Yahoo Web Search

 1. About 8,060,000 search results
 1. ro.wikipedia.org › wiki › Alain_DelonAlain Delon - Wikipedia

  8 noiembrie 1935, Sceaux-l'Unité, Île-de-France, Franța) este un actor și producător francez, câștigător al Premiului César. Ascensiunea sa a fost rapidă, fiind la vârsta de 23 de ani comparat cu actori francezi celebri ca Gérard Philipe și Jean Marais, precum și cu actorul american James Dean.

  • Alain Fabien Maurice Marcel Delon
  • 8 noiembrie 1935 (85 de ani), Sceaux, Franța
  • Începuturile Vieții
  • Viața personală
  • Cariera Din Spania
  • Cariera La Hollywood

  Banderas s-a născut la Málaga, Andalucia, în sudul Spaniei, ca fiu al Anei Banderas, o profesoară, și José Domínguez, un polițist din Guardia Civil. El mai are un frate, Francisco. Banderas a fost crescut în religia romano-catolică, dar în prezent nu mai este adeptul acestei religii. El și-a luat numele mamei ca nume de scenă. La început dorea să devină fotbalist profesionist, dar visul i-a fost spulberat când la vârsta de 14 ani și-a rupt piciorul. În tinerețe a călătorit la Madrid, pentru a-și începe cariera în industria de film din Spania.

  Banderas a divorțat de prima sa soție, Ana Leza, și pe 14 mai 1996, s-a căsătorit cu actrița americană Melanie Griffith, ceremonia privată restrânsă având loc în Londra. Ei s-au întâlnit cu un an mai devreme în timpul filmărilor la Two Much. Atât Griffith cât și Banderas erau căsătoriți cu alte persoane când s-au întâlnit prima dată. Au o fiică, Stella Banderas, care a apărut cu părinții ei în filmul Crazy in Alabama, din 1999, în care a jucat Griffith și pe care l-a regizat Banderas.

  Cariera sa de actor a început la vârsta de 19 ani, pe când lucra într-un mic teatru din perioada Movida. A câștigat notorietate printr-o serie de filme al căror regizor a fost Pedro Almodóvar, între anii 1982 și 1990. Printre acestea se numără Laberinto de pasiones (1982), Matador (1986), La ley del deseo (1987), Mujeres al borde de un ataque de nervios (1988), și ¡Átame! (1989). Rolul prin care a devenit celebru este însă personajul "Ricky" din ¡Átame! (cu numele englezesc : Tie Me Up! Tie Me Down!), care a avut un mic succes și în Statele Unite.

  S-a mutat mai apoi în Statele Unite și apare din ce în ce mai des în pelicule americane; printre rolurile de început fiind rolul din filmul The Mambo Kings (1992), precum și rolul secundar din pelicula câștigătoare de premiu Oscar, Philadelphia (1993). A apărut mai apoi și în filme de primă importanță la Hollywood precum rolul principal al peliculei din 1995, regizată de Robert Rodriguez, Desperado. În 1996, a jucat alături de Madonna în Evita, o adaptare a muzical-ului de Andrew Lloyd Webber și Tim Rice, în care joacă rolul naratorului, Che, un rol jucat pe Broadway de Mandy Patinkin. A primit și aprecierile criticilor pentru rolul din principal Zorro din Masca lui Zorro (1998), fiind primul actor spaniol care să îl încarneze pe Zorro în 80 de ani de la crearea personajului Zorro. Mai târziu își va reinterpreta același rol în Legenda lui Zorro(2005), deși nu a s-a bucurat de același succes ca originalul. Banderas a colaborat frecvent cu regizorul peliculei Desperado, Rodriguez, car...

  • 1
  • Ana Leza (c. 1987–96), Melanie Griffith (c. 1996; separați 2014)
  • José Antonio Domínguez Banderas
  • 10 august 1960 (61 de ani), Málaga, Andalucia, Spania
 2. Páginas en la categoría «Actores de cine» ... (actor) Steffen Wink; Esta página se editó por última vez el 10 nov 2016 a las 10:29. ... Wikipedia® es una ...

 3. en.wikipedia.org › wiki › ActorActor - Wikipedia

  An actor is a person who portrays a character in a performance (also actress; see below ). The actor performs "in the flesh" in the traditional medium of the theatre or in modern media such as film, radio, and television. The analogous Greek term is ὑποκριτής ( hupokritḗs ), literally "one who answers". The actor's interpretation of ...

 4. October 1, 1972. (1972-10-01) (aged 67) West Hollywood, California, US. Resting place. Saint Michael, Barbados. Subject. Self-help, Bible exegesis. Neville Lancelot Goddard (February 19, 1905 – October 1, 1972), generally known as Neville, was an American author who wrote on the Bible, mysticism, and self-help .

 5. ro.wikipedia.org › wiki › SmileySmiley - Wikipedia

  • Copilăria
  • Trupa Simplu
  • Cariera de Artist
  • Cariera de Producător
  • Emisiuni
  • Discografie
  • Turnee
  • Legături Externe
  • Interviuri

  Andrei Tiberiu Maria s-a născut în data de 27 iulie 1983 în Pitești, județul Argeș. Într-un interviu, acesta declara că în copilărie a fost un băiețel agitat, care nu putea sta locului o clipă. Totul a decurs „normal” până la vârsta de 10 ani, când plăcerea lui Andrei de a asculta muzică s-a transformat în plăcerea de a cânta. A început ca solist în trupa Millenium 3 alături de Robert Dulica, Diu Ionuț Liviu (Boby) și Andrei Ropcea (Randi) cu care, ajutați de Ioan Gyuri Pascu, au lansat albumul intitulat D-but, produs de Ioan Gyuri Pascu și înregistrat la Studioul Migas, lucrând cu artiști de renume printre care Adrian Ordean, solistul trupei Compact, și Ioan Gyuri Pascu.

  CRBL avea să-i propună lui Andrei, în anul 2001, să facă parte din trupa Simplu, după ce inițial încercase să obțină un loc în formația Akcent. Smiley a dat proba la casa de discuri Roton, deși propunerea a venit din partea unui membru al trupei. Ca membru al formației, Andrei a fost nevoit să învețe să danseze, deoarece cântecele lor erau mereu însoțite de coregrafie. Datorită atitudinii sale joviale, Andrei a primit de la colegii de trupă porecla de „Smiley”, poreclă pe care o folosește în prezent ca nume de scenă.

  De-a lungul timpului, Smiley a ajuns în atenția publicului, atât ca solist al trupei Simplu, dar și ca artist solo. Albumul său de debut („În lipsa mea”) a fost premiat cu un disc de aur și a primit distincția ''Best album'' la Romanian Music Awards, potrivit portalului de știri Ager Pres. Alături de Simplu, Smiley a lansat cinci albume, toate premiate cu discuri de aur:[necesită citare] Oare știi (2002), Zece (2004), RMX Simplu (2006), Simplu Best Of (2006), Oficial îmi merge bine (2006). În 2008, Smiley și Simplu au câștigat premiul „Best show” pentru „Istoria Dansului”. Tot în același an, Smiley și-a lansat primul său album solo, În lipsa mea. Primul single de pe album, „În lipsa mea”, a fost declarat „Best song” și i-a adus acestuia premiul de „Best solo artist”. În 2010 a lansat cel de-al doilea album din carieră, Plec pe Marte, pentru care a primit distincția „Best Pop Dance Album”. În 2011, Smiley a lansat „Dream Girl”, cântecul care pentru 6 săptămâni consecutive a ocupat pr...

  Succesul ca artist pop i-a permis colaborarea cu numeroși artiști români, iar în 2009 și-a fondat propria casă de producție, HaHaHa Production. Ea corespunde mult cu numele de scena a artistului. În 2016, proiectele susținute de Smiley sunt: Cabron, Sore, Radio Killer, Don Baxter, Feli, SHOT, Silviu Pașca, Paul Damixie și Jazzy Jo. De asemenea, Smiley a mai produs șlagăre și pentru alți artiști români: Morandi, Puya, Delia, Wanda, Zero, Elena Gheorghe, CRBL, Anda Adam, Andreea Bănică, Mandinga, Loredana Groza, Andra, Corina, Cream, Emanuel. De asemenea, artistul a produs muzică pentru cântăreața de origine italiană In-Gridși pentru rapperul american Sway.

  Smiley este coprezentator al emisiunii de televiziune Românii au talent, alături de Pavel Bartoș. Este, de asemenea, unul din cei patru jurați din cadrul emisiunii de talente, Vocea României. Prima de a prezenta Românii au talent și a jurizat Vocea României, a fost jurat al concursului "Be a Disney Channel Star" "Fii o vedetă Disney Channel" împreună cu George Hora și Alexandra Ungureanu pe canalul Disney Channel Româniaîn anul 2009-2010. Smiley a interpretat în română câteva roluri de voce, inclusivporumbelul Toady din Berzele și Percy din animația Aventurile lui Smallfoot.

  Articole principale: melodiile și discografia lui Smiley.
  În lipsa mea(2008)
  Plec pe Marte(2010)
  Acasă(2013)
  Confesiune(2017)
  Confesiune (2018)
  Smiley Omul (2019)
  Raluca Moisă (2 iulie 2011). „VIDEO Smiley, cântăreț: «Nu există o voce perfectă»”. Adevărul.
  Roxana Lupu (8 mai 2011). „Smiley, cântăreț: «În liceu eram un fel de purtător de cuvânt»”. Adevărul.
  • Comentario
  • Trama
  • Reparto
  • Premios

  El director de cine Jaime Chávarri ha apostado por mostrar la "fuerza" de José Monge 'Camarón de la Isla' como artista pero también su "vulnerabilidad" como persona, en la película 'Camarón'. "Es la recreación de un carácter que se ha convertido en leyenda; y, sobre todo, de quienes se relacionaron con él", afirma Chávarri, para quien Camarón es una leyenda difícil de tratar.[1]​

  En efecto, al principio de la película vemos el municipio natal de Camarón, San Fernando (La Isla), el pequeño protagonista se siente culpable de no haber podido abrir una ventana, acción con la que él creía que podría haber salvado la vida de su padre. Una asociación visual convierte a ese pequeño que mira incrédulo el ataúd de su progenitor en un niño-adulto que sigue observando, que se abre paso instalándose en Madrid, trabajando como palmero, y que empezaría a alcanzar popularidad en sucesivas giras a la vez que su inadaptación al mundo de los payos lo arrastraría hacia una progresiva drogadicción, que superó al aislarse en casa de un psiquiatra. A pesar de vivir un pequeño momento de felicidad -incluyendo un concierto en Londres junto a Paco de Lucía-, este cantante volvió a sufrir un calvario al diagnosticársele un cáncer de pulmón sin remedio. Jaime Chávarri visualiza el inicio de la enfermedad en una secuencia en la que a Camarón se le desprende repetidas veces una cadena de...

  Medallas del Círculo de Escritores Cinematográficos[2]​
 1. People also search for