Yahoo Web Search

 1. FK Sarajevo - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › FK_Sarajevo

  3 days ago · FK Sarajevo was the most successful club from Bosnia and Herzegovina in the Yugoslav First League, winning two titles and finishing runners-up on two other occasions. The club is ranked 6th in that competition's All-time league table. FK Sarajevo is the record-holder for number of Bosnian Cup triumphs (7).

 2. Web | Sarajevo.ba

  www.sarajevo.ba

  Jul 22, 2021 · Sarajevo je glavni grad države Bosne i Hercegovine. Ono je njen administrativni, privredni, kulturni, univerzitetski i sportski centar. Grad Sarajevo je jedinica lokalne samouprave koju čine četiri gradske općine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad. O Sarajevu.

 3. Stanovništvo | Sarajevo.ba

  www.sarajevo.ba › bs › article

  Jul 24, 2021 · Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2013. godine, ukupan broj stanovnika Grada Sarajeva iznosi 275.524, dok se stanovništvo Kantona Sarajevo procjenjuje na 413.593.

 4. Jul 22, 2021 · Kantonalna Uprava za Inspekcijske Poslove Kantona Sarajevo će izdati prekršajni nalog i počinioc će se sankcionisati - stoji u objavi KJKP Rada Radnici Radne Jedinice Novo Sarajevo, danas su na intervenciju građana zbog odloženog ulja, ostataka hrane, voća i povrća vanredno izašli na teren ...

 5. Jul 24, 2021 · Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto obratio se danas putem svog Twitter naloga i građanima saopćio dobre vijesti. On je najavio mogućnost da se na Zetri vakcinišu svi građani Sarajeva koji to žele, bez obzira na starosnu dob i postojeće liste. - Već sljedeće sedmice očekujemo 21.000 doza iz raznih izvora (Covax, donacije).

 6. Jul 21, 2021 · Međutim, zaboravlja da je njegovo 'uhljebljenje' na direktorsku poziciju bilo mimo zakona, što je i zadokumentovano i to od strane Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo Bivši direktor sarajevske Hitne pomoći Adem Zalihić danima već tvrdi kako ga Vlada Kantona Sarajevo nelegalno smjenjuje i izbacuje iz direktorske fotelje.

 7. Gradski prevoz i infrastruktura - Градски превоз и ...

  www.skyscrapercity.com › threads › gradski-prevoz-i

  Jul 22, 2021 · Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta potpisao je danas ugovor sa konzorcijem dvije firme iz Kine - China Shandong International Economic&Technical Cooperation Group Ltd. i China Railway No.10 Enginerring Group, koje će raditi na rekonstrukciji tramvajske pruge u Sarajevu. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 20,4 miliona eura.

 8. Jul 21, 2021 · Član 1. Prekršaji protiv javnog reda i mira su djela kojima se na nedozvoljen način remeti mir, rad ili normalan način života građana, stvara nemir, neraspoloženje, uznemirenost ili ometa kretanje građana na ulicama i drugim javnim mjestima ili ometa ostvarivanje njihova prava i dužnosti, vrijeđa moral, ometa vršenje zakonitih mjera državnih organa i službenih osoba, ugrožava ...

 9. SARAJEVO | Сарајево - Development News 2021 | Page 31 ...

  www.skyscrapercity.com › threads › sarajevo

  Jul 23, 2021 · Skupština Kantona Sarajevo 1999. godine zgradu DPO ponovo daje na korištenje Gradu Sarajevu. U međuvremenu zgradu DPO počeo je koristiti i Parlament Federacije BiH i sada je ponovo počela politička bitka o vlasništvu nad ovom zgradom u kojoj se nalazi i podzemna garaža sa desetak parking mjesta, a u dvorištu zgrade još 14 parking mjesta.

 10. Jul 22, 2021 · Foto: Wikipedia „Na Tuzlansku kapiju stigao sam manje od dva minuta nakon što je pala granata“, prisjeća se Mehmed Pargan, književnik i novinar koji je u to vrijeme radio za list Tribina, a od 1995. za Slobodnu Bosnu. „To je najteži trenutak u mom životu“, kaže on. „Sjećam se da se ulica na Trgu caklila od krvi.

 11. People also search for