Yahoo Web Search

 1. Adenopatie - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Adenopatie

  Adenopatie la nivelul gâtului, asociată cu mononucleoză infecțioasă. Adenopatia este o maladie care constă în creșterea în volum a ganglionilor limfatici . Cauza poate fi: inflamatorie , infecțioasă sau tumorală .

 2. adenopatie - Wiktionary

  en.wiktionary.org/wiki/adenopatie

  Italian: ·plural of adenopatia ... Definition from Wiktionary, the free dictionary

 3. Adenosine - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Adenosine

  From Wikipedia, the free encyclopedia Adenosine is an organic compound that occurs widely in nature in the form of diverse derivatives. The molecule consists of an adenine attached to a ribose via a β-N 9 - glycosidic bond. Adenosine is one of four nucleoside building blocks to RNA, which is essential for all life.

  • C₁₀H₁₃N₅O₄
  • C, (adenosine may be safe to the fetus in pregnant women)
  • Rapidly converted to inosine and adenosine monophosphate
  • Adenocard; Adenocor; Adenic; Adenoco; Adeno-Jec; Adenoscan; Adenosin; Adrekar; Krenosin
 4. Supraclavicular lymph nodes - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Supraclavicular_lymph_nodes

  Supraclavicular lymph nodes are lymph nodes found above to the clavicle, that can be felt in the supraclavicular fossa.The supraclavicular lymph nodes on the left side are called Virchow's nodes.

  • nodi lymphoidei supraclaviculares
 5. Adenopatia: cauze, simptome, diagnostic și tratament. Adenopatia este o afecţiune ce se manifestă prin imflamarea ganglionilor limfatici. Uneori acest lucru se întâmplă din cauza unei tumori. În unele cazuri, în afară de inflamarea ganglionilor, persoanele bolnave nu prezintă alte simptome, în timp ce în alte cazuri, pacienții au dureri și febră. În mod obișnuit, ganglionii nu ...

  • CE Este Adenopatia?
  • Tipuri de Adenopatie
  • Simptome
  • Cauze
  • Adenopatia în Cancer

  Adenopatia (cunoscută și sub numele de limfadenopatie) se referă laganglionii limfatici măriți sau umflați din cauza unei infecții, cea mai frecventă cauză, sau ca urmare a altor probleme de sănătate, cum ar fi tulburările autoimune sau cancerul. În cancer, adenopatia poate fi cauzată de o malignitate care începe în ganglionii limfatici chiar. Poate să apară și atunci când un cancer se răspândește (metastazează) din alte părți ale corpului la ganglionii limfatici.

  În timpul unei infecții sau boli active, ganglionii limfatici devin umflați. Când se întâmplă acest lucru, adenopatia poate lua mai multe forme: 1. poate fi localizată (care apare într-o zonă a corpului), bilaterală (pe ambele părți ale corpului) sau generalizată (care apare în întregul corp); 2. poate fi acută (apare și se reduce rapid) sau cronică (persistentă); 3. poate fi caracterizată în funcție de localizarea ganglionilor, cum ar fi în zona gâtului (cervical), înghinal (adenopatie inghinală), în piept (mediastinal), adenopatie plămâni, la axilă (adenopatie axilară), în abdomen (mezenteric – adenopatii mezenterice), adenopatie hepatică. Limfadenopatia poate avea descriptori suplimentari, în funcție de locul în care ganglionilor limfatici se umflă.

  Ganglionii limfatici de la gât se pot umfla dacă este prezentă o infecție. Deși există sute de ganglioni limfatici în corpul unei persoane, doar câțiva pot fi simțiti. Mulți oameni observă că ganglionii limfatici de la gât sau de la axile se umflă atunci când au o infecție, de exemplu, răceală sau gripă. Acest lucru este dat de faptul că ganglionii limfatici acumulează celule imune și deșeuri. Alte grupuri de ganglioni limfatici care pot fi simțiți atunci când se umflă se află aproape de partea din spate a capului, abdomenului sau inghinal. Acești noduli măriți pot prezenta, de asemenea, simptome suplimentare, cum ar fi: 1. sensibilitate sau durere la atingere; 2. roșeață și căldură pe pielea din jurul lor; 3. mase vizibile sub piele. Umflarea ganglionilor limfatici poate fi de asemenea simțită alături dealte simptome ale unei infecții.În funcție de cauza infecției, acestea pot include: 1. febră; 2. frisoane; 3. oboseală; 4. rinoree; 5. durere de gât; 6. durere de urechi; 7. dureri...

  Cauzele adenopatiei includ următoarele: 1. boli infecțioase; 2. neoplasm; 3. boală inflamatorie; 4. boală autoimună; 5. expunerea la toxine sau medicamente.

  Adenopatia în cancer este termenul folosit pentru a descrie umflarea ganglionilor limfatici din cauza cancerului. Cancerul care începe în ganglionii limfatici se numește limfom. Două dintre cele mai frecvente tipuri sunt limfomul Hodgkin sau limfomul non-Hodgkin. Fiecare se comportă și se dezvoltă diferit, dar ambele își au originea în limfocite. Adenopatia este doar una dintre trăsăturile acestor boli. Cancerul cu adenopatie apare atunci când ganglionii limfatici se umflă din cauza cancerului în organism. Acest cancer poate începe în ganglionii limfatici înșiși, unde se numește limfom.

 6. Adenopatia - mărirea în volum al ganglionului limfatic

  sanatatea.com/pub/afectiuni-somatice/4...

  Mărirea de volum al unui ganglion poartă numele de adenopatie. În afară de creșterea dimensiunilor, într-o adenopatie pot fi modificate și alte caracteristici ale nodulilor limfatici, precum consistența, forma, mobilitatea etc, în dependență de afecțiunea care a produs-o. Sunt numeroase cauze pentru care un ganglion se poate mări ...

 7. Adenopatie - definitie | SfatulMedicului.ro

  www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/adenopatie_128

  Adenopatie - definitie | SfatulMedicului.ro - O adenopatie reprezinta o afectiune a ganglionilor limfatici, de origine inflamatorie, infectioasa sau tumorala, ce se caracterizeaza printr-o crestere in volum a ganglionilor.

 8. Definitie adenopatie - afla ce inseamna adenopatie si toate sensurile acestui cuvant din dictionarul explicativ al limbii romane - DexOnline.Net

 9. La adenopatía o linfadenopatía es un término que significa "enfermedad de los ganglios linfáticos".Sin embargo, se utiliza casi como un sinónimo de "ganglios linfáticos hinchados o aumentados de tamaño".

 10. People also search for