Yahoo Web Search

 1. Alblasserdam - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/nl:Alblasserdam?uselang=en

  Alblasserdam is een vertrekpunt voor een fietstocht naar het beroemde molencomplex Kinderdijk, en voor fiets- en kanotochten door de Alblasserwaard. Dankzij de poldermolens van Kinderdijk wist Alblasserdam ondanks de vele overstromingen het hoofd boven water te houden. Zij pompten het overtollige water omhoog om het vervolgens via sluizen op de rivier te pompen (nu is dat werk allang overgenomen door met motoren aangedreven gemalen).

 2. Zuid-Holland van A tot Z - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/Zuid-Holland_van_A_tot_Z

  Oct 12, 2020 · Alblasserdam. A4 - A12 - A13 - A15 - ... - Waaltje - Waarder - Waalsdorpervlakte - Waddinxveen - Wapen van Den Haag - Wapen van Hillegersberg - Wapen van Kralingen ...

 3. Vlag van Teylingen - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/Vlag_van_Teylingen

  Oct 13, 2020 · De vlag van Teylingen is op 9 juli 2009 vastgesteld als de gemeentelijke vlag van de Zuid-Hollandse gemeente Teylingen. De vlag wordt als volgt omschreven: De vlag wordt als volgt omschreven: "Geel met een rode leeuw, waarvan de hoogte gelijk is aan 3/4 van de hoogte van de vlag, met blauwe tong en nagels en over de borst een witte barensteel .

 4. Den Haag - Wikipedia

  www.wikipedia.org/wiki/nl:'s-Gravenhage

  De oudste afbeelding van de ooievaar in het Haagse wapen staat op de luidklok Jhesus van de Grote of St. Jacobskerk die in 1541 is gegoten. Na 1586 tonen ook de lakzegels van Den Haag een ooievaar met een paling in de bek. In 1991 schafte de gemeente het gebruik van het wapen af en gebruikte hiervoor in de plaats een logo van een vliegende ...

 5. Cromstrijen - Wikipedia

  it.wikipedia.org/wiki/Cromstrijen

  Oct 15, 2020 · Lo stemma deriva da quello della tenuta (heerlijkheid) di Cromstrijen, approvato dall'Alto Consiglio della Nobiltà (Hoge Raad van Adel) l'11 marzo del 1818.Poiché questo stemma nel 1983 era ancora in uso, è stato necessario apportare alcune modifiche alla versione comunale dove le croci sono d'argento invece che d'oro.

 6. Rotterdam (gemeente) - Wikipedy

  fy.wikipedia.org/wiki/Rotterdam_(gemeente)

  Sep 30, 2020 · Súd-Hollân; Alblasserdam - Albrandswaard - Alfen oan de Ryn - Barendrecht - Boadegraven-Reeuwijk - Brielle - De Haach (haadstêd) - Delft - Doardt - Flaardingen - Gorkum - Goeree-Oerflakkee - Gouda - Hardinksfjild-Gyssendaam - Hellefuotslûs - Hillegom - Hindrik-Ido-Ambacht - Hoekske Waard - Kaach en Braassem - Kapelle oan de Isel - Katwyk - Krimpen oan de Isel - Krimpenerwaard ...

 7. Delft - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/nl:Delft?uselang=en

  Van de 43.017 banen zijn er 16.392 in de kennisintensieve sector (38,1%), 7.801 in de zorg (18,1%) en 7.593 in het onderwijs (17,5%). Veel van de kennisintensieve bedrijvigheid is een spin-off van de aanwezigheid van de TU Delft. Daarnaast stromen er elk jaar circa 5.000 nieuwe TU-studenten de stad in en circa 800 hbo-studenten.

 8. De Haach - Wikipedy

  fy.wikipedia.org/wiki/De_Haach

  Oct 06, 2020 · De Haach (Nederlânsk: Den Haag, foarhinne: 's-Gravenhage) is in stêd en gemeente yn de provinsje Súd-Hollân, dêr't it de haadstêd fan is. De gemeente hie op 1 jannewaris 2005 468.421 ynwenners en hat in gebiet fan 85,65 km 2 (lân).

 9. Koffie Hag-albums - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/Koffie_Hag_albums

  Op de achterkant van de plaatjes stond een beschrijving van het wapen gedrukt. Een deel van de plaatjes uit de 1e serie werden, door de veranderde politieke situatie, opgenomen in de albums van Polen en Danzig, terwijl ook een aantal plaatjes kwam te vervallen. Denemarken

 10. Delft – Wikipedia

  de.wikipedia.org/wiki/Delft

  5 days ago · Das einfache Wappen wurde 1816 durch den Hoge raad van de Adel offiziell festgelegt. Die Blasonierung lautet: „Van zilver beladen met een pal van sabel. Het wapen gedekt met eene kroon met 5 fleurons, alles van goud, en vastgehouden door 2 klimmende leeuwen van keel.“ (Silbern, belegt mit einem schwarzen Pfahl.