Yahoo Web Search

 1. Wapen van Alblasserdam - Wikipedia

  nl.m.wikipedia.org/wiki/Wapen_van_Alblasserdam

  Het wapen van Alblasserdam is het wapen van de Zuid-Hollandse gemeente Alblasserdam. Het wapen werd op 24 december 1817 door de Hoge Raad van Adel aan de gemeente Alblasserdam toegekend. Het wapen is mogelijk afgeleid van het wapen van Holland.

 2. File:Coat of arms of Alblasserdam.svg - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/File:Coat_of_arms_of...

  These coats of arms have been registered with the Hoge Raad van Adel, and are/were being used by the organisation to which the coat of arms was granted by Royal Decree (Dutch: Koninklijk Besluit). Every person is allowed to use the image of the arms, with some restrictions, see fragment below of the Ministerial Notice of 3 September 1979 ...

 3. Alblasserdam - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/Alblasserdam

  De ontstaansgeschiedenis van Alblasserdam is nauw verbonden met het afdammen van de rivier de Alblas. De eerste afdamming vond plaats in 1277 , op het grondgebied van het tegenwoordige Oud-Alblas . Rond 1280 vond de tweede afdamming plaats, met een nieuwe dam zo'n 50 meter ten oosten van de huidige locatie.

 4. Vlag van Alblasserdam - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/Vlag_van_Alblasserdam

  "Twee banen van gelijke hoogte in de kleuren geel en rood, met in het midden over het geheel het wapen van Alblasserdam, zodanig dat de snijlijn tussen de twee velden op het wapen samenvalt met de scheiding tussen de banen."

 5. Wapen van Alblasserdam - Wikiwand

  www.wikiwand.com/nl/Wapen_van_Alblasserdam

  Het wapen van Alblasserdam is het wapen van de Zuid-Hollandse gemeente Alblasserdam. Het wapen werd op 24 december 1817 door de Hoge Raad van Adel aan de gemeente Alblasserdam toegekend.

 6. WikiZero - Wapen van Alblasserdam

  www.wikizero.com/nl/Wapen_van_Alblasserdam

  Het wapen van Alblasserdam is het wapen van de Zuid-Hollandse gemeente Alblasserdam. Het wapen werd op 24 december 1817 door de Hoge Raad van Adel aan de gemeente Alblasserdam toegekend. Het wapen is mogelijk afgeleid van het wapen van Holland. Het wapen komt in zijn geheel terug op de gemeentevlag, de kleuren van de vlag zijn dan gelijk aan ...

 7. Alblasserdam - Wikipedia

  af.m.wikipedia.org/wiki/Alblasserdam

  Alblasserdam is 'n dorp en munisipaliteit in die Nederlandse provinsie Zuid-Holland, geleë in die weste van die Alblasserwaard aan die Noord-rivier.Die munisipale gebied het sowat 19 000 inwoners (2012) en 'n oppervlakte van 10 km².

 8. Categorie:Alblasserdam - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Alblasserdam

  Wapen van Alblasserdam Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 28 okt 2016 om 04:13. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding ...

 9. Wapen van Ridderkerk - Wikipedia

  nl.m.wikipedia.org/wiki/Wapen_van_Ridderkerk

  Dit zou de belangrijkste kerk van de gehele Riederwaard zijn, uiteindelijk is de naam Ridderkerk hiervan afgeleid. De kerk had als schutspatroon Sint Joris, deze is later op het wapen van de heerlijkheid en van de gemeente terechtgekomen. Overigens bestaat er ook een variant van een zilveren schild met daarop de heilige en de draak in ...

 10. Wapen van Sliedrecht - Wikipedia

  nl.m.wikipedia.org/wiki/Wapen_van_Sliedrecht

  Het wapen van Sliedrecht is op 23 augustus 1961 bij Koninklijk Besluit aan de gemeente Sliedrecht toegekend. Het is een uitbreiding van het in 1816 toegekende gemeentewapen met een parelkroon . Deze toevoeging was op verzoek van de gemeente.

 11. People also search for