Yahoo Web Search

 1. About 1,540,000 search results

   • Wikipedia ka një artikull për fjalën: Afrika Shqip [ redaktoni] Afrika është një nga shtat kontinentet në botë. Populli i afrikës njihet si popiulli afrikan, gjinia mashkullore afrikani, femrore afrikane, shumësi afrikanët.
   sq.wiktionary.org/wiki/Afrika
 1. sq.wikipedia.org › wiki › AfrikaAfrika - Wikipedia

  Afrika është kontinenti i dytë më i madh dhe i dytë më i populluar në botë, pas Azisë në të dyja rastet. Në rreth 30.3 milion km 2 duke përfshirë ishujt ngjitur, ai mbulon 6% të sipërfaqes totale të Tokës dhe 20% të sipërfaqes së saj tokësore. [1] Me 1.3 miliardë njerëz që nga viti 2018, ajo përbën rreth 17% të ...

 2. hu.wikipedia.org › wiki › AfrikaAfrika – Wikipédia

  Afrika a maga 29,65 millió km²-nyi területével [2] ( Ázsia és Amerika után) a Föld harmadik legnagyobb kontinense, a szárazföldi területek 20%-át fedi le. 1,34 milliárd fős népességével (2020) [1] a második legnépesebb kontinens, [2] és a világ népességének kb. 17%-át adja. [2]

  • 1 307 390 305 fő
  • 29 648 481 km²
  • 45 fő/km²
  • 54 (lásd itt)
 3. Afrika perëndimore është term i cili përdoret për përcaktimin e regjionit perëndimor në kontinentin afrikan ë. Ky regjion sipas dokumenteve me të cilat punon apo e ndanë në regjione Afrikën OKB -ja ndahet nga shtatëmbdhjetë shtete afrikane njëri nga to ende është pjesë e Britanisë së Madhe. Sipërfaqja e përgjithshme e ...

 4. www.wikiwand.com › sq › AfrikaAfrika - Wikiwand

  Afrika është kontinenti i dytë më i madh dhe i dytë më i populluar në botë, pas Azisë në të dyja rastet. Në rreth 30.3 milion km2 duke përfshirë ishujt ngjitur, ai mbulon 6% të sipërfaqes totale të Tokës dhe 20% të sipërfaqes së saj tokësore.[1] Me 1.3 miliardë njerëz që nga viti 2018, ajo përbën rreth 17% të popullsisë njerëzore në botë. Popullsia e Afrikës ...

  • Historia
  • Politika
  • Njësitë Administrative
  • Gjeografia
  • Ekonomia
  • Demografia
  • Lidhje të Jashtme

  Fosilet e paraardhësve të njeriut, të gjetura në shpellat Sterkfontein, Kromdraai dhe Makapansgat tregojnë për jetesën e paraardhësve të njeriut, të llojit Australopithecus africanus, në këtë vend. Zbulimet arkeologjike tregojnë se fosilet më të vjetra që janë gjetur deri më tani janë 3,3 milion vjet të vjetra. Banorët "autoktonë" të Afrikës së Jug...

  Afrika Jugore është zyrtarisht që nga viti 1961 republikë, mirëpo funksionimi i saj si sistem i vërtetë ka filluar që nga zhdukja e Aparteidit në prill të 1994-ës. Një komision është duke punuar për prezantimin e të vërtetës së ndodhive gjatë kohës së Aparteidit. Pjesa legjislative e qeverisjes përbëhet nga dy dhoma, dhoma parlamentare ku të delegu...

  Afrika Jugore ndahet në nëntë njësi administrative të quajtura Provinca. Provincat e Afrikës Jugore janë: 1. Western Cape (Cape Town) 2. Northern Cape (Kimberley) 3. Eastern Cape (Bisho) 4. KwaZulu-Natal (Pietermaritzburg¹) 5. Free State (Bloemfontein) 6. North West (Mafikeng) 7. Gauteng (Johannesburg) 8. Mpumalanga (Nelspruit) 9. Limpopo (Polokwan...

  Sipërfaqja e përgjithshme e Republikës Jugore Afrikane së bashku me ishullin Princ Eduard është 1.219.912 km², shtrihet rreth koordinatave gjeografike 29 00 V, 24 00 L. Vija bregdetare e Afrikës së Jugut është 2.798 km e gjatë ndërsa kufiri tokësor 4.862 km i gjatë. Klimae në Afrikën e Jugut është oqeanike e ndryshueshme. Përgjatë bregdeti mbretëro...

  Afrika e Jugut është vend me një ekonomi të zhvilluar në nivel të lartë sa që disa organizata ndërkombëtare e radhisin ndër vendet e para (OKB, EU). Ka rezerva të mëdha të pasurive natyrore, si dimant e ar, një rrjet të mirë financiar dhe juridik, si dhe një rrjet në përgjithësi të mirë të infrastrukturës (komunikacionit, energjisë dhe transportit)...

  Popullsia në këtë vend është e larmishme. Është vendlindja e shumë fiseve paraardhës të njeriut, e holandezëve, gjermanëve, francezëve, aziatikëve, anglezëvedhe e pasardhësve të tyre që vijnë nga përzierja e këtyre popujve. Edhe për nga struktura sociale është e larmishme ku vlen të theksohet se edhe pas aparteidit, grupet e ndryshme sociale jetojn...

  • Republikë
  • Emblema
  • Jacob Zuma
  • Pretoria
 5. en.wikipedia.org › wiki › AfricaAfrica - Wikipedia

  Africa - Wikipedia Africa Africa is the world's second-largest and second-most populous continent, after Asia in both cases. At about 30.3 million km 2 (11.7 million square miles) including adjacent islands, it covers 6% of Earth's total surface area and 20% of its land area. [7]

 1. People also search for