Yahoo Web Search

Search results

 1. Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe tani përmban 84.261 artikuj . Për nga numri i artikujve, Wikipedia shqip e mban vendin e 75-të [1] sipas listës së Wikipedia-ve.

 2. en.wikipedia.org › wiki › 19941994 - Wikipedia

  1994 ( MCMXCIV) was a common year starting on Saturday of the Gregorian calendar, the 1994th year of the Common Era (CE) and Anno Domini (AD) designations, the 994th year of the 2nd millennium, the 94th year of the 20th century, and the 5th year of the 1990s decade.

  • Udhëheqës
  • Ngjarje
  • Vdekje
  President: Sali Berisha
  Kryeministër: Aleksandër Meksi
  Prill - Pas një bastisje në një kamp trajnimi të ushtrisë, në të cilën dy rekrutë shqiptarë u vranë, Tirana arreston pesë ortodoks greqishtfolës, i gjen ata fajtorë për spiunazh dhe posedim të pali...
  Prill - Fatos Nanoakuzohet për fondeve shtetërore gjatë mandatit të tij në vitin 1991 dhe u dënua me 12 vjet burg; vendimi është mbështetur edhe nga një gjykatë e apelit në muajin e ardhshëm.
  Korrik - Ramiz Aliagjykohet për një sërë akuzash, duke përfshirë dëbimin e dhunshëm të të burgosurve politikë, ekzekutimet, dhe ruajtjen e ndalesës të vitit 1967 për veprimtarinë fetare. Akuzat më...
  Tetor - Një projekt-propozim për ndryshim të kushtetutës i paraqitet Berishës. Dështimi për të marrë 2/3 e shumicës, e nevojshme për miratimin në Kuvend, Berisha bën thirrje për një referendum komb...
  13 janar - Gjon Karma, aktor
  7 nëntor - Petro Cani, kirurg, profesor, pedagog
 3. sq.wikipedia.org › wiki › Faqja_kryesoreWikipedia

  Urra! - Wikipedia shqip kalon 90 000 artikuj! Wikipedia mbikëqyret nga Fondacioni Wikimedia, një fondacion jofitimprurës i cili gjithashtu mbikëqyr disa projekte të tjera shumë-gjuhëshe me përmbajtje të lirë: Wikicitate. Përmbledhja e lirë e citateve.

 4. Qëllimi jonë është rritja e sasisë dhe cilësisë të artikujve dhe materialeve multimediale në Wikipedia shqip. Qëllimet kryesore t ë programit ton ë jan ë: Të kontribuojë në mënyrë aktive në shpërndarjen, përmirësimin dhe zhvillimin e përmbajtjes në projektet Wiki në territoret shqipfolëse duke përfshirë Shqipërinë ...

 5. Faqja kryesore/Artikulli i javës/Arkivi/2021. Isak Njutoni (emri në anglisht Isaac Newton; 25 dhjetor 1642 - 20 mars 1727 ishte një fizikant, astronom, filozof, teolog dhe matematicien anglez i cili është konsideruar gjerësisht si një nga shkencëtarët më me influencë të të gjitha kohërave dhe si një figurë kyçe në revolucionin ...

 6. The 1994 FIFA World Cup was the 15th FIFA World Cup, the world championship for men's national soccer teams. It was hosted by the United States and took place from June 17 to July 17, 1994, at nine venues across the country. The United States was chosen as the host by FIFA on July 4, 1988.

 1. People also search for