Yahoo Web Search

 1. 1924 - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › 1924

  1924 was a leap year starting on Tuesday of the Gregorian calendar, the 1924th year of the Common Era (CE) and Anno Domini (AD) designations, the 924th year of the 2nd millennium, the 24th year of the 20th century, and the 5th year of the 1920s decade.

 2. 1924 - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › 1924

  Ne vitin 1924 u zhvillua revolucioni i qershorit. 16 qershor 1924 krijohet qeveria e Fan S. Nolit. Lindje. 21 Janar - Benny Hill, komik anglez; 3 Qershor - Petraq Pilika, profesor, anëtar i Akademisë së Shkencave († 2009) 28 Gusht - Atë Zef Pllumi OFM, frat françeskan, publicist dhe shkrimtar shqiptar.

 3. Turqia - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Turqia

  Më 1923 thirret republika dhe president i parë i saj shpallet Mustafa Kemal Ataturku ndërsa më 1924 shpallet i pavlefshëm edhe Kalifati. Ataturku ndërmerr reforma të shumta në bazë të zhvillimeve evropiane. Në luftën e II-të botërore, Turqia i shpalli luftë Gjermanisë në shkurtë të 1945-ës, gati pas përfundimit të luftës.

 4. Wikipedia shqip - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Wikipedia_shqip

  Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 79.920 artikuj.Wikipedia shqip e ka vendin e 72-të sipas listës së Wikipedia-ve.

 5. Depresioni i madh - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Depresioni_i_madh

  Norma mesatare ad valorem e detyrimeve mbi importet e detyrueshme për 1921-25 ishte 25.9%, por sipas tarifës së re u rrit në 50% gjatë viteve 1931-35. Në terma të dollarit, eksportet amerikane ranë gjatë katër (4) viteve të ardhshme nga rreth 5.2 miliardë dollarë në 1929 deri në 1.7 miliardë dollarë në vitin 1933; kështu, jo ...

 6. Wikipedia

  www.wikipedia.org

  Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation.

 7. Shqipëria në vitet 1912-1939 - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Shqipëria_në_vitet_1912-1939

  Periudha 1920-1924 ishte periudhe paqëndrueshmërie për Shqipërinë. Në vitin 1920 u krijua Partia Popullore, e para parti shqiptare në histori. Kjo parti përfaqësonte rrymën antikonservatore, liberale, përparimtare.

 8. Kuvendi i Shqipërisë - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Kuvendi_i_Shqipërisë

  Më 2 qershor 1924 Kuvendi e mbylli sesionin e parë të procedurës. Pas shpërbërjes së qeverisë, Zogu u largua nga Shqipëria, duke mbetur në ilegalitet deri në dhjetor 1924. Gjatë kësaj periudhe, jetëshkurtër (qershor-dhjetor 1924) qeveria e Fan Nolit mori pushtetin.

 9. Kryengritja e vitit 1910 - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Kryengritja_e_vitit_1910

  Kryengritja shqiptare e vitit 1910 ishte kryengritje e shqiptarëve kundër Perandorisë Osmane. Ajo qe reagim ndaj politikave të reja të centralizimit të pushtetit Xhonturqëve Osman në Shqipëri. Kjo ishte e para nga një seri kryengritjesh të mëdha.

 10. Shalqini - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Shalqini

  Mendohet se origjina e shalqinit është në Afriken Jugore.Në shekullin e XIX-të ,Alphonse de Candolle konstatoi se shalqini i ka rrënjët në pjesën tropikale të Afrikës.Citrullus colocynthis shpesh konsiderohet të jetë paraardhës i këtij fruti.Mirëpo duke u bazuar në hulumtimet shkencore dhe në DNA e kloroplastit , mendohet se këto dy bimë divergjojnë ndaras nga një ...

 11. People also search for