Yahoo Web Search

  1. About 12,000,000 search results

  1. Franciaország egy posztindusztriális ország, amely a nominális GDP szerint a világ 7. legnagyobb gazdaságának számít, valamint a 10. legnagyobbnak a vásárlóerő-paritás alapján. Az ország továbbá kiemelkedő helyen szerepel ami az oktatás, az egészségügy, a várható élettartam és az emberi fejlettségi indexet illeti.

  2. Franciaország történelme Ez a szócikk nem tünteti fel a független forrásokat, amelyeket felhasználtak a készítése során. Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e. Segíts megbízható forrásokat találni az állításokhoz! Lásd még: A Wikipédia nem az első közlés helye.

  3. 48 nyelv Lëtzebuergesch , hivatalosan a Francia Köztársaság franciául la FranceRépublique française) független . Központi területe Nyugat-Európában helyezkedik el, de világszerte rendelkezik megyékkel és területekkel. A központi rész a Földközi-tengertől La Manche csatornáig és az Északi-tengerig, valamint a Rajnától Atlanti-óceánig terjed.

  4. Franciaország a legnagyobb területű nyugat-európai ország és a második legnagyobb kizárólagos gazdasági övezettel rendelkezik, mely több mint 11 millió négyzetkilométer területű. Franciaország egységes elnöki köztársaság. Legfőbb eszméi a Emberi és polgári jogok nyilatkozatában vannak összefoglalva.

  5. Franciaország ( franciául: La France ), vagy hivatalos nevén a Francia Köztársaság ( franciául: République française ), egy független állam Nyugat-Európában, amely európai közigazgatási és tengerentúli területekkel egyaránt rendelkezik.

  6. Franciaország Európa harmadik legnagyobb területű országa, területe 543 965 km². [1] Lakóinak száma (2010-ben 64,7 [1] millió fő) alapján a második legnagyobb Németország mögött. Az országot alakja után a lakói hatszögnek is becézik ( l'Hexagone ), nevét Île-de-France tartományról kapta, fővárosa Párizs .

  7. Franciaország kultúrája francia nép és a Franciaország területén élő népcsoportok szellemi értékei összessége; a francia társadalomra jellemző életmódot, világszemléletet, szokásokat, illetve művészeti, erkölcsi, vallási és tudományos hagyományokat foglalja magába.

  1. People also search for