Yahoo Web Search

 1. II. Izjaszláv kijevi nagyfejedelem – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/II._Izjaszláv_kijevi...

  Kijevi nagyfejedelemsége. Vszevolod Igor öccsét szánta utódjának és Izjaszlávval a keresztet megcsókoltatva megeskette, hogy támogatni fogja őt. A nagyfejedelem halála után azonban a kijevi nép hívására szinte azonnal Igor ellen vonult és foglyul ejtette és elfoglalta a trónt.

 2. II. Vszevolod kijevi nagyfejedelem – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/II._Vszevolod_kijevi...

  Kijevi nagyfejedelemsége. 1138-ban újból fegyvert fogott Kijev ellen, amikor a nagyfejedelem blokád alá vette Novgorodot, hogy kikényszerítse Szvjatoszláv eltávolítását. Jaropolknak azonban sikerült a többi orosz fejedelem nagy részét a maga oldalára állítani, sőt II.

 3. A(z) Vjacseszláv kijevi nagyfejedelem lap további 18 nyelven érhető el. Vissza a(z) Vjacseszláv kijevi nagyfejedelem laphoz. Nyelvek. English

 4. II. Jaropolk kijevi nagyfejedelem – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/II._Jaropolk_kijevi...

  Vlagyimir Monomah 1113-ban lett nagyfejedelem, a következő évben Jaropolkot perejaszlavli fejedelemmé tette. Perejaszlavl a Kijevi Rusz déli határán feküdt, közvetlenül határos volt a kunokkal, így Jaropolk sokat hadakozott a nomádokkal. 1116-ban elkísérte apját annak Minszk elleni hadjáratára.

 5. Vjacseszláv kijevi nagyfejedelem - Wikiwand

  www.wikiwand.com/hu/Vjacseszláv_kijevi...

  Vjacseszláv Vlagyimirovics (oroszul: Вячесла́в Влади́мирович), (1083 [1] – 1154. február 6. [1]) kijevi nagyfejedelem három ízben is, ám vagy csak rövid ideig ült a trónon vagy energikusabb unokaöccsei társuralkodóként kormányoztak helyette. Vjacseszláv ...

 6. II. Vlagyimir kijevi nagyfejedelem – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/II._Vlagyimir_kijevi...

  Jurij Dolgorukij (1091—1157), kijevi nagyfejedelem Andrej (1102—1142), volhíniai és perejaszlavli fejedelem Vlagyimir 1107 után még feleségül vette az egyik kun vezér lányát.

 7. I. Rosztyiszlav kijevi nagyfejedelem – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org/wiki/I._Rosztyiszlav_kijevi...

  Rosztyiszláv Msztyiszláv kijevi nagyfejedelem és felesége, Krisztina svéd hercegnő harmadik fia volt. Nagykorúvá válásakor apja a Szmolenszki fejedelemséget adományozta neki. Szmolenszkben hagyományosan erős volt a népgyűlés, a vecse befolyása, Rosztyiszláv pedig nem változtatott ezen a berendezkedésen.

 8. II. Szvjatoszláv kijevi nagyfejedelem - Wikiwand

  www.wikiwand.com/hu/II._Szvjatoszláv_kijevi...

  II. Szvjatoszláv Jaroszlavics Csernyigov fejedelme, majd kijevi nagyfejedelem 1073-tól haláláig.

 9. I. Izjaszláv kijevi nagyfejedelem - Wikiwand

  www.wikiwand.com/hu/I._Izjaszláv_kijevi...

  I. Izjaszláv Jaroszlavics , kijevi nagyfejedelem 1054-től 1068-ig, 1069-től 1073-ig és 1076-tól haláláig.

 10. I. György kijevi nagyfejedelem - Wikiwand

  www.wikiwand.com/hu/I._György_kijevi_nagyfejedelem

  I.[1] György, oroszosan Jurij Vlagyimirovics, vagy Jurij Dolgorukij , vlagyimir-szuzdali 1125-től és kijevi nagyfejedelem 1149-től 1151-ig és 1155-től haláláig, akit Moszkva alapítójának tartanak.