Yahoo Web Search

 1. adenopatia - Wiktionary

  en.wiktionary.org/wiki/adenopatia

  adenopatia f (plural adenopatie) adenopathy; Portuguese Noun . adenopatia f (plural adenopatias) adenopathy (any glandular disease) Retrieved ...

 2. adenopatie - Wiktionary

  en.wiktionary.org/wiki/adenopatie

  adenopatie. Definition from Wiktionary, the free dictionary. Jump to navigation Jump to search. Italian Noun .

 3. Adenoid - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Adenoid

  In anatomy, the adenoid, also known as the pharyngeal tonsil or nasopharyngeal tonsil, is the superior-most of the tonsils.It is a mass of lymphatic tissue located behind the nasal cavity, in the roof of the nasopharynx, where the nose blends into the throat.

 4. Adenopathy | definition of adenopathy by Medical dictionary

  medical-dictionary.thefreedictionary.com/adenopathy

  adenopathy: [ ad″ĕ-nop´ah-the ] enlargement of a gland. lymphadenopathy .

 5. Adenopatie - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org/wiki/Adenopatie

  Adenopatie la nivelul gâtului, asociată cu mononucleoză infecțioasă. Adenopatia este o maladie care constă în creșterea în volum a ganglionilor limfatici . Cauza poate fi: inflamatorie , infecțioasă sau tumorală .

 6. adenopatie - Wikționar

  ro.wiktionary.org/wiki/adenopatie

  adenopatie. De la Wikționar, dicționarul liber. Sari la navigare Sari la căutare. Cuprins. 1 român ...

 7. Adenosine - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Adenosine

  Adenosine is an organic compound that occurs widely in nature in the form of diverse derivatives. The molecule consists of an adenine attached to a ribose via a β-N 9-glycosidic bond.

 8. Adenopathy: Symptoms, Causes, Treatment and More

  www.healthline.com/health/adenopathy

  Aug 23, 2018 · Adenopathy is a word used for swelling of the glands, which release chemicals like sweat, tears, and hormones. Learn more.

 9. Adenopatia: cauze, simptome, diagnostic și tratament. Adenopatia este o afecţiune ce se manifestă prin imflamarea ganglionilor limfatici. Uneori acest lucru se întâmplă din cauza unei tumori. În unele cazuri, în afară de inflamarea ganglionilor, persoanele bolnave nu prezintă alte simptome, în timp ce în alte cazuri, pacienții au dureri și febră. În mod obișnuit, ganglionii nu ...

  • CE Este Adenopatia?
  • Tipuri de Adenopatie
  • Simptome
  • Cauze
  • Adenopatia în Cancer

  Adenopatia (cunoscută și sub numele de limfadenopatie) se referă laganglionii limfatici măriți sau umflați din cauza unei infecții, cea mai frecventă cauză, sau ca urmare a altor probleme de sănătate, cum ar fi tulburările autoimune sau cancerul. În cancer, adenopatia poate fi cauzată de o malignitate care începe în ganglionii limfatici chiar. Poate să apară și atunci când un cancer se răspândește (metastazează) din alte părți ale corpului la ganglionii limfatici.

  În timpul unei infecții sau boli active, ganglionii limfatici devin umflați. Când se întâmplă acest lucru, adenopatia poate lua mai multe forme: 1. poate fi localizată (care apare într-o zonă a corpului), bilaterală (pe ambele părți ale corpului) sau generalizată (care apare în întregul corp); 2. poate fi acută (apare și se reduce rapid) sau cronică (persistentă); 3. poate fi caracterizată în funcție de localizarea ganglionilor, cum ar fi în zona gâtului (cervical), înghinal (adenopatie inghinală), în piept (mediastinal), adenopatie plămâni, la axilă (adenopatie axilară), în abdomen (mezenteric – adenopatii mezenterice), adenopatie hepatică. Limfadenopatia poate avea descriptori suplimentari, în funcție de locul în care ganglionilor limfatici se umflă.

  Ganglionii limfatici de la gât se pot umfla dacă este prezentă o infecție. Deși există sute de ganglioni limfatici în corpul unei persoane, doar câțiva pot fi simțiti. Mulți oameni observă că ganglionii limfatici de la gât sau de la axile se umflă atunci când au o infecție, de exemplu, răceală sau gripă. Acest lucru este dat de faptul că ganglionii limfatici acumulează celule imune și deșeuri. Alte grupuri de ganglioni limfatici care pot fi simțiți atunci când se umflă se află aproape de partea din spate a capului, abdomenului sau inghinal. Acești noduli măriți pot prezenta, de asemenea, simptome suplimentare, cum ar fi: 1. sensibilitate sau durere la atingere; 2. roșeață și căldură pe pielea din jurul lor; 3. mase vizibile sub piele. Umflarea ganglionilor limfatici poate fi de asemenea simțită alături dealte simptome ale unei infecții.În funcție de cauza infecției, acestea pot include: 1. febră; 2. frisoane; 3. oboseală; 4. rinoree; 5. durere de gât; 6. durere de urechi; 7. dureri...

  Cauzele adenopatiei includ următoarele: 1. boli infecțioase; 2. neoplasm; 3. boală inflamatorie; 4. boală autoimună; 5. expunerea la toxine sau medicamente.

  Adenopatia în cancer este termenul folosit pentru a descrie umflarea ganglionilor limfatici din cauza cancerului. Cancerul care începe în ganglionii limfatici se numește limfom. Două dintre cele mai frecvente tipuri sunt limfomul Hodgkin sau limfomul non-Hodgkin. Fiecare se comportă și se dezvoltă diferit, dar ambele își au originea în limfocite. Adenopatia este doar una dintre trăsăturile acestor boli. Cancerul cu adenopatie apare atunci când ganglionii limfatici se umflă din cauza cancerului în organism. Acest cancer poate începe în ganglionii limfatici înșiși, unde se numește limfom.

 10. People also search for