNTORI – Enciklopedia Shqiptare

  wiki.shqipopedia.org/29-nëntori

  29 NËNTORI Dita e Çlirimit të Atdheut dhe e fitores së revolucionit popullor. Ngjarja më e madhe në histormë e popullit e të Atdheut tonë, që shënon një kthesë rrënjësore në jetën e tyre. Më 29 nëntor 1944, UNÇ çliroi qytetin e Shkodrës dhe njëkohësisht gjithë territorin e atdheut nga pushtuesit nazistë.

 5. ÇLIRIMI I SHQIPËRISË – Enciklopedia Shqiptare

  wiki.shqipopedia.org/çlirimi-i-shqipërisë

  U realizua më 29 nëntor 1944 kur forcat e UNÇSH , çliruan Shkodrën, qytetin e fundit qa ndodhej nën kontrollin e pushtuesve nazistë gjermanë dhe të veglave të tyre. 29 nëntori është ngjarja më e shënuar në historinë e popullit shqiptar, pasi kuçorëzoi me fitore luftërat e tij shekullore hefoike për liri, pavarësi e progres ...

 6. Asije Hoxha: 29 Nëntor 1944, dita e Çlirimit të Shqipërisë ...

  telegraf.al/speciale/asije-hoxha-29-nentor-1944...

  Lufta e Lavdishme Nacional-Çlirimtare një nga epopetë historike të kombit shqiptar 29 Nëntori 1944, çlirimi i Shqipërisë nga pushtuesit e huaj, ditë historike Kush ishin trimat emri i të cilëve u skalit në memorien e kombit si “Pesë Heronjtë e Vigut”? Përgatiti: Asije Hoxha Një nga epopetë historike të lavdishme…

 7. 29 Nëntor 1944, Dita e Çlirimit të Shqipërisë | Gazeta Malesia

  zanimalsise.com/29-nentor-1944-dita-e-clirimit...

  Më 29 nëntor 1944 u mbyll lufta epike Nacionalçlirimtare e popullit shqiptar, që rivendosi pavarësinë e Atdheut, e shkëputi Shqipërinë nga blloku nazifashist, ku e kishin futur kuislingët dhe e vuri në radhën e koalicionit të madh antifashist botëror. Tags:29 Nëntor 1944, Dita e Çlirimit të Shqipërisë

 8. 29 Nëntor 1944, Dita e Çlirimit të Shqipërisë | Gazeta Dita

  www.gazetadita.al/kujtime-nga-dita-e-clirimit-te-shkodres

  Gazeta e Ushtrisë , “Luftëtari” me 10 korrik 1945, në një shkrim me titull “Brigadat që çliruen qytetet tona”, shkruante për çlirimin e Shkodrës me 29 nëntor 1944. Në shtator 1945, me vendim të organeve lokale, gjimnazi i Shkodrës merr emrin “29 nëntori”.

 9. KF Tirana - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/KF_Tirana

  Klubi i Futbollit Tirana (KF Tirana) is an Albanian football club based in the country's capital city, Tirana.The men's football club is part of the multi-disciplinary sports club SK Tirana, and is the most successful in Albania, having won 52 recognized major domestic trophies.

 10. 29 Nëntori shënon ditën e çlirimit të Shqipërisë nga pushtimi ...

  www.radiokosovaelire.com/29-nentori-shenon-diten...

  Sot në Shqipëri festohet 72-vjetori i çlirimit të vendit nga pushtimi fashist. Prej 7 prillit të vitit 1939 e deri më 29 nëntor të vitit 1944, Shqipëria kishte qenë e pushtuar nga Italia fashiste dhe pas kapitullimit të saj, në vjeshtë të vitit 1943, Shqipëria pushtohet nga forcat gjermane.

 11. People also search for